Charterfeber med Svein Østvik er en av seriene i reality-sjangeren som ruller over norske skjermer i høst.

Få med deg alt av «guilty pleasures»

Høsten 2018 byr på mange interessante norske realityshows, talentkonkurranser og dokusåper – hva skal du se? Husk at du med nye Altibox TV har både programarkiv og opptaksfunksjon, hvilket betyr at du kan få med deg all den norske tv-virkeligheten!

7. september 2018

«Guilty pleasure» defineres som et samfunnsfenomen som betyr at man liker noe selv om man samtidig føler seg litt skyldig for det. I tv-sammenheng blir dette ofte koblet opp mot realityserier, talentkonkurranser og dokusåper. Samtidig byr disse sjangerne på mye interessant innhold, der man får møte både vanlige og uvanlige mennesker i en spesiell setting. Slikt blir det engasjerende tv-underholdning av!

I høst vil du kunne følge en rekke forskjellige norske «guilty pleasures» på din nye Altibox TV – hvilke av de understående er din favoritt?

Stjernekamp – NRK

Lørdagssuksessen Stjernekamp er tilbake denne høsten for sjuende år på rad. Ti artister fra hele landet - Alexander Pavelich, Heine Totland, Maria Arredondo, Hilde Louise Asbjørnsen, Dag Ingebrigtsen, Ulrikke Brandstorp, Ole Børud, Samantha Gurah, Chris Holsten og Ella Marie Hætta Isaksen - er klare for å kjempe om tittelen «Norges ultimate entertainer». Stjernekamp har samlet en stadig større seerskare i alle aldre siden starten i 2012. Fjorårets sesong ble tidenes mest sette med et gjennomsnittlig antall seere på 956.000 inkludert nettseeing, repriser og opptak.

På nye Altibox TV finner du en egen NRK-app, hvor du har tilgang til hele arkivet til NRK, deriblant Stjernekamp, så snart det lastes opp der.

71° nord – TVNorge

I jubileumssesongen, nummer 20, sendes 71 grader nord dobbelt så ofte, med to ukentlige episoder. Det åpner for flere fantastiske scener fra norsk natur, og seerne får også se mye mer av dramatikken som utspiller seg internt i gruppa når ekspedisjonen drar seg til. Med mange sterke personligheter blant deltakerne, vil det garantert slå gnister på veien nordover. De 14 deltakerne i årets sesong, som blant annet inkluderer en veganer som har Norges lengste skjegg, en svært ambisiøs eiendomsmegler, en tidligere VIF-keeper, en advokatutdannet PT og en metalrocker, stiller med svært ulik turerfaring, og på den lange veien mot Nordkapp skal de blant annet gå til fots, padle, klatre, sykle, gå på ski og kjørehest og kjerre. Det blir brevandring, og også en tur innom det harde klimaet på Svalbard og den eksotiske Bjørnøya, som få mennesker får besøke. Underveis må de jobbe sammen i lag, og de vil måtte bryte egne grenser i møte med beintøffe utfordringer.

Ex on the Beach – TVNorge

Strand-realityserien Ex on the Beach er endelig her i helnorsk versjon. I programmet sendes åtte sexy single av gårde til en paradisstrand for å bade, feste og elske (livet). Men det er en twist: Én etter én dukker ekskjærestene deres opp fra vannet, og det kan føre til skjær i den azurblå sjøen. Noen er ute etter hevn, andre søker ny gnist i gamle følelser – felles for alle på stranden er at de ikke går av veien for DRAMA. Klarer deltakerne å dele på gammal moro? Og hva skjer når eksen også er eksen til en annen på stranda? Måler de størrelse på vaskebrett og sånn? Hvem er egentlig brunest? Og får man flest venner av å flashe tits eller dekke til?

(Foto: Oyvind Ganesh Eknes ganeshfoto.no)
(Foto: Oyvind Ganesh Eknes ganeshfoto.no)

Jakten på kjærligheten – TV2

Forventningsfulle bønder er klare for jakten på den store kjærligheten på TV 2 i høst, i det som er 15. sesong av det meget populære programmet. Alle deltakere har samme drøm, å finne den rette. Følg bøndene Ola Einar Hovrud, Gunvor Austli, Janne Øiestad, Kristoffer Heldal og Bjørn Hammer i jakten på den rette, mens programleder Gunhild Dahlberg guider oss gjennom episodene.

Love Island – TV3

Love Island er stedet der unge, single kvinner og menn reiser for å finne den store kjærligheten! De flytter sammen i en luksuriøs villa der alt ligger til rette for tidenes sommerflørt, og forhåpentligvis noe mer. Fem jenter og fem gutter kommer inn første dagen og må finne seg en partner, men det flytter flere single inn gjennom hele sesongen og risikoen for å bli dumpet til fordel for en annen er alltid tilstede! Kun et døgn etter opptak får seerne se hendelsene og romansene i villaen utspille seg på skjermen. For første gang i en dating-reality kan seerne være med å påvirke deltakernes skjebne gjennom hele sesongen via Love Island-appen. Tone Damli Aaberge er programleder.

tone_loveisland_pressebilde

Skal vi danse – TV2

Det er klart for ny dansehøst! 12 kjendiser står klare på parketten når startskuddet går for den 14. sesongen av "Skal vi danse", med tilhørende glitter og stas. Årets deltakere er Jan Gunnar Solli, Einar Nilsson, Aune Sand, Amalie Snøløs, Marianne Krogness, Sophie Elise Isachsen, Dorthe Skappel, Morten Hegseth Riiber, Thea Næss, Aleksander Sæterstøl, Martine Lunde. Programleder er Anders Hoff og Katrine Moholt. I dommerpanelet sitter Trine Dehli Cleve, Egor Filipenko, Merete Lingjærde og Tore Petterson. Og foran tv-en sitter du!

Bildetekst: Fredrik Arff/TV 2
Foto: Fredrik Arff/TV 2

Alt for Norge – TVNorge

12 nye norsk-amerikanerne ️ er tilbake i sine aners hjemland for å finne sine røtter og konkurrere om å bli kåret til «den norskeste». Denne sesongen byr på fantastiske karakterer, interessante utfordringer, og er actionfylt og godhjertet underholdning av beste sort. Til forskjell fra tidligere år får flere av årets deltakere kontakt med sine norske slektninger, og de får lære enda mer om opphavet sitt. Men ikke uten å ha gjennomført tøffe utfordringer i løpet av turen gjennom landet. Blant årets deltakere finner vi en spirituell foodtruck-eier, som drømmer om å jobbe som dødsjordmor, et rotløst naturbarn med snowboard-dilla, innehaveren av webserien «Cooking with Drag Queens», og en glamorøs cabaret-sangerinne med både norske og italienske aner.

Idol – TV2

I år er det 15 år siden Idol inntok de norske TV-skjermene for første gang og Kurt Nilsen sang seg inn i alle nordmenns hjerter. Nå er den tiende sesongen av den norske versjonen av verdens største talentshow, og jakten på landets store popstjerne, i gang! Katarina Flatland har overtatt rollen som programleder og skal lede oss gjennom en høst full av sangglede. I juryen sitter Tshawe Baqwa fra Madcon, samt artistmanagerne Silje Larsen Borgan og Gunnar Greve.

Foto: Bjørn Wad/TV2
Foto: Bjørn Wad/TV2

Bloggerne – TV 2

I den niende sesongen får vi følge to nye profiler; Caroline Berg Eriksen (bildet) og Stina Marie Bakken. Jørgine ''Funkygine'' Vasstrand, Julianne ''Pilotfrue'' og ektemannen Ulrik Nygård, og Anniken ''Annijor'' Jørgensen, Anne Brith Davidsen og Kristine ''Krisssy'' Ullebø er også med. Vi følger deres hverdag i tykt og tynt, og får et innblikk i livet bak bloggefasaden. Vi blir med på en reise gjennom både forelsker og kjærlighetssorg, barnløshet og fødsler, alltid tett på og ekte.

Press_Original-Caro02
Charterfeber_2018_TV3_Hilde_balkong_1

Charterfeber – TV3

Det er fem år siden sist vi chartret ruteflyet – nå er det på tide å reise tilbake til sydligere strøk. Bli med Svein, Hilde (bildet), Fred Åge og en haug med nye soltørste og festklare mennesker tilbake til Gran Canaria for sitt livs opplevelse og ny sesong av Charterfeber! «GC», «Granca», «Kanariøya»; kjært barn har mange navn – noen reiser hit for første gang, andre er lommekjente og vet hvor den beste biffen blir servert. Pakk shortsen, bikinien og Thousand Island-dressingen og bli med!

Danskebåten – TVNorge

Hvert år frakter den populære båten Stena Saga, blant de trofaste gjestene kalt «Svanen», hundretusener av passasjerer mellom Oslo og Frederikshavn. I serien Danskebåten får tv-seerne møte både menneskene som holder skuta i gang, og gjestene som gjør båtreisen minneverdig. Danskebåten er en dokusåpe som viser hele spekteret av livet om bord på Stena Saga, fra folkene i maskinrommet til kapteinen på broa, og resten av mannskapet som arbeider for at passasjerene skal få en så fin reise som mulig. Det blir selvsagt også møter med både velkjente og nye gjester, enten de er familier på tur eller faste reisende med mange overfarter i året. Her møtes både A4-familier og reisende av det mer eksentriske slaget. Gjennom 40 episoder, fra mandag til torsdag, får TVNorge-seerne et innblikk i en fascinerende arbeids- og møteplass, der ingen dager er like.