Rørende, sterkt og knivskarpt på FOX og National Geographic

Fra seriemesteren Ryan Murphy kommer den rørende, nervepirrende og sensasjonelle dramaserien '9-1-1', om amerikansk nødhjelp-personell. Gå heller ikke glipp verdenspremiere på dokumentarserien 'Jane'.

2. mars 2018

Om du ikke har tilgang til FOX og National Geographic, kan disse velges inn ved bruk av 1 poeng pr kanal.

9-1-1, FOX
Onsdag 21. mars, kl 21:00.

Fra seriemester Ryan Murphy («Glee», «American Horror Story») kommer denne rørende, nervepirrende og sensasjonelle dramaserien om amerikansk nødhjelp-personell. Vi møter politifolk, brannmenn og sykebilsjåfører som redder mennesker fra mulige og umulige situasjoner - mens de samtidig må håndtere kompliserte situasjoner på hjemmebane. Serien har både fått svært gode kritikker («umiddelbart fengende», ifølge New York Magazine), og oppnådd glimrende seertall i USA. Blant skuespillerne finner vi legenden Angela Bassett, Peter Krause («Six Feet Under») og Connie Britton («Spin City», «Friday Night Lights»).

Jane,  verdenspremiere på National Geographic
Søndag 18. mars kl. 21.00.

Sjimpanse-forskeren Jane Goodall er en levende legende, noe denne splitter nye og påkostede dokumentarfilmen med all tydelighet viser. Filmen er klippet sammen av unike opptak fra 60-tallet, som man lenge trodde var forsvunnet - men som ble gjenfunnet for noen år siden.

Den prisvinnende regissøren Brett Morgen fikk i oppdrag av å gjøre film av materialet, og fikk med seg komponist Philip Glass til å lage ny originalmusikk. I tillegg består filmen av et helt nytt og avslørende intervju med Goodall selv. Filmen har verdenspremiere på National Geographic.

One Strange Rock, National Geographic
Søndag 25. mars kl. 20.00.

Den Oscar-nominerte regissøren Darren Aronofsky («Black Swan», «Noah») har slått seg sammen med programleder Will Smith og National Geographic, og lover en serie som kommer til å redefinere naturdokumentarsjangeren. Ved hjelp av svimlende naturbilder og grensesprengende vitenskap fortelles historien om jorda og hvordan alt henger sammen med alt. I tillegg til Will Smith bindes historiene sammen av den eneste yrkesgruppa som noensinne har forlatt jordkloden - astronauter.