Hopp til hovedinnholdet

Holder på gjestene med fiber

Mulighetene til å la gjestene skru ned tempoet og la tiden stå litt stille er noen av de mest sentrale kjennemerkene til ærverdige Sem Gjestegård. Men tiden for treg og ustabil internettforbindelse tilhører historien.

24. august 2016

Midt i en idyllisk eplehage 20 minutter fra Oslos asfaltjungel ligger Sem Gjestegård. De gamle bygningene ved Askers største innsjø har rommet både gård og landbruksskole, men har siden midten av 90-tallet fungert som kurs- og konferansesenter. De siste tiårene har derfor både private og offentlige lagt sine kurs, seminarer og forhandlinger til gården. Sem er også et yndet sted for brylluper og andre selskapeligheter.

Gjestene vil ha fart

Med opptil 8000 gjestedøgn hvert år og enda flere konferansegjester yrer det med liv i og utenfor lokalene. Det gjelder ikke minst på gjestegårdens nett.
- Det passer seg ikke med ustabil og dårlig nettforbindelse for et konferansehotell i 2016. Tilgang til raskt nett den kanskje viktigste faktoren når gjestene velger sted for konferanser, sier administrerende direktør Marith Loen.

Fryktet gjesteflukt

Derfor kunne ikke gjestegården ta sjansen på å fortsette med kobberbasert internettaksess. I fjor ble det derfor tatt en beslutning om å gå til anskaffelse av fibernett. På grunn av den perifere beliggenheten vegret flere leverandører seg for å tilby fiber, men en aktør skilte seg ut.
- Vi bestemte oss for Altibox Fiberbredbånd fra Lier Fibernett av flere årsaker, men først og fremst fordi de ga oss et konkurransedyktig tilbud og en fantastisk kontaktperson å forholde oss til, sier Loen.

Økt trivsel med fiberkapasitet

Det førte den trege nettforbindelsen fra det gamle kobbernettet inn i historiebøkene. Nå har gjestene tilgang til et stabilt og raskt nett som øker trivselen for både gjester og egne ansatte.  
- Først og fremst har fiberen gjort at vi slipper å miste konferansegjester. Både gjestene og ansatte får den kapasiteten som trengs. Vi opplever at det aller meste går langt enklere nå enn tidligere, sier Loen.  

Dype røtter til naturbruk

Navnet Sem kommer fra det gammelnorske Sæheimr, som betyr hjemmet ved sjøen. Navnet indikerer en bortimot to tusenår lang æra med jakt, fiske, skog- og jordbruksdrift. I det naturskjønne området finnes sporene etter bosetting fra jernalderen, og på grunn av landskapsvern er det ytterst få bedrifter i området. Like ved finnes også tre naturreservater som er opprettet for å ta vare på både kulturlandskapet og flere flotte partier med edelløvskog.  Hovedgården har kun 47 overnattingsrom, men har plass til mer enn 100 konferansegjester. I overkant av 20 ansatte sørger for at gjestene opplever en hjemmekoselig, avslappende atmosfære og får servert god, hjemmelaget mat.

Spøkelset fornøyd med maten

Og som enhver annen respektabel hovedgård har Sem sitt eget spøkelse. Enkelte mener at det var mannen bak etableringen av den private skolen på Sem i 1886, Bernt Holtsmark, som går igjen. Hoen er ikke så bastant.
- Jeg er ikke sikker på at det er Holtsmark som går igjen, men tror heller at det er den gamle husmoren som passer på at maten vi serverer fortsatt holder høy kvalitet.  Det gjør den, så vi har ikke sett noe til henne på mange år, sier direktøren.

Sjekk om bedriften din kan få fiberbredbånd.

KLIKK HER  ›