Hopp til hovedinnholdet

Opplev verdens beste sjakkspillere

Altibox Norway Chess har klart å samle verdens 10 beste spillere til Stavanger. Turneringen, som har 5-års jubileum i år, har som mål å være blant de topp 3 sterkeste sjakk-turneringene i verden til enhver tid, og har klart å være den desidert sterkeste flere ganger. Aldri før har et så sterkt lag med sjakkspillere vært samlet før.

23. mars 2017

Turneringen har gjort Stavanger til en internasjonal sjakk-by

Sjakk har i løpet av de siste årene fått en ny popularitet og er nærmest blitt en folkesport i Norge. Da Norway Chess først startet i 2013 var det utenkelig for mange å sende sjakk på TV.
Dette er noe Norway Chess har jobbet for å endre. Med de rette kommentatorene, god grafikk og god forbindelse fra sjakkbrett til skjerm, så er potensialet til sjakk enormt. - Tusenvis av menneskene som følger med på sjakksendingene våre kan ikke reglene i sjakk, men lar seg likevel engasjere. Sjakk er blitt mer folkelig og familier koser seg sammen foran skjermen og følger med, forteller grunder av Altibox Norway Chess, Kjell Madland.

Endelig klar for å delta i Altibox Norway Chess

Flere av spillerne har deltatt i Altibox Norway Chess tidligere. Blant annet tidligere verdensmester, Viswanathan ”Vishy” Anand og Magnus Carlsen sin utfordrer i fjorårets VM, Sergey Karjakin, som har vant Norway Chess i 2013 og 2014.

Ny til turneringen er Filippinsk-fødte, Wesley So, som er nummer 2 i verden. So har tidligere kommentert:
«Jeg er glad for at jeg endelig kan delta i Altibox Norway Chess. Norge er så vakkert, jeg elsker det landet! Flotte mennesker, god mat og forhåpentligvis bra sjakk. Hva mer kan man be om?»

Turneringen foregår fra 5.-17. juni på Clarion Energy og Stavanger Konserthus.

Sjekk ut norwaychess.no for mer informasjon.

 

Altibox deler ut billetter
Vi gir våre bedriftskunder mulighet til å oppleve sjakkmesterne på nært hold. Vi deler ut billetter til de 10 første som melder seg. Max 2 pr.person. Oppgi ønsket dag og navn til altiboxbedrift@altibox.no

Deltagerne er, etter plassering:

  1. Verdensmester, Magnus Carlsen (Norge)
  2. Wesley So (USA)
  3. Fabiano Caruana (USA)
  4. Vladimir Kramnik (Russland)
  5. Maxime Vachier-Lagrave (Frankrike)
  6. Hikaru Nakamura (USA)
  7. Viswanathan Anand (India)
  8. Levon Aronian (Armenia)
  9. Sergey Karjakin (Russland)
  10. Anish Giri (Nederland)

Jeg er glad for at jeg endelig kan delta i Altibox Norway Chess. Norge er så vakkert, jeg elsker det landet! Flotte mennesker, god mat og forhåpentligvis bra sjakk. Hva mer kan man be om?

Wesley So (USA), nummer 2 i verden.