Dette kan du se på NRK i oktober

NRK slår på stortromma i oktober, med mange nye serier som vi har gledet oss til lenge. Blant annet er det endelig klart for 'Lykkeland', der vi skal følge fire unge mennesker i Stavanger ved starten av oljeeventyret.

1. oktober 2018
NRK_babylon

Babylon Berlin

Bakteppet for den tyske dramaserien «Babylon Berlin» er 20-tallets dekadente og konfliktfylte Berlin i årene før nazistene overtar Tyskland.

Det historiske dramaet er basert på romanene til den tyske forfatteren Volker Kutscher, og tar for seg de ville mellomkrigsårene i Berlin, hvor kommunister, nasjonalsosialister, transer, homser og lykkejegere gjorde nattelivet vilt, eksotisk og farlig.

Serien har fått 8,5 i score på IMDb.com, og du finner den nå i NRK TV.

NRK_bancrofttv

Bancroft

Vi møter to politikvinner i hovedrollene: Elisabeth Bancroft med lang fartstid og mange meritter, og Katherine Steven som er langt ferskere i faget. Bancroft er en svært dyktig og høyt respektert politikvinne, som har viet livet sitt til politiet. Hun leder etterforskingen av en kriminell og voldelig gjeng, Kamara.

Bancroft må ta i bruk tvilsomme metoder, men den tøffeste i Kamara-gjengen, Athif, styrer byen med jernhånd, så folk kan ikke annet enn være enig i måten hun går fram på.

Samtidig får den yngre etterforskeren Katherine Stevens i oppgave å se på en uoppklart, gammel drapssak.

Hun får hjelp av Bancroft, men etterhvert begynner hun å lure på om hennes eldre kollega har noe å skjule?

NRK TV fredag 5. oktober.

NRK_lykkeland

Lykkeland

Lykkeland tar oss til sommeren 1969 i Stavanger, til en by i krise.«Nå er det én brønn igjen. Det er vår siste sjanse før alt håp er ute. Hvis denne brønnen er tom, kommer det siste selskapet til å trekke seg ut. Verftene er allerede i krise, hermetikkindustrien likeså. Restaurant- og hotellnæringen har knapt nok belegg. Nordsjøen er tom for fisk. Arbeidsledigheten er rekordhøy. Ingen nye tråler blir bygd, ingen nye tomter blir solgt. Uten ny industri har ikke Rogaland noen ben å stå på.»

Anna (20) tar notat av det ordføreren sier. Som sekretær er hun også med i møtene med amerikanerne og blir vitne til forhandlingene. Om det virkelig finnes olje på norsk sokkel, hvem skal få utvinne den? Skal olja være i private hender, som i USA? Kjæresten hennes, Christian, jobber som dykker for amerikanerne på tross av at han kunne tatt over familiebedriften, Nyman Konservering og Rederi.

Toril (17) er en av arbeiderne der. Hun er blitt gravid med en amerikansk oljearbeider som har reist fra byen. De dypt religiøse foreldrene hennes kan ikke akseptere et barn utenfor ekteskap.

Den unge amerikanske advokaten Jonathan (28) fra Texas kommer til Stavanger for å få Philips Petroleum ut av avtalen med den norske staten. Men lille julaften 1969 finner selskapet Ekofisk – et av de største oljefelta som noensinne er funnet til havs. Det endrer alt...

Premiere søndag 28. oktober kl. 20.55 på NRK1. Tilgjengelig i  NRK TV samme morgen fra kl. 06.00.

Gåten Orderud

En av de mest omtalte drapssakene i Norge er fremdeles en gåte. 19 år etter trippeldrapet på Sørum i Akershus er det fremdeles uavklart hvem som faktisk drepte de tre personene i kårhuset på Orderud gård. Dokumentarserien 'Gåten Orderud' (seks episoder) stiller spørsmål ved hvorfor fire personer ble dømt for trippeldrap når vi ikke vet hvem som utførte drapene. Vi møter personer som på ulike måter var involvert i saken eller etterforskingen, og blir presentert for nytt materiale som påvirker saken.

Tv-serien blir produsert av Monster for NRK. Samtidig som dokumentarserien blir laget, har VG og NRK inngått ein ny type samarbeidsavtale. En felles redaksjon fra VG, produksjonsselskapet Monster og NRK vil produsere og publisere andre saker knyttet til denne drapssaken. Målet er å gi publikum et best mulig innhold fra Orderud-saken.

Premiere 28. oktober kl 21.40 på NRK1. Tilgjengelig i NRK TV samme morgen kl 06.00.