Hopp til hovedinnholdet

Mayans MC, Skavlan og 71 graders 20-årsjubileum – slik blir tv-høsten

Uansett om du foretrekker tradisjonell tv eller strømmetjenester, er det bare å forberede sofaen på at du kommer til å sitte der noen timer i høst. Utvalget av gode tv-serier er nemlig større enn noensinne! Hva skal du se?

28. august 2018

NRK:

Om du har den nyeste dekoderen vår, er NRK TV og NRK Super sine rikholdige arkiv integrert i tv-portalen. Du finner begge arkivene ved å trykke på Altibox-knappen på fjernkontrollen og scrolle bortover til du ser NRK-logoene. Har du en annen dekoder, finner du NRK TV her ›.

lovleg

''Lovleg''

Savner du ''SKAM''? Da er dette serien for deg, skal vi tro kritikerne. Gunnhild er 15 år og flytter til Sandane for å begynne på Firda VGS. Hun flytter inn i et hybelhus sammen med Sara, Alex og Peter. Ny episode sendes hver torsdag kl. 22:00 på NRK TV.

skandale

''En engelsk skandale''

Med Hugh Grant i hovedrollen er basert på en sann historie: Jeremy Thorpe, leder av Det liberale partiet på slutten av 60-tallet, har en skjult side, som han på død og liv ikke vil skal bli kjent. Det vil bety slutten på den politiske karrieren hans om forholdet til den unge Normann Josiffe blir offentlig kjent. Forholdet mellom Thorpe og hans «Little Bunny» blir stadig mer dramatisk. «En engelsk skandale» portretterer Thorpe, men viser også hvordan det var å være homofil på 1960- og 1970-tallet.

Alle tre episodene på NRK TV fra fredag 7. september
Kommer på NRK1 i løpet av september

17

''17''

For første gang sender NRK en dramaserie om ungdommer fra Groruddalen. Den handler om å være ung og om å stå med en fot i to forskjellige kulturer, der familien drar i én retning og vennene i en annen.

''17'' er en nedtellingshistorie over 17 dager. Den består av 17 episoder der publikum ikke vet hva det telles ned til. 17-år gamle norsk-somaliske Abdi skal om 17 dager ta sitt livs største avgjørelse.

Serien bygger bro og viser ulike måter å være ung på i Norge i dag. Den illustrerer også hvilke problemstillinger man kan møte på som tenåring fra Groruddalen

Søndag 09. september på NRK TV, deretter publiseres en episode hver dag i 16 dager.

vanityFair

''Vanity Fair''

Kostymedrama basert på Shakespeare-mesterverket Thackeray. Becky Sharp vokser opp i den fattige delen av London. Hun vil ut av et liv i fattigdom og begynner å klatre opp den sosiale stigen sammen med sin beste venn.

Søndag 16. september på NRK TV.

Mikkel

''Uten pappa''

Mikkel Niva har vokst opp uten faren sin. «Hvorfor klarte han ikke være pappaen min, og kan jeg en dag føle at han er faren min på ordentlig?», spør han i dokumentarserien. På en ekte, modig og humoristisk måte utforsker Mikkel sin og farens historie, og vi følger han gjennom prosessen med å finne ut om de kan ha et ekte far-sønn-forhold.

Mandag 24. september på NRK TV.

TV 2:

De fleste av TV 2s kanaler er en del av ditt faste innhold. Dette betyr at du ikke trenger å bruke poeng om du ønsker å se på TV 2, TV 2 Livsstil, TV 2 Zebra eller TV 2 Nyhetskanalen. Om du ønsker TV 2 Humor eller TV 2 Sportskanalen kan disse velges inn i ditt innhold på Mine sider.

Tv 2 har allerede startet med premierer på flere store og folkekjære titler som 'Skal vi danse', 'Idol', 'Jakten på kjærligheten' og 'Matkontrollen'. Om du har den nyeste dekoderen vår, kan du trykke deg inn i  programarkivet og finne alle  Tv 2s programmer en uke tilbake.

Artboard 1 copy

"Skal vi danse''

12 kjendiser er klare på parketten hver lørdag kl. 19:30 på TV 2. Gikk du glipp av denne episoden på lørdag som var? Se den i programarkivet!

Artboard 1

''Younger'' - Sesongpremiere!

Liza kommer tilbake til Empirical i håp om at ting er som de pleide, men Charles annonserer et nytt prosjekt som får frem flere ubehagelige åpenbaringer.

Mandag 10. september kl. 22.30 på TV 2 Livsstil.

Artboard 2

''Bloggerne'' - Sesongpremiere!

I den niende sesongen får vi følge to nye profiler; Caroline Berg Eriksen og Stina Marie Bakken. Jørgine ''Funkygine'' Vasstrand, Julianne ''Pilotfrue'' og ektemannen Ulrik Nygård, og Anniken ''Annijor'' Jørgensen, Anne Brith Davidsen og Kristine ''Krisssy'' Ullebø er også med. Vi følger deres hverdag i tykt og tynt, og får et innblikk i livet bak bloggefasaden. Vi blir med på en reise gjennom både forelsker og kjærlighetssorg, barnløshet og fødsler, alltid tett på og ekte.

Mandag 10. september kl. 21.30 på TV 2 Livsstil.

Artboard 3

''Unge foreldre'' - Premiere!

I ''Unge Foreldre'' møter vi unge par som filmer seg selv i en hektisk hverdag. Vi får være med på oppturer og nedturer når disse barnefamiliene åpner dørene for å gi et innblikk i hvordan de takler foreldrerollen.

Mandag 10. september kl. 22.00 på TV 2 Livsstil.

skavlan

''Skavlan''

«SKAVLAN» er Skandinavias største talkshow, som byr på ærlige og underholdende intervjuer med noen av verdens største personligheter. Programmet sendes fredagskvelder og er produsert av Monkberry for svenske SVT og norske TV 2. Programleder er den anerkjente journalisten Fredrik Skavlan.

Premiere fredag 14. september på TV 2.

TVNORGE:

De fleste av Discovery's kanaler er en del av ditt faste innhold. Dette betyr at du ikke trenger å bruke poeng om du ønsker å se på TVNorge, MAX, FEM, VOX, TLC eller Discovery Channel. Om du ønsker Discovery Science, Discovery World, Investigation Discovery eller alle Eurosport-kanalene, kan disse velges inn i ditt innhold på Mine sider.

"71 grader nord'' sesong 20!

I jubileumssesongen sendes 71° nord dobbelt så ofte, med to ukentlige episoder. Det åpner for flere fantastiske scener fra norsk natur, og seerne får også se mye mer av dramatikken som utspiller seg internt i gruppa når ekspedisjonen drar seg til. Med mange sterke personligheter blant deltakerne, vil det garantert slå gnister på veien nordover.

De 14 deltakerne stiller med svært ulik turerfaring, og på den lange veien mot Nordkapp skal de blant annet gå til fots, padle, klatre, sykle, gå på ski og kjørehest og kjerre. Det blir brevandring, og også en tur innom det harde klimaet på Svalbard og den eksotiske Bjørnøya, som få mennesker får besøke. Underveis må de jobbe sammen i lag, og de vil måtte bryte egne grenser i møte med beintøffe utfordringer.

Tirsdag 11. september kl. 20.30 på TVNorge.

''Else om: Selvmord''

Else Kåss Furuseth vet godt hvordan det føles når noen man er glad i velger å begå selvmord. I sin nye programserie skal hun prøve å forstå hvorfor så mange mennesker ser døden som en løsning på sine problemer. Målet hennes er å lage en serie om selvmord som gir deg lyst til å leve. Hvert år er det fire ganger flere som dør i selvmord enn i trafikken, men vi hører ikke så mye om disse dødsfallene. Gjennom fire programmer skal Else møte pårørende og overlevende for å lære mer om hvem det er som tar livet sitt og hvorfor de gjør det.

Mandag 10. september 2018 kl. 21.30 på TVNorge.

HBO NORDIC:

HBO Nordic kan velges inn i ditt innhold ved bruk av 40 poeng om du har den nyeste dekoderen vår.

''Mayans MC'' sesong 1

Glad i Sons of Anarchy? Da vil du garantert like Mayans MC, som er en spin-off av den populære serien. Handlingen i Mayans MC finner sted omlag to år etter hendelsene i Sons of Anarchy. MC-klubben holder til på grensen mellom USA og Mexico, hvor vi møter den hevnlystne Ezekiel "EZ" Reyes, som ønsker å bli et fullverdig medlem av MC-klubben.

Dramaserien har premiere på HBO Nordic onsdag 5. september.

''The Deuce'' sesong 2

Viser historien om legaliseringen og den påfølgende fremgangen til pornoindustrien i New Yorks Times Square fra tidlig på 1970-tallet til midt på 80-tallet. Vi ser den turbulente og tøffe tiden i starten av det som skulle bli USAs multimilliard sex-industri.

Sesongpremiere mandag 10. september på HBO Nordic.

''Kidding'' sesong 1

Jeff (Jim Carrey), kjent som Mr. Pickles, er et ikon på barne-TV. Han utstråler godhet og visdom for det amerikanske publikum. Når hans liv begynner å implodere, oppdager Jeff at livet ikke er et eventyr. Han er en snill mann i en slem verden, resultatet blir både hysterisk morsomt og hjerteskjærende.

Sesongpremiere mandag 10. september på HBO Nordic.

witches

''A Discovery of Witches'' sesong 1

Dette er en fantasy-fortelling om historikeren og heksen Diana Bishop som finner et gammelt forhekset manuskript. Sammen med vampyren Matthew Clairmont beskytter hun manuskriptet, samtidig som de forsøker å avdekke flere mysterier.

Premiere lørdag 15. september på HBO Nordic.

''Manifest'' sesong 1

Manifest har Josh Dallas (Once Upon a Time) og Melissa Roxburgh i hovedrollene. Handlingen er av det mystiske slaget, om et forsvunnet fly og dens passasjerer som dukker opp igjen fire år senere. For passasjerene har tiden stått stille, mens årene har gått for resten av verden.

Premiere tirsdag 25. september på HBO Nordic.

''Mr. Inbetween'' sesong 1

Basert på den prisvinnende kortfilmen av den australske skuespilleren Scott Ryan. Ryan spiller den kriminelle Ray Shoesmith, som også prøver å balansere rollene som eks-mann, far, kjæreste og bestevenn.

Premiere onsdag 26. september på HBO Nordic.