Alt klart til e-kamp

Altibox eSerien er den nye, offisielle norske e-sportligaen i FIFA 19. 18 lag fra Eliteserien og Obos-ligaen har knyttet til seg to e-fotballspillere hver, og skal konkurrere om tittelen som Norges første offisielle seriemester i fotballspillet og en premiepott på 250 000 kroner.

9. april 2019

Interessen for e-sport er enorm. 20 millioner fra hele verden forsøkte å kvalifisere seg til VM-sluttspillet i FIFA i august 2018. 32 kom med. Altibox blir nå med på moroa som hovedsponsor av den norske eSerien.

- E-sport er verdens raskest voksende sport, som samler og engasjerer barn og voksne på kryss og tvers av fylkesgrenser. Som hovedsponsor av Eliteserien og OBOS-ligaen ønsker vi størst mulig interesse rundt norsk fotball, og synes at Altibox eSerien er en spennende måte å treffe et enda bredere publikum på. Altibox ønsker å bidra til at dette blir en attraktiv liga for både spillere og publikum, sier leder for merkevare og kommunikasjon i Altibox, Aleksander Eikeberg.

Les mer om Altibox’ fotballsatsning

Følg med på Eurosport Norge

I begynnelsen av mars kom nyheten om at Norsk Toppfotball (NTF) lanserte Altibox eSerien, som blir Norges første og eneste e-fotballiga i spillet FIFA fra EA SPORTS. 18 toppklubber skal konkurrere om tittelen som Norges første seriemester i fotballspillet.

Første sesong starter 9. april, med anerkjente Good Game som turneringsoperatør. Kampene spilles én mot én. Alle klubber har signert to spillere som rullerer på å spille mot de andre klubbene i et gruppespill. I gruppespillet vil hvert oppgjør mellom to klubber bestå av to kamper. Det er laget med flest mål til sammen i de to kampene som vinner oppgjøret. Hovedsendingene og de fleste kampene kan du følge på Eurosport Norge, som du finner i Eurosport-pakken du kan velge inn for 20 poeng på altibox.no/velg-ditt-innhold.

Finn terminliste for e-sesongen her

Sikter mot VM

Gjennom den norske Altibox eSerien kan spillerne samle Global Series-poeng, som kan hjelpe dem videre inn i andre turneringer som for eksempel VM i FIFA 19. Hele 30 millioner tilskuere fulgte med på FIFA Global Series i 2018.

- E-fotball og e-sport er på en naturlig og høyst relevant kobling for Altibox. Vi er kjent for høy båndbredde, stabilt internett og gode serviceopplevelser – noe vi vet er forutsetninger for gode gaming-opplevelser. I forlengelsen av dette representerer samtidig e-fotball og e-sport en verden av underholdnings- og seeropplevelser som stadig flere er interessert i – og som vi altså ønsker å bidra til å formidle enda bredere, sier Eikeberg.

Mer om e-sportligaen