Hopp til hovedinnholdet

Følg Norge i håndball-VM

Håndball-VM for menn arrangeres i Danmark og Tyskland fra 10. til 27. januar, og våre stolte norske menn har definitivt potensial til å ta gull. Du kan se hele mesterskapet på TV3.

4. januar 2019

I forrige VM, i Frankrike i 2017, nådde Norge nesten til topp, men det endte med finaletap mot vertsnasjonen. Kan det bli gull i år? Ledet av nøkkelspiller Sander Sagosen, som i desember ble kåret til verdens beste mannlige håndballspiller, er potensialet definitivt der, men konkurransen er knallhard.

Danmark og Tyskland er vertsnasjoner denne gangen, og Norges gruppespillkamper spilles i Herning. De norske gutta åpner mot Tunisia 11. januar, møter Saudi-Arabia dagen etter, Østerrike 14. januar, Chile 15., før gruppespillet avsluttes med kamp mot Danmark 17. januar. Hvordan det går videre må du følge med på TV3 for å finne utav.

De tre beste fra gruppa går nemlig videre til hovedrunden, der lagene fra Norges gruppe og gruppe D, som består av Sverige, Ungarn, Qatar, Egypt, Argentina og Angola, møtes. Hvis Norge kommer seg til hovedrunden, spilles også disse kampene i Herning. Det er totalt 24 deltakernasjoner i mesterskapet. Semifinalene går i Hamburg, mens bronsekamp og finale finner sted i Herning.

Husk: Med Altibox TV går du ikke glipp av en eneste scoring. Hvis du kommer for sent til kampstart, kan du velge «Start forfra», og hvis du er stuck på trikken kan du se alle kampene live gjennom Altibox-appen på nettbrett og mobil.

Last ned appen her ›

Dette er Norges tropp til VM:

Espen Christensen, GWD Minden
Torbjørn Bergerud, SG Flensburg-Handewitt
Bjarte Myrhol, Skjern Håndbold
Sander Sagosen, Paris Saint-Germain Handball
Kent Robin Tønnesen, Telekom Vezprèm HC
Petter Øverby, HC Erlangen
Espen Lie Hansen, HBC Nantes
Magnus Abelvik Rød, SG Flensburg-Handewitt
Magnus Gullerud, GWD Minden
Magnus Jøndal, SG Flensburg-Handewitt
Magnus Fredriksen, Elverum Håndball
Christian O`Sullivan, SC Magdeburg
Henrik Jakobsen, Fenix Toulouse Handball
Eivind Tangen, Skjern Håndbold
Kristian Bjørnsen, HSG Wetzlar
Kevin Maagerø Gulliksen, GWD Minden
Gøran Johannessen, SG Flensburg-Handewitt
Alexander C. Blonz, Viking Håndball

Følg mesterskapet på TV3 10.-27. januar.