Tips og triks på nye Altibox TV

Enten du nettopp har fått vår nye tv-løsning eller du har hatt den lenge, kan det være greit å få litt hjelp til å tilpasse tv-en din til ditt bruk. Her finner du noen gode råd rundt vår underholdningsportal.

26. november 2018

Vi håper du er fornøyd med den nye TV-løsningen din, og nyter krystallklart bilde og fordeler som å starte programmer forfra, programarkiv, mulighet til å se offline, og at du kan ta opp flere programmer samtidig. Men visste du at det finnes en rekke tilpasningsmuligheter som kan gjøre TV-opplevelsen din enda bedre? Noe kan du finne i «Innstillinger» i menyen på tv-en din, mye på nettsidene våre, og i tillegg bør du ta en titt på triksene under.

Aktuelt_TvTipsTriks_1

Velg ditt innhold

Inkludert i ditt nye Altibox TV-abonnement får du en poengpakke, vanligvis med 50 eller 100 poeng. Dette gjør at du, i tillegg til en hel del faste kanaler, selv kan velge blant mange ulike valgfrie kanaler og strømmetjenester. Slik får du skape den tv-opplevelsen du selv vil ha, og slipper å betale for mye som du ikke er interessert i. PS: Det er også mulig å kjøpe tilgang til ekstra poeng- og kanalpakker når som helst – det gjør du på «Mine sider».

startforfra

Start forfra

Kommer du for sent til et program? Med ett trykk på fjernkontrollen får du se sendingen forfra. Denne funksjonen er veldig verdifull hvis du ønsker å se to programmer som går samtidig, når du ikke vil kaste ut besøket for å se nyhetene, eller middagen ikke er helt ferdig når filmen starter. I stedet for å velge, fornærme eller stresse, kan du med «Start forfra» starte de fleste programmer på nytt akkurat slik det passer deg.

Aktuelt_TvTipsTriks_2

7-dagers programarkiv

Ved å klikke på Altibox-knappen på fjernkontrollen og finne ikonet «Programarkiv» finner du sendte programmer på de fleste kanaler en uke tilbake i tid. Dette garanterer at du aldri går glipp av noe, så når kollegaene i lunsjen tipser deg om et nytt, interessant program de så i går, kan du gå hjem og finne det i programarkivet for å være klar til å ta del i diskusjonen dagen etter. Trykk samtidig på hjerte-symbolet på fjernkontrollen, så har du fremtidige episoder lett tilgjengelig!

1fjernkontroll

Bruk én fjernkontroll

Visste du at du kan bruke Altibox-kontrollen til de vanligste funksjonene, noe som du på den gamle løsningen vår og hos mange konkurrenter trenger tv-kontrollen til? Gå til «Innstillinger» og velg der «Fjernkontroll». Her kan du velge din tv-modell. Følg instruksjonene, og vipps - nå kan du både styre volum, velge kilde og skru tv-en av og på med én og samme fjernkontroll. Ryddig, enkelt og effektivt!

opptakoffline

Opptak offline

Det er mange muligheter for å sette et program på opptak, og med nye Altibox TV kan du ta opp så mange programmer du vil samtidig. Merk at du også kan se på noe annet mens du tar opp filmer eller programmer. Finner du et program du får lyst til å ta opp, trykker du ganske enkelt på «Rec»-knappen og velger «OK» på enten opptak fra start av den pågående sendingen eller serieopptak av alt som går av dette programmet. Da har du det liggende klart når du ønsker å se det på et senere tidspunkt. Husk at du også kan se dine opptak offline!

Aktuelt_TvTipsTriks_3

Dine favoritter

Trykker du opp eller ned på fjernkontrollen, får du frem miniguiden. Her er hele kanalutvalget, og mest sannsynlig er ikke alle alternativene like aktuelle for deg. Trykker du på hjerteknappen på fjernkontrollen, kan du velge å se kun de kanalene du har valgt som favoritter. En kortere og mer relevant oversikt. Og husk: favorittene velger du ved å trykke på hjerteknappen, og samlingen din finner du i «Mitt innhold».

Aktuelt_TvTipsTriks_4

Hold oversikt over opptakene dine

Når du tar opp programmer, vil du se at opptaksmenyen har ei linje som heter «Slett automatisk». Nye Altibox TV har nemlig en ryddehjelp som sletter opptak etter 80 dager. Du står helt fritt til å ta vare på opptakene så lenge du vil, men da må du velge «AV» på «Slett automatisk». Du kan gå tilbake og gjøre dette når som helst i «Mine opptak». På den måten får du en ryddig oversikt over opptakene dine.

Aktuelt_TvTipsTriks_5

Alltid på med app

Apropos opptak – med Altibox-appen kan du se dine opptak, samt filmer og serier du har kjøpt, når og hvor du vil, selv uten tilgang til internett! Vår app gir deg enkel tilgang til god underholdning overalt. I tillegg kan du når du er online se live-tv eller strømmetjenestene du abonnerer på både på nettbrett og/eller mobil. Altibox-appen kan være tilknyttet maks fem enheter samtidig i din husstand. Hvis du vil ta i bruk appen på andre enheter, kan du velge bort en av de fem registrerte enhetene.

Tv_search_Q3-18

Unikt søk

Underholdningsuniverset blir stadig mer fragmentert, med mange alternative tjenester. Vi har samlet flere av de fremste tilbyderne av gode filmer og serier, og gjør det enkelt for deg å benytte deg av disse. Blant annet ligger ABC Studios, Disney XTRA, Disney Movies on Demand og FilmFavoritter tilgjengelig for kun 15 poeng. Når det gjelder HBO Nordic kan du enten bruke 40 av dine valgfrie poeng eller kjøpe abonnement på «Mine sider».

AltiboxTV_AppleTV_BG_v3

Ta med til hytta

Med den nye tv-løsningen kommer også en egen app på Apple TV. Her får du de samme tjenestene som på dekoderen din, noe som betyr at Apple TV kan fungere som en ekstra dekoder på hytta, i kjellerstua eller på barnerommet. Det betyr at du kan ta med deg din Apple TV og det meste av ditt tv-innhold dit du ønsker, så lenge du har tilgang til internett. Ganske genialt!

Tv_FilmSerier_Q3-18_v2

Film og serier

Med Altibox sin film- og seriekiosk har du enkel tilgang til et utrolig stort utvalg underholdning. Her finner du både det siste nye rett fra kino og veldig mange gode klassikere – garantert at du finner noe du vil se! Du kan i de aller fleste tilfeller selv velge om du vil eie eller leie, og kjøpte filmer kan ses når du vil og hvor du vil, både on- og offline.
Husk også at Altibox hver måned spanderer minst én leiefilm på deg!
Sjekk hva som er månedens film her: tv.altibox.no.

Hero_kundeservice_v5

Kundeservice

Hvis du lurer på noe annet rundt oppsett eller bruk av din nye Altibox TV, er det svært sannsynlig at du finner svaret på dine spørsmål på våre kundeservicesider. La dette være ditt første stoppested for støtte: altibox.no/privat/kundeservice

Meld din interesse for nye Altibox TV i dag