Hopp til hovedinnholdet

Petter Alfsen Foto: Stephan Wetaas

Fibernett gir bedriftsgevinster

Bedrifter med fibernett har et klart konkurransefortrinn sammenlignet med bedrifter uten fiber. Det mener regionsdirektør Petter Alfsen i Atea.

15. juni 2016

- Bedrifter med fibernett har fleksibilitet til å gå inn i fremtiden uten begrensninger på ytelse og tjenester, sier Alfsen.

Etter 40 år i bransjen er Atea i dag ledende leverandør av IT-infrastruktur i Norge, Norden og Baltikum – og er nest størst i Europa. Konsernet har totalt 6500 ansatte fordelt over 82 kontorer i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Litauen, Latvia og Estland.

Kundene stiller høyere krav til infrastruktur og oppetid enn tidligere. Fibernettet gjør at vi kan levere flere tjenester over sky- eller hybridløsninger

For Atea er utbyggingen og leveransen av fibernett til selskapets kunder svært viktig. Det henger tett sammen med økte forventninger og krav til bredbånd.- Kundene stiller høyere krav til infrastruktur og oppetid enn tidligere. Fibernettet gjør at vi kan levere flere tjenester over sky- eller hybridløsninger, enten som en tredjepart via våre leverandører eller gjennom våre egne løsninger levert via Atea Outsourcing Services (AOS).

Helse- og skolesektoren vil  kreve mye båndbredde i årene framover

- Både helse og undervisning er understimulerte områder, samtidig som det finnes et hav av muligheter for å trekke mer kunnskap tettere i disse sektorene. Bruk av video innen helse- og skolesektoren vil kreve betraktelig høyere båndbredde enn per i dag. Big data, korrelering av disse og sanntidsdata fra brukere på enten sykehus eller skole vil stille høyere krav til kapasitet på bredbåndet. Generelt er det få eller ingen virksomheter som ikke kan vinne store bedriftsgevinster ved å gå over til fiber-infrastruktur.

Generelt er det få eller ingen virksomheter som ikke kan vinne store bedriftsgevinster ved å gå over til fiber-infrastruktur.

Felles løsninger gir muligheter

- Det vil kunne gi enorme muligheter for å bygge felles løsninger for vertikaler, som for eksempel IT-tjenester, helseløsninger, overvåkning, drift av produksjon, geografisk utplassering av produksjon med sentral styring og overvåkning, og styring av smart grid (samlebetegnelsen på et nytt generasjons strømnett).

Fiber sikrer fleksibilitet

- Jeg har to tenåringer med høyt båndbreddekonsum både knyttet til skolearbeid og til fritidsbruk. Fibernettet gjør at de kan bruke en rekke nettbaserte verktøy og tjenester samtidig. I jobben min må jeg alltid være tilgjengelig, og har fem kontorer jeg skal holde kontakt med. Levende bilder er et veldig sterkt virkemiddel, derfor er jeg flittig bruker av videokonferanser med høy bilde- og lydkvalitet fra mitt hjemmekontor, sier Alfsen.

Sjekk om bedriften din kan få fiberbredbånd.

KLIKK HER  ›