Julen er snart her!

Når juletiden nå er her har du en seriøs avgjørelse foran deg: Hvilken julekalender skal du se? I år er utvalget større enn noen gang, så vi ønsker å hjelpe ved å gi deg full oversikt over valgmulighetene. God jul!

26. november 2018

NRK

«Julekongen» er årets hovedjulekalender på NRK. Denne fortellingen ble første gang sendt i 2012, og her følger vi Kevin, ni år gammel, som bor sammen med familien sin i Sølvskogen. Han har bestemt seg for at denne jula skal bli den beste noensinne. Flere ting kan ødelegge planene hans, men jula vil likevel bli helt annerledes enn det var mulig å forestille seg!
«Julekongen» ser du på NRK Super fra og med 1. desember klokken 1800.

I tillegg viser NRK en svensk og to danske serier hver dag frem til jul. «Jakten på tidskrystallen» var Sveriges Television (SVT) sin julekalender i 2017 og er et spennende science fiction-eventyr hvor tre barn tar opp kampen mot noen som vil stoppe tiden rett før jul. «Pakten» er Danmark Radios (DR) julekalender fra 2009, og beskrives som et juleeventyr med grøss og magi. I den andre danske serien, «Theo og den magiske talisman», følger vi Theo inn i den magiske verden Thannanaya hvor han forsøker å redde sin morfar.
«Jakten på tidskrystallen» går på NRK Super kl. 1835, etterfulgt av «Pakten» kl. 1855, mens «Theo og den magiske talisman» går på NRK3 kl. 1930.

Disse fire julekalenderne vil også bli å finne på NRK TV, og der ligger også noen av de gode, gamle julekalenderne, som «Jul i Skomakergata», «Teodors julekalender», «Vertshuset den gyldne hale» og «Amalies jul».

TV 2

TV 2 starter også nedtellingen til jul med flere julekalendere; herlige «Tinkas juleeventyr» er god underholdning for hele familien, og i tillegg får vi gjensyn med to julekalender-klassikere.
I «Tinkas juleeventyr» møter vi nissejenta Tinka, som sammen med de andre ungnissene skal til Kong Gobbe for å få overrakt nisseamuletten ved en høytidelig seremoni på kongeslottet. Denne amuletten skal markere at hun er en ekte nisse. Men noe går galt. Tinkas amulett skifter ikke farge og hun forstår at hun ikke er som de andre nissene. Dette blir starten på Tinkas juleeventyr. «Tinkas juleeventyr» skal på en rørende morsom og hyggelig måte minne oss på at vi må respektere og gi rom og kjærlighet til de som er litt annerledes.
«Tinkas juleeventyr» vil vises hver dag fra 1. – 24. desember kl. 1800 på TV 2.

«The Julekalender» er den klassiske julekalenderen fra 1994. Den herlige norsk-engelsk-nisse-nåså-fortellingen byr på nissene Fritz, Hansi, Gynter, potetbøndene Gjertrud og Olaf Sand og den mystiske Benny i hovedrollene. I julekalenderen «Julefergå» får du bli med ombord på den litt spesielle fergen «MF Svelå». Ble første gang vist i 1995, og har blitt en klassiker blant seerne.
«The Julekalender» vises hver dag kl. 1930 på TV 2 Zebra, etterfulgt av «Julefergå» på samme kanal kl. 1945.

TVNorge

TV Norge viser manges favorittkalender fra i fjor i år igjen. Den heter «Jul i Blodfjell», og er historien om Soot-slekten som drar til høyfjellshotellet Blodfjell for å feire jul (og for å få tilgang til en rik onkels arv). Dette er en humoristisk krimserie, der julestemning, humor og drap blandes sammen til en skummel, morsom og spennende julekalender. På rollelisten finner du kjente skuespillere som Trond Fausa Aurvåg, Atle Antonsen, Fridtjov Såheim, Ine Jansen, Lene Kongsvik Johansen og Jon Øigarden.
«Jul i Blodfjell» ser du på TVNorge klokken 1945 (OBS! 1930 1.12.)

«Nissene over skog og hei» er en norsk komiserie med ble sendt på TVNorge i 2011. Serien er lagt opp som en julekalender og parodierer ulike reality-serier. Den er en oppfølger til Nissene på låven fra 2001 og ble produsert av de samme folka: Espen Eckbo og Kristian Ødegård (også deltagere). I tillegg har Atle Antonsen, Line Verndal og Henrik Elvestad sentrale roller. «Deltakerne» er på reise med en gavesekk gjennom Norge. Målet er å få en sekk med julepresanger helberget fram gjennom norsk natur til julaften, og veien dit preges av intriger, konkurranser og mange, mange morsomheter.
«Nissene over skog og hei» vises kl. 2015

Andre julekalendere

TV2 Danmark: «Tvillingene og Julemanden»
SVT1: «Storm i lugna gatan»
Boomerang: «Scooby-Doo»
Disse kanalene kan du velge inn for 1 poeng hver på altibox.no/velgselv.

Eventuelt:

Du kan ta en titt på Julefilm-kategorien i Altibox Film og Serier. Her har vi samlet en rekke av de beste julefilmene, deriblant «Home Alone», «Reisen til julestjernen», «Love Actually» og «Snekker Andersen og Julenissen» – mange nok til å se én hver dag, og garantert å få deg i herlig julestemning.

Der finnes også en mulighet som stadig flere velger – kjøp «Die Hard» og se den én gang om dagen 24 dager på rad! Now I have a machine gun. Ho-ho-ho!

Filmene finner du her

Alternativer

Er du en av de som syns julekalendere er for barnslig? Da har vi noen alternative forslag som bør få deg i godt humør, om ikke i julestemning. Mange serier har 24 episoder per sesong, og fungerer således utmerket å bruke som en alternativ julekalender. For eksempel kan du gå for sesong åtte av «Grey’s Anatomy» (ABC Studios – velg inn for 15 poeng), en kombinasjon av «Marvel’s Spider-Man» og «Valpevenner» (Disney Channels XTRA – velg inn for 15 poeng), eller om du virkelig er ambisiøs - 2,8 daglige episoder av «Game of Thrones» (HBO Nordic – velg inn for 40 poeng eller kjøp for 99 kr pr md.). I sistnevnte tilfelle er du da klar for den store konklusjonen av sagaen om Westeros som kommer i april.

Velg inn kanalene du vil ha på altibox.no/velgselv

Siste nytt fra Altibox

Slik sikrer du bedre wifi i julen

7. desember 2018

I julen er mange samlet under samme tak, og da vil også antall enheter som kobles til nettet øke. Men visste du at også julelys kan true surfingen?

Les mer

Sportsglede i juletiden

7. desember 2018

Juletiden og starten av det nye året er spekket med idrett på høyeste nivå, og den sportsinteresserte kan blant annet se fotball, dart, ishockey, langrenn, amerikansk fotball, håndball, og selvsagt den tradisjonsrike Hoppuka.

Les mer

10 apper som hjelper deg i jula

7. desember 2018

Julen er en stressende og aktivitetsfylt høytid. Heldigvis finnes det mange gode hjelpemidler i moderne teknologi. Vi har funnet frem til flere apper som kan gjøre julestria litt mindre strisom.

Les mer

Slapp av med gode filmer og serier

7. desember 2018

Julen er en travel tid for mange av oss. Det er så uendelig mye som må ordnes før du virkelig kan begynne å nyte høytiden. Desto viktigere er det å ta seg et lite friminutt eller to, og skape stemning ved å samle familien for en felles opplevelse foran skjermen.

Les mer