Velg din påskekrim

Når britene skaper krim, blir det mørkt, dystert og mesterlig. I år er påskekrimmen dominert av britiske produksjoner, men en svensk serie har også meldt seg på i kampen om påsketitterne. Og vi vet jo at våre naboer i øst har god greie på den ulidelig spennende krimsjangeren. I Altibox Film og Serier er det tradisjonen tro nedsatte priser i påskekategorien både for barn og voksne.

15. mars 2018

Superkrim 2018

NRK Super og NRK TV lørdag 24. Mars kl 09:50.

Hvorfor er karnevalskostymene til Mikkel og Nicolay ødelagt? Hvem ødelegger for «Supernytt» med å lage falske nyheter?

Og hva er det Tess fra «ZombieLars» har som noen ønsker å få kloa i?

Det blir spenning for hele familien når alle de underlige mysteriene i Super-redaksjonen skal løses.

Påsketradisjonen med «Superkrim» byr i år på åtte enkeltstående dramaepisoder med spennende mysterier og forbrytelser hvor kjente profiler deltar som skurk, mistenkt eller detektiv. Plottene er forskjellig i hver episode.

NRK_superkrim

Shetland sesong 3

NRK1 og NRK TV mandag 26. Mars kl 21:15.

Britisk krim. Etterforsker Jimmy Perez (Douglas Henshall) løser mysterier på Shetland. Serien er basert på bøkene til Ann Cleeves.

I en ny sesong av den britiske krimserien «Shetland» må kriminalinspektør Perez gjenåpne en gammel drapsetterforskning.

Tenåringen Lizzie Kilmuir ble kvalt i 1993, og Thomas Malone ble den gang dømt for drapet. Men etter 23 år i fengsel kommer nye DNA-bevis for dagen, noe som fører til at Malone blir frikjent og løslatt. Mange tviler likevel på at han er uskyldig, blant dem flere av etterforskerne i Perez’ eget team.

Samtidig med at Malone kommer hjem til Shetland, blir journalisten Sally McColl funnet kvalt på nøyaktig samme måte som Lizzie Kilmuir, og mistanken for ugjerningen faller igjen på Malone.

NRK_shetland

Den døende detektiv

NRK1 og NRK TV fredag 30. mars kl. 21:10.

Svensk krimserie fra 2018.

Den pensjonerte politietterforskeren Lars Martin Johansson våkner opp på akutten etter å ha fått blodpropp i hjernen. Tre dager senere får den tidligere sjefen for Rikskriminalen høre den grusomme historien om ni år gamle Yasmine som ble drept for 30 år siden.

Midt i rehabiliteringen bestemmer Johansson seg for å løse den uoppklarte mordgåten.

NRK_dodDetektiv

Vikaren

NRK 1 og  NRK TV  torsdag 29. mars kl. 21:10.

Den suksessrike arkitekten Ellen skal ut i fødselspermisjon og tror hun har funnet den perfekte vikaren i den dyktige og entusiastiske Paula.

Men snart begynner Ellen å føle seg ukomfortabel med valget. Er Paula litt for ivrig i den nye posisjonen?

Ellen får en snikende følelse av å bli utmanøvrert av sin egen vikar, og hun opplever å bli stående på sidelinjen både på jobb og i sin egen familie.

Top of the Lake: China Girl

TV 2 mandag 26. mars kl. 21:40

Årets påskekrim på TV 2 er "Top of the Lake: China Girl", sesongoppfølgeren til kritikerroste "Top of the Lake". Når en grønn koffert som inneholder liket av en asiatisk jente skylles i land på Bondi Beach utenfor Sydney, synes mysteriet uløselig, helt til etterforsker Robin Griffin oppdager at "China Girl" ikke døde alene.

Robin Griffin har akkurat flyttet tilbake til Sydney for å få orden på livet sitt. Hun plages av mareritt der hun leter etter en baby - sin egen baby. Robin dukker ned i saken om den mystiske jenta på stranden for å få annet å tenke på enn sine egne problemer.

Hun tenker fremdeles på datteren hun adopterte bort like etter fødselen, en datter hun så inderlig gjerne vil finne, men hun er livredd for at sannheten om barnets unnfangelse skal komme frem.

Men det skal vise seg at hennes jakt på identiteten til "China girl" tar henne til Sydneys verste avkroker, og nærmere hennes egne mørke hemmeligheter enn hun kunne forestille seg.

Innocent

TV 2 torsdag 29. mars kl. 21:40

Uskyldig dømt?

TV 2s andre påskerim, miniserien "Innocent", har bl.a. Hermione Norris og Lee Inglewood i hovedrollene. Vi møter David Collins (Inglewood), som etter syv år i fengsel blir frikjent for drapet på sin egen kone.

David Collins fikk livet sitt knust da han ble dømt for drapet på sin egen kone, Tara. Etter å ha tilbrakt syv år i et høysikkerthetsfengsel, blir han uventet løslatt på grunn av detaljer i etterforskningen. David er fast bestemt på å kjempe for å få sitt gamle liv tilbake, samtidig som han sverger på å finne personen som drepte hans kone.

Taras søster, Alice (Norris), overtok omsorgen for Davids to barn, som hun og ektemannen har oppfostret som om de var sine egne. Nå vil David ha tilbake foreldreretten for barna.

Den eneste som har trodd på David er broren hans, Phil. Blakk og ruinert, blir David nå avhengig av brorens gjestmildhet.

For etterforskeren som fikk David dømt, Will Beech, er frikjennelsen et stort nederlag, ettersom det skyldes feil i hans etterforskning. Han er fortsatt overbevist om at David drepte sin kone. Beech blir suspendert og erstattet av etterforsker Cathy Hudson, når saken skal etterforskes på nytt. Men ingen av kollegene vet at Tom og Cathy har et hemmelig forhold.

tv2_innocent