Hopp til hovedinnholdet

Serie-elskernes favoritter i NRK TV-appen

Uansett om du kjører asfalt- eller fjellpåske, har du NRK TV-appen tilgjengelig. NRKs arkiver inneholder mengder på mengder av godt innhold, men det er ikke alltid like enkelt å finne frem. Derfor har vi spurt de største serieelskerne i Altibox om gode serietips.

19. mars 2018

Silje (38) er grafisk designer by day, seriemaraton-utøver by night. I alle fall er det ganske nært sannheten. Hun skal tilbringe påsken på fjellet, med ski, snø, forhåpentligvis sol og en hel haug gode serier.

- «The Sinner» er min siste favoritt. Det er en uforutsigbar og mørk serie, som gjør at du hele tiden sitter med en vond, uhyggelig følelse av at noe er alvorlig galt her. Avslutningene på hver episode gjør også at en uke føles som en evighet. Men for dem som ikke har sett den ennå, kan påsken brukes til å pløye seg gjennom nesten hele serien.

Hun har også noen norske favoritter:

- «Valkyrien» og «Unge Lovende» er to skikkelig gode, norske serier. «Unge Lovende» er som SKAM for oss som er litt eldre, med intriger, drama – ja, til tider litt pute-tv. En serie jeg helst ser alene. Men på Valkyrien hang mannen med, virkelig! Han er en sånn type som må bli fenget i løpet av den første halvtimen, og der innfridde «Valkyrien», som også er en mørk og til tider uhyggelig spenningsserie.

Lang flytur = Opptak offline

Aleksander drar vestover til New York i påsken og må forlate NRK-arkivet i gamlelandet, men han har snart saumfart hele biblioteket uansett.

- Må jeg plukke noen favoritter, så må det bli nydelige «En natt», en av de beste norske produksjonene jeg har sett. «Datoen» kan vel ikke akkurat gå under de seriekategoriene vi skulle tipse om her, men det er en dokumentarserie så bra at den bare må nevnes. Det samme er«Takin Ova» dokumentarserien om norsk Hip Hop. Akkurat nå er jeg også i gang med Le Bureau, og føler at jeg kan anbefale den allerede etter et par episoder. lovende er den, sier merkevaresjefen engasjert.

I bagasjen til New York er Altibox-appen med på både mobilen og nettbrettet. I appen har han lastet ned opptakene sine av The Walking Dead, sesong 8.

- Jeg har en mistanke om at jeg har sett de fleste, gode filmene i flyet – så da har jeg underholdning så det rekker i appen.

På jakt etter en som kan leve opp til favoritten

Karianne (32) går for bypåske og sliter med å finne serier som lever opp til hennes største NRK-favoritt.

- Ett ord: Le Bureau. Eller det blir jo to ord da, egentlig. Her har du en serie som virkelig kryper under huden på deg og spenner deg fast til godstolen i time etter time. Spionserien som skildrer fransk etterretningstjeneste føles langt mer ekte enn den amerikanske stesøsteren Homeland, som jeg også ser – men ikke med like stor entusiasme. Sesong 1 av Le Bureau fikk meg hektet og etter sesong 2 var jeg solgt. Tre sesonger er tilgjengelig i NRK TV-appen og alle tre ble selvfølgelig slukt så fort at det nærmest er pinlig. Mens jeg venter på sesong 4, Westworld, The Handmaids Tale og avslutningssesongen av Game of Thrones, så er jeg på jakt etter en likeverdig motstander – men finner den ikke. Så har du ikke sett Le Beureu ennå; Begynn i dag!