Hopp til hovedinnholdet

Samler europeisk telekombransje i Stavanger

Den nye tv-opplevelsen fra Altibox høster internasjonal anerkjennelse. Nå arrangerer Altibox og Huawei en eksklusiv konferanse i Stavanger som en rekke større internasjonale operatører har takket ja til å delta på for å se nærmere på mulighetene innen innholdsdistribusjon.

14. juni 2018

De siste årene har Altibox samarbeidet tett med verdens største leverandør av telekommunikasjonsutstyr, Huawei. Samarbeidet har blant annet ført til at Altibox sin nyeste tv-opplevelse er blitt en suksess og allerede er tatt i bruk i mer enn 100.000 norske hjem. Denne løsningen fikk massiv internasjonal oppmerksomhet under det globale bransjetreffet Mobile World Congress i Barcelona i februar.

- Strømming verdt milliarder
Torsdag 21. juni inviterer Huawei og Altibox europeisk bransje til konferansen «Video Powers New Growth Summit @Europe» på Clarion Hotel Air ved Stavanger Lufthavn Sola. Strømmetjenester skaper vekstmuligheter som kan være verdt milliarder for operatørene, mener James Lee, president for Huaweis satsing i Europa.
- I løpet av konferansen vil en rekke fagfolk fra bransjen dele deres erfaringer og syn på beste praksis, nye forretningsmodeller, og på hvordan brukeropplevelser kan skape økonomisk vekst. Vi tror at Europa vil beholde posisjonen som ledende innen bruk av strømmetjenester, og at operatørenes utbytter fra formidlingen av disse tjenestene blir så store at det vil overgå kostnadene forbundet med økningen i datatrafikk, sier Lee.
- Telekom-bransjen er preget av store, raske og tøffe endringer. Derfor ønsker vi å invitere til en felles arena der vi kan utveksle erfaringer på kryss og tvers av landegrenser, og sammen se inn i fremtiden, sier administrerende direktør Thomas Skjelbred i Altibox.

- Attraktivt å komme til Norge
Deltakerne kommer fra et titalls europeiske land, og ledende selskaper som Vodafone, Orange, Deutsche Telekom og HBO Nordic er representert på konferansen.
- Norge er et lite land, men har mange gode hoder. Vi er også et modent marked som ligger langt framme innen bruk av strømmetjenester, og der kundene verdsetter brukeropplevelse og enkelhet. Derfor oppleves det nok som ekstra attraktivt å komme hit for å høre om våre erfaringer, sier Skjelbred.
- Vi lever i en verden der strømming er blitt en del av hverdagen. Strømmetjenester dominerer i stor grad på internett, og både virtuell virkelighet (VR) og de nye bildeformatene 4K og 8K er blitt en realitet. Videoformatets tidsalder er i gang, sier James Lee.