Hopp til hovedinnholdet

Sportsglede i juletiden

Juletiden og starten av det nye året er spekket med idrett på høyeste nivå, og den sportsinteresserte kan blant annet se fotball, dart, sjakk, ishockey, langrenn, amerikansk fotball, håndball, og selvsagt den tradisjonsrike Hoppuka.

7. desember 2018
Fotball

Ole Gunnar Solskjær er tilbake i Premier League, og i hans første kamp som Manchester United-manager borte mot Cardiff ble det 5-1 seier! Vi vil at hele Norge skal få oppleve neste kapittel i dette fantastiske fotballeventyret. Derfor spanderer vi én måned med Premier League til alle tv-kunder som bestiller TV 2 Sport Premium innen 31.12. Denne julegaven har ingen bindingstid. Etter den første kostnadsfrie måneden overføres du til et løpende abonnement.

Få din kostnadsfrie måned her

Julen blir en travel tid for Solskjær og resten av Premier League, og en underholdende tid for elskere av fotball. I løpet av dagene før jul, i romjulen og de første dagene på nyåret skal det spilles hele 40 Premier League-kamper, deriblant godbiter som Liverpool - Arsenal 29. desember og Manchester City - Liverpool 3. januar! Ikke glem 26. desember, i fotballens verden kjent som Boxing Day, regnes som britisk fotballs nasjonaldag, og er definitivt noe man bør få med seg!

Premier League ser du på TV 2, mens Viasport viser divisjonene under - Championship, League One, Leauge Two, samt mye annen god fotball som også har fulle runder i juletiden. For eksempel Bundesliga i Tyskland, Eredivisie i Nederland, belgiske Jupiler Pro League, Ligue 1 i Frankrike og skotske Premiership, hvor Rangers tar imot Celtic 29. desember.

Sportskanaler å velge blant

Hos oss kan du velge både sportskanaler og -pakker ved bruk av dine tildelte poeng. Du kan få Viasportpakken for 40 poeng, Eurosport-pakken for 20 poeng og kan bruke 1 poeng på sportskanaler som for eksempel eSport, TV 2 Sport 2, Viasport+ og Extreme Sports. TV 2 Sport Premium kan du kjøpe som en tilleggspakke.

Sjekk utvalget og velg innhold her ›

Ikke interessert i fotball? Da har du fremdeles mye idrett å velge blant fremover!

Darts

Vil du se sport litt utenom det vanlige? Fra 13. desember til 1. januar går verdensmesterskapet i darts av stabelen i London, og du kan følge så å si hvert pilkast hos Viasport. 96 deltagere skal kjempe om seieren, og vi kan garantere at det er mye mer spennende å se på enn du tror!

NFL og NHL

Amerikansk fotball og hockey får stadig flere fans i Norge, og denne julen er det full runde i NFL både lille julaften og 30. desember, mens NHL byr på massevis av store kamper, deriblant fire som involverer Mats Zuccarellos New York Rangers. Velg inn vår Viasportpakke for å se disse.

nfl
handball
Sjakk

VM i hurtigsjakk og lynsjakk arrangeres i St. Petersburg i Russland mellom 26. - 30. desember. De første tre dagene fra 26.-28. desember er det VM i hurtigsjakk der Magnus Carlsen trolig møter regjerende verdensmester i hurtigsjakk, Vishy Anand. VM i lynsjakk foregår de to siste dagene fra 29.-30. desember, der Sergej Karjakin forventes å stille! Mesterskapene kan du se på NRK1, NRK2 og i NRK TV-appen.

Håndball

Tradisjonen tro går NM-finalene i håndball for både kvinner og herrer av stabelen i romjulen, lørdag 29. desember. Herrenes cupfinale er i år mellom "ulvene" fra Halden og Elverum-gutta fra Hedmarks dype skoger, mens kvinnefinalen blir mellom Storhamar og regjerende Norgesmester Vipers. Finalene vises på TV 2 kl. 1630 og TV 2 Sport 2 kl. 1900. Hvis du vil se morgendagens stjerner kan du se U20-finalene mellom Byåsen og Sola (jenter) og Bækkelaget og Nærbø (gutter) på TV 2 Sport 2 henholdvis klokken 1200 og klokken 1400.

Tour de Ski

Romjulen og starten av nyåret byr på høy aktivitet i langrennsløypene, når første del av Tour de Ski avholdes i Toblach, Val Müstair, Oberstdort og Val di Fiemme fra 29. desember til 6. januar. Det blir sprinting, intervallstart, fellesstart og jaktstart for både kvinner og menn. Følg med på NRK.

Hoppuka

Den 67. utgaven av Hoppuka går fra 29. desember til 7. januar, og blir regnet som en av de største skihoppkonkurransene. Dette er en naturlig del av det nye året for en rekke nordmenn, og håpet er alltid at de får se noen landsmenn fly lengst i bakkene og ta plass øverst på pallen. Kan det skje også i år? Det kan du se selv på NRK.