Hopp til hovedinnholdet

Utrolig og (sånn cirka) sant

Ute etter en interessant historie? Stikk hånda dypt ned i popcornet og len deg tilbake i sofaen. Her er et knippe god-filmer som er basert på hendelser fra virkeligheten:

20. februar 2020
web_-disney_invinceble1

Fikk du lyst til å se en av disse filmene?

Med vår nyeste tv-løsning kan du velge inn strømmetjenestene i din tv-pakke, og med Altibox-appen kan du se filmene både på pc, mobil og nettbrett!

Invincible – IMDB 7.2 Disney Movies On Demand

Med Hollywood-favoritt Mark Wahlberg i hovedrollen fortelles den inspirerende og sanne historien om en ihuga sportsfan som satser alt på å nå sin høyeste drøm: å spille for favorittlaget sitt. Aldersgrense 12 år.

web_filmf-bafana

Farvel Bafana – IMDB 7.1  FilmFavoritter

I 1968 sitter Nelson Mandela fengslet på beryktede Robben Island. Fangevokteren James Gregory, en hvit Sør-Afrikansk rasist, får et spesielt ansvar for å holde øye med den berømte aktivisten, og livet hans endres for alltid. Aldersgrense 11 år.

 

De urørlige – IMDB 8.5  FilmFavoritter

Etter en ulykke blir mangemillionæren Philippe lammet fra nakken og ned. I jakten på en ny pleieassistent møter han Driss, som egentlig kun er på jakt etter å beholde trygdepengene sine. Det oppstår et usannsynlig og sjarmerende vennskap mellom de to. Aldersgrense 7 år.

 

web_filf-butler

The Butler – IMDB 7.2  FilmFavoritter

Cecil Gains er en Afrikansk-Amerikansk butler som i sine 34 år i det Hvite Hus bevitnet flere store politiske hendelser på nært hold. Filmen er basert på historien til Eugene Allen, som jobbet som Butler i det Hvite Hus i en årrekke. Aldersgrense 15 år.

The Imitation Game – IMDB 8.0 HBO Nordic

Under 2. verdenskrig prøver det matematiske geniet, Alan Turing, å knekke den uløselige koden til tyskernes Enigma-maskin sammen med en gjeng studenter, lingvister, sjakkmestere og etteretningsoffiserer. Filmen er basert på biografien ‘Alan Turing: the Enigma.’ Aldersgrense 11 år.

web_hbo-pianist

The Pianist – IMDB 8.5 HBO Nordic

Pianisten følger kampen til en av Europas beste pianister når 2. verdenskrig tar grep om hans hjemland, Polen, og antijødiske lover skiller han og familien hans. Aldersgrense 15 år.