Hopp til hovedinnholdet

Thomas Meinich-Bache Foto: Stephan Wetaas

– Alle bedrifter bør beskytte seg mot DDoS-angrep

Thomas Meinich-Bache, teamleder ved Altibox Operation Center, kan fortelle at et nytt system har avverget 7471 DDoS-angrep de siste to årene. Slik sikrer Altibox bedriftene trygg drift og oppetid.

1. januar 2019

– DDoS-angrep er absolutt en alvorlig trussel mot norske bedrifter, og frekvensen for cyberangrep som dette øker stadig, samtidig som de blir større, mer varierte og vanskeligere å håndtere. Da er det trygt og godt å vite at man abonnerer på en tjeneste som gjør at dette problemet ikke gjelder deg. Har man DDoS-beskyttelse trenger man ikke gjøre noe mer for å hindre angrep, fastslår Thomas Meinich-Bache mens han ser på skjermene i AOC, hvor de døgnet rundt overvåker andre aspekter ved Altibox-kundenes nettilgang.

Er din bedrift klar til å bestille DDoS-beskyttelse? Det gjør du her.

Unngår kræsj

Thomas forklarer at volumetriske DDoS-angrep, eller tjenestenektangrep som det også kalles, består av at flere datamaskiner, ofte over hele verden, sender store mengder trafikk til en server eller node. Resultatet blir at denne ikke klarer å håndtere alt av data som kommer i dens retning, og rett og slett kræsjer.

– Det fører til at tjenester som ligger på denne serveren eller noden forsvinner, og kunder som prøver å besøke området møter en feilmelding. DDoS-beskyttelsen som Altibox Bedrift tilbyr, og som vi bruker her i AOC, løser dette ved at programvaren i verktøyet «Arbor» oppdager et angrep og så fjerner den uønskede trafikken.

Les mer om DDoS-beskyttelse fra Altibox Bedrift

Angripere finner nye måter å angripe systemer og infrastruktur på, men treffer de DDoS-beskyttelse fra Altibox Bedrift vil de ikke klare å ødelegge sitt mål

Smartest beskyttelse

DDoS-angrep kan oppstå ved at kriminelle truer med å blokkere bedriftens internett tilgang hvis det ikke utbetales løsepenger. Angrep kan også skyldes rent hærverk, kan være politisk motivert, eller benyttes for å skade en konkurrent. Ved å ha noder over hele verden som snakker med hverandre, lærer programvaren stadig mer om signaler som forteller om et angrep, og det gjør at «Arbor» hver dag blir bedre til å håndtere nye typer angrep.

– Angripere finner nye måter å angripe systemer og infrastruktur på, men treffer de DDoS-beskyttelse vil de ikke klare å ødelegge deres mål. Det gjør at bedrifter kan være trygge på at deres tjenester vil forbli tilgjengelige. Det at vi her i Altibox Operation Center «tar vår egen medisin» ved å benytte oss av dette produktet, bør vise alle at DDoS-beskyttelsen som Altibox Bedrift tilbyr er noe de kan stole på. Denne løsningen fungerer fantastisk bra, og er en stor forbedring fra det vi hadde før, sier Thomas.

Se på alle produkter og tjenester Altibox Bedrift tilbyr

Stor kostnad med DDoS-angrep

– Hvis du var bedriftsleder, ville du investert i DDoS-beskyttelse?
– Definitivt! Dette er noe alle bedrifter bør ha. Vern mot tjenestenektangrep er utrolig viktig i en tid hvor alle bedrifter kan bli angrepet når som helst, alle er avhengige av internett i en eller annen form, og enhver form for nedetid betyr tap av ulik grad. Alle som har blitt utsatt for et DDoS-angrep vil fortelle deg at det ikke er noe de ønsker å gå gjennom igjen. Det kan være en stor kostnad både i form av nedetid, tapte inntekter, og at kundene ikke stoler på en bedrift som blir rammet av angrep som dette. Så ja, jeg hadde ikke vært i tvil – DDoS-beskyttelse er en smart og nødvendig investering!

Bestill DDoS-beskyttelse i dag!

DDoS-angrep

Tjenestenekt (denial-of-service, DoS) eller distribuert tjenestenekt (distributed denial-of-service, DDoS) brukes innen Informasjons- og IT-sikkerhet for å beskrive et angrep hvor man hindrer at noen eller noe (for eksempel en person eller et system) får tilgang til informasjon eller ressurser de vil ha tilgang til. Et vellykket tjenestenektsangrep vil således føre til et brudd på tilgjengeligheten til informasjonen/ressursen.

Tjenestenektangrep har vokst til å bli et problem på Internett, særlig distribuerte varianter (Distributed DoS, DDoS), hvor flere «slave»-maskiner brukes til å angripe en eller flere maskiner via nettverket. Alle disse maskinene samlet vil ha større båndbredde enn offeret, noe som utnyttes til å sende så mye data til offeret at legitim trafikk ikke vil komme igjennom.
Kilde: Wikipedia