Bogafjell Kirke, tekst og foto: Lars Radsal

Sandneskirker skor seg for LAN-party

Mulighetene for å la den yngre garde arrangere datatreff var en av årsakene til at 13 kirker i Sandnes tar steget inn i fiberverdenen.

20. august 2015

De spillinteresserte i menighetene går spennende tider i vente

- Vi har lenge hatt ønske om å arrangere LAN-party for de unge, noe som fort blir litt kjedelig når kapasiteten er på to eller fire megabit. Med fiber får vi en løsning som er rask og stabil nok, og får dessuten muligheten til å få skrudd opp kapasiteten de dagene vi trenger litt ekstra, sier assisterende kirkeverge Tore Henriksø i Sandnes kirkelige fellesråd.

De spillinteresserte i menighetene går dermed spennende tider i vente, men de er langt ifra de eneste som har behov for økt fart i linjene. Den generelle datatrafikken som går inn og ut av kirkebyggene har etter hvert blitt stor. Det sørger de totalt 100 ansatte og alle kirkegjengerne for. Hana kirke takket derfor ja til fiber i mars i fjor, og i vår ønsket Sandnes kirkelige fellesråd internettaksess med økt kapasitet til alle sine 12 andre lokasjoner også.

..da var Altibox-leverandøren Lyse et naturlig valg for oss med tanke på både produkter og pris

- Innledningsvis hadde vi krav til hastighet, men ikke til teknologi. Underveis i prosessen innså vi at fibernett var den beste løsningen, og da var Altibox-leverandøren Lyse et naturlig valg for oss med tanke på både produkter og pris. Avtalen er kostnadsbesparende sammenlignet med løsningen vi hadde tidligere, sier Henriksø.

Det er ikke bare de spillglade ungdommene som vil nyte godt av nye nettlinjer. Etterhvert skal også antallet trådløs-soner utvides slik at enda flere kan benytte seg av fibernettet når de oppholder seg i lokalene. Enkelte har helt andre grunner til å glede seg – og muligens også skyhøye forventninger - til fiberkabelen plugges inn.

- En av menighetene har planer om å arrangere fotballtreff i helgene for sine sportsinteresserte. Med økt båndbreddekapasitet kan de endelig strømme engelsk fotball på storskjerm, sier Henriksø.

Trenger din bedrift fiberbredbånd?

Sjekk om vi har fiber der din bedrift er.