Hopp til hovedinnholdet

Nyheter i mars på HBO Nordic

2019 på "The Home of Series" byr på mer spennende innhold enn noensinne før. Fra filmen Deadwood og nye sesonger av storfavoritter som Game of Thrones og Big Little Lies, til helt nye serier som Watchmen og His Dark Materials – og mye mer. I mars blir det premierer på helt nye serier så vel som tilbakevendende favoritter. Scroll ned for å lese om seriene og dokumentarene som kommer i mars.

6. mars 2019
BETTER THINGS S03 fra 1. mars

Better Things er tilbake. Pamela Adlon har regissert og produsert den prisvinnende og kritikerroste serien, og spiller selv hovedrollen som alenemoren Sam. Sam Fox er en frittalende skuespiller som bor i L.A.. Her forsøker hun å forsørge seg selv og sine tre døtre Max (Mikey Madison), Frankie (Hannah Alligood) og Duke (Olivia Edward), samtidig som hun tar vare på sin mor Phil (Celia Imre), en tilflyttet brite med tvilsomme egenskaper som bor tvers over gaten for den lille familien. Sam møter alle livets utfordringer med standhaftig kjærlighet, ærlighet og humor. I andre roller finner vi Sharon Stone, Matthew Broderick og Doug Jones.

HBO Nordic

  • Kan velges ved bruk av 40 poeng
  • Inneholder tusenvis av serier og filmer
  • Har eget barneunivers – Toonix
  • Krever nye Altibox TV
  • Kan kjøpes som en egen pakke
web_hbo_8days
8 DAYS (ACHT TAGE) fra 1. mars

Åtte dager igjen. En 60 kilometer bred meteoroide raser mot jorden med en fart på 30.000 kilometer i timen. Estimert sjanse for å overleve i Europa: null. USA forsøker å slå meteoroiden ut av bane ved hjelp av atomvåpen, men til ingen nytte. Hele Europa er på flukt. Eight Days er historien om en verden slik vi aldri har sett den før: plutselig kan folk bryte fartsgrensen, ha vill, ubeskyttet sex, ta så mye dop de vil, handle uten penger, leve uten å jobbe, og elske uten konsekvenser. Men det er bare en ting som betyr noe: hva er viktig for deg i dine siste timer? Hovedrollene spilles av Christiane Paul og Mark Waschke. Serien er laget av Rafael Parente og Peter Kocyla.

web_hbo_channekzero
CHANNEL ZERO: BUTCHER'S BLOCK S03 fra 1. mars

Channel Zero: Butcher’s Block er historien om en ung kvinne ved navn Alice som flytter til en ny by. Her får hun høre om en rekke forsvinninger, og et uforklarig rykte om mystiske trapper i byens verste nabolag. Med hjelp fra sin søster finner Alice ut at noe ukjent jakter på byens innbyggere. Channel Zero er en amerikansk antologiserie basert på det populære internettfenomenet Creepypasta. Skrekkserien er laget av Nick Antosca, som fungerer som skribent, showrunner og produsent. Holland Roden, Olivia Luccardi og Rutger Hauer spiller hovedrollene i serien.

web_hbo_commuinion
COMMUNION (Dokumentar) fra 1. mars

Livene til en søster og en bror i et ustabilt hjem utspiller seg foran kamera i dokumentaren Communion. Den polske jenta Ola er bare fjorten år, men fungerer allerede som kvinnen i huset. Hun lager mat og gjør husarbeid for sin apatiske far, samtidig som hun forsøker å hjelpe sin energiske, autistiske bror Nikodem med å forberede seg til sin første nattverd. Ola lengter etter sin mor, som av ukjente grunner ikke er tilstede. Nattverden nærmer seg, men Ola sitter alene med ansvaret for å planlegge den perfekte feiringen. Communion portretterer en ung kvinnes plutselige innlemmelse i de voksnes verden, og ble vurdert for nominasjon til årets Oscar-utdeling.

web_hbo_apbo
A.P. BIO S02 fra 8. mars

Filosofiprofessoren Jack Griffin (Glenn Howerton) mister drømmejobben på Harvard og blir nødt til å flytte hjem til Toledo i Ohio for å jobbe som biologilærer på Whitlock High School. Så fort han kommer inn døra, gjør han det klinkende klart at han ikke har planer om å lære dem noe som helst om biologi. I stedet vil han bruke de smarte elevene til sin egen fordel, og rektor Durbin (Patton Oswalt) sliter med å kontrollere den uregjerlige Jack. I andre roller finner vi Mary Sohn, Lyric Lewis, Jean Villepique, Jacob McCarthy og Tom Bennett. A.P. Bio er skrevet og produsert av Mike O'Brien. Lorne Michaels, Seth Meyers, Andrew Singer og Mike Shoemaker produserer.

THE CASE AGAINST ADNAN SYED fra 11. mars

Ny true crime basert på podcasten 'Serial'. Serien omhandler forsvinningen og drapet på 18 år gamle Hae Min Lee i Baltimore i 1999. Lees daværende kjæreste Adnan Syed ble i etterkant kjent skyldig og fengslet for drapet, en sak som fikk enorm oppmerksomhet verden over da podkasten 'Serial' rettet søkelyset mot den i 2014. Syed venter i dag på en ny rettsak etter å ha sonet 18 år i fengsel. Regissør Amy Berg har fulgt Adnan Syed selv, hans familie og hans advokater i deres forsøk på å oppnå rettferdighet etter en rettsprosess som bar preg av åpenlyse mangler fra forsvarets side, blant annet beslutningen om å ikke kalle inn et sentralt vitne, Asia McClain, som kunne presentert et alibi for Syed.

NO OFFENCE S03 fra 13. mars

No Offence handler om det fiksjonelle etterforsknings-teamet ved Friday Street politistasjon som forsøker å oppklare grufulle forbrytelser. Teamet er basert i Manchester og ledes an av Viv Deering (Joanna Scanlan). De blir kastet hodestups inn i kaos når en far-right-gruppe holder en demonstrasjon utenfor et lokale der det pågår en debatt mellom to borgermesterkandidater. Etterforskerne forsøker å hanskes med demonstrantene, men blir tatt på senga når kandidaten Caroline McCoy (Lisa McGrillis) kommer i faresonen. Serien er laget av Paul Abbott.

THE GOOD FIGHT S03 fra 14. mars

Den politiske verdenen gikk av skaftet i seriens andre sesong, og nå, i sesong tre, er det opposisjonen som gjør det. Diane Lockhart (Christine Baranski) lurer på om man kan klare å kjempe mot en gal administrasjon uten å bli gal selv, mens Adrian Boseman (Delroy Lindo) og Liz Reddick-Lawrence (Audra McDonald) sliter med å håndtere en ny virkelighet hvor fakta ikke veier tyngst, men hvor advokatene som forteller de beste historiene vinner over de med mest bevis. Lucca Quinn (Cush Jumbo) forsøker å kombinere den nye morsrollen med en ny forelskelse, mens Maia Rindell (Rose Leslie) blir kjent med djevelens advokat, Roland Blum (Michael Sheen), selve personifiseringen av korrupsjon. Robert og Michelle King er showrunners og produsenter.

BILLIONS S04 fra 18. mars

Når alle er ute etter hevn, er ingen trygge. De tidligere fiendene Bobby Axelrod (Lewis) og Chuck Rhoades (Giamatti) har slått seg sammen med Wendy Rhoades (Maggie Siff) i en utrygg, men effektiv allianse. Målet er å feie alle rivaler av banen, blant andre Grigor Andolov (gjesterolle av John Malkovich), Taylor Mason (Asia Kate Dillon), Brian Connerty (Toby Leonard Moore) og Waylon "Jock" Jeffcoat (gjesterolle av Clancy Brown). Store ambisjoner og nådeløse svik har lenge utgjort kjernen i Billions, og i denne sesongen får alle karakterene erfare hvor høy pris de må betale for å nå sine mål.

PRETTY LITTLE LIARS: THE PERFECTIONISTS fra 21. mars

Pretty Little Liars: The Perfectionists er basert på den populære bokserien The Perfectionists, skrevet av Sara Shepard, som også forfattet den bestselgende bokserien Pretty Little Liars. Alt ved byen Beacon Heights virker perfekt, fra det prestisjefulle universitetet til de hardtarbeidende studentene, men ingenting er som det ser ut i. Stresset forårsaket av det å måtte være perfekt, fører til byens første mord. Bak hver perfeksjonist skjuler det seg en hemmelighet, en løgn, og behovet for et alibi. Sasha Pieterse og Janel Parrish fra originalserien Pretty Little Liars spiller i hovedrollene i serien skapt av I. Marlene King.

THE ACT fra 21. mars

The Act er en antologiserie som fordyper seg i en ny true-crime-sak hver sesong. Første del av serien tar utgangspunkt i en Buzzfeed-artikkel fra 2016 med tittelen "Dee Dee Wanted Her Daughter To Be Sick, Gypsy Wanted Her Mom To Be Murdered". Dette er den sanne historien om alenemoren Dee Dee Blanchard, som overbevise alle rundt seg om at datteren hennes, Gypsy, led av en rekke alvorlige sykdommer. Sannheten var at Gypsy var frisk. Da Dee Dee ble funnet knivstukket og drept, var sjokket var stort da familie og naboer fikk vite at Gypsy sto bak mordet. Hun hadde overtalt kjæresten sin til å drepe moren. Prisbelønte Patricia Arquette (Escape at Dannemora) spiller rollen som Dee Dee, og Joey King (The Kissing Both) spiller Gypsy Rose.

KNIGHTFALL fra 26. mars

Knightfall, med Tom Cullen i hovedrollen, fordyper seg i historien om Tempelridderne, middelalderens mektigste, rikeste og mest mystiske krigere som hadde ansvaret for å beskytte kristendommens verdifulle relikvier. Knightfall dykker dypt ned i Tempelridderordenens hemmelighetsfulle brorskap for å finne ut hvem disse ridderne var, hvordan de levde, og hvilken tro de døde for. I den nye sesongen spiller Mark Hamill (Star Wars) en av hovedrollene som Talus, en hardfør Tempelridder som har overlevd ti års fangeskap i Det Hellige Land, og har fått i oppdrag å trene opp de nyeste innvidde i Ordenen.

ONE NATION UNDER STRESS (dokumentar) fra 26. mars

Rapporter fra Helse- og omsorgsdepartementet i USA har vist at befolkningens forventede levealder nå synker for første gang på over 100 år, en nyhet som sjokkerte Dr. Sanjay Gupta. I One Nation Under Stress har Gupta som mål å finne ut hva det er som skjer og hvorfor, ved å ta en grundig kikk på samfunnets helseproblemer. Han oppdager en epidemi av selvforskylte dødsfall, såkalte "deaths of despair" (overdoser, kronisk leversykdom, selvmord) som forårsakes av et i økende grad stresset Amerika. Dokumentaren er regissert av Marc Levin.

WHAT WE DO IN THE SHADOWS fra 28. mars

What We Do in the Shadows er en mockumentary-serie som gir oss et innblikk i det daglige (og nattlige) livet til fire vampyrer som har bodd sammen på Staten Island i New York i hundrevis av år. Gjengens selverklærte leder er "Nandor The Relentless" (Kayvan Novak), en mektig kriger og erobrer fra det ottomanske imperiet som bruker mildt sagt utdaterte taktikker. Den britiske vampyren Laszlo (Matt Berry) er en dandy og en kjeltring som elsker rampestreker, men som aller mest elsker å se at Nandor mislykkes. Nadja (Natasia Demetriou) er gruppens flørt og forførerinne som deler av sin visdom og forteller historier om svunne tider. Den kritikerroste filmen som serien er basert på blir tilgjengelig på HBO Nordic fra 1. mars.

GOMORRAH S04 fra 30. mars

Den episke krimsagaen fortsetter! Gomorrah er basert på Roberto Savianos bestselgende bok om La Camorra, en brutal kriminell organisasjon fra Napoli, som fortalt fra perspektivet til den 30 år gamle Ciro, høyrehånden til klanens gudfar Pietro Savastano. Sesong tre endte på sjokkerende vis, og nå må Genny og Patrizia gjenopprette maktbalansen, mens Enzo og Valerio må sørge for at gjengen deres tar lederskap i Napoli. Alle blir møtt av nye trusler og skruppuløse fiender. Genny må ta noen vanskelige avgjørelser for å beskytte familien sin, og bestemmer seg for at tiden er moden for forandring. Hans ferd fører ham til London, mens familie og penger står på spill.

INVENTOR: OUT FOR BLOOD IN SILICONE VALLEY (dokumentar) fra 31. mars

I 2004 sluttet Elizabeth Holmes på Stanford for å starte et firma som skulle komme til å revolusjonere helsevesenet. Ti år senere var Theranos verdt 9 milliarder dollar, og Holmes ble kjent som verdens yngste billionær og "den neste Steve Jobs". To år etter, i 2016, ble Theranos avslørt som "a massive fraud" av myndighetene i USA, og firmaet var verdiløst. Oscar-vinner Alex Gibney (kjent fra den Emmy-vinnende HBO-dokumentaen "Going Clear: Scientology and the Prison of Belief") har regissert denne gripende dokumentaren som avslører hva som egentlig skjedde, og utforsker psykologien bak bedrageri.