Hopp til hovedinnholdet

Sesongstart for Altibox eSerien 2020

En ny utgave av Altibox eSerien kickes i gang - og allerede 5. mars starter moroa!

4. mars 2020

Altibox eSeriens 3. sesong byr på enda mer action! I år åpnes det nemlig for at kampene streames på Twitch, i tillegg til på Dplay. Slik får seerne tilgang til å dele meninger, påstander og stille spørsmål til programlederne.

Kommentator Sondre Skandsem teamer opp med tidligere Ranheim-spiller og TV 2-ekspert Johan Færaas. Og de to har planer om å skape skikkelig engasjement og fyring når de toppklubbene møtes til match!

Nytt turneringsformat

17 toppklubber møtes i år til ligaspill, og kampene spilles i lagenes respektive lokaler. Slikt kan det bli god stemning av! I tillegg vil klubbene selv streame kampene sine, og by på herlig innhold til Altibox eSerien-fansen. Leder for merkevare og kommunikasjon i Altibox, Aleksander Eikeberg, er stolt av at Altibox bidrar i satsningen:

- E-sport er verdens raskest voksende sport, som samler og engasjerer barn og voksne på kryss og tvers av fylkesgrenser. Som hovedsponsor av Eliteserien og OBOS-ligaen ønsker vi størst mulig interesse rundt norsk fotball, og synes at Altibox eSerien er en spennende måte å treffe et enda bredere publikum på. Altibox ønsker å bidra til at dette blir en attraktiv liga for både spillere og publikum, sier leder for merkevare og kommunikasjon i Altibox.

5. mai er det duket for playoff, og selve finalen spilles 9. mai.

Disse klubbene deltar i sesong 3 av Altibox eSerien:

• Brann
• HamKam
• Jerv
• Kongsvinger
• Lillestrøm
• Mjøndalen
• Odds Ballklubb
• Øygarden
• Ranheim
• Raufoss
• Sandnes Ulf
• Sandefjord
• Start
• Stabæk
• Tromsø
• Viking
• Vålerenga

Slik fordeles premiepengene:
1. plass: 120 000 kroner
2. plass: 70 000 kroner
3. plass: 40 000 kroner
4. plass: 20 000 kroner

Fordi Altibox eSerien er en offisiell del av EA Sports FIFA 20 Global Series, får spillerne i toppen såkalte «Global Series Points» som trengs for å kvalifisere til den internasjonale turneringen.

- E-fotball og e-sport er på en naturlig og høyst relevant kobling for Altibox. Vi er kjent for høy båndbredde, stabilt internett og gode serviceopplevelser – noe vi vet er forutsetninger for gode gaming-opplevelser. I forlengelsen av dette representerer samtidig e-fotball og e-sport en verden av underholdnings- og seeropplevelser som stadig flere er interessert i – og som vi altså ønsker å bidra til å formidle enda bredere, sier Eikeberg.

Torsdag 5. mars går altså startskuddet: Fjorårets bronsevinner Mjøndalen møter regjerende seriemester Jerv. Vi gleder oss!

Les mer om Altibox’ fotballsatsning