Lanserer ny norsk Matkanal på tv

Matkanalen skal sende nye, norske tv-serier om mat i kombinasjon med spennende utenlandske konsepter.

2. februar 2016

– Vi er overbevist om at det er veldig stort ønske blant publikum til å se flere matprogrammer

Vi ønsker å være en tydelig nisjekanal – et spisset tilbud til de ekstra matinteresserte. Målsettingen er også å etablere seg i Danmark innen ett års tid, sier Øivind Lindøe som starter kanalen. Vi er overbevist om at det er veldig stort ønske blant publikum til å se flere matprogrammer. Ved å samle matprogrammer på en og samme kanal, er man garantert å få se dette uansett når på døgnet man zapper innom, sier Lindøe.

Matkanalen produserer en rekke titler på egenhånd, ved hjelp av norske produksjonsselskaper. I tillegg er matprogrammer fra ulike deler av verden kjøpt inn, med opsjoner på de programmene som viser seg å treffe best hos seerne. Det meste av det vi vil vise, har du ikke sett på andre kanaler i Norge før. Vi ønsker å lete frem andre gode navn og programmer, og presentere disse for vårt publikum.

Det tradisjonelle tv-kjøkkenet har absolutt sin renessanse, noe vi ser spesielt i Sverige og USA akkurat nå. PÅ TV4 vises Mitt kök, som er et eksempel på dette. Vi har det ikke så travelt som web-tv. Vi tar oss god tid til at man skal sette seg godt inn i matlagingen og de historiene som fortelles, sier Lindøe.

Det kommer nye mattrender hele tiden, og vi leter etter både egne konsepter og innkjøpte serier som tar for seg disse – akkurat nå handler det for eksempel om raw food, street food, ølbrygging, og “god, gammaldags husmannskost”.

Matkanalen vil ligge i TV Basis-pakken og i Tv Overalt appen fra 1. desember 2015.