Hopp til hovedinnholdet

Filmer og serier som vekker reiselysten i oss

Er du en av dem som får en sterk trang til å pakke kofferten og hoppe på neste fly så snart du ser en spennende destinasjon på skjermen? Da har vi noe til felles. Filmer og serier kan være en ypperlig inspirasjonskilde til å utforske verden. Her er et knippe som får det til å rykke litt ekstra i reisefoten:

6. mars 2020
web-grafikk-frozen

Frost -Disney Movies On Demand

Etter premieren på Disney-hiten ‘Frost’ i 2014 økte amerikanske gjestedøgn i Norge med nesten 40 %. Visit Norway sin amerikanske nettportal fikk mer enn tredoblet besøk etter filmpremieren, reisesøketjenesten Skyscanner merket seg en 153 prosents økning på søk etter flyreiser mellom USA og Norge, og innovasjon Norge meldte at filmen ‘Frost’, som er inspirert av norske fjorder og fjell, kunne tilskrives en stor del av æren for den økte Norges-interessen. Kanskje et gjensyn med det animerte eventyret vil få deg til å ville utforske vår vakre natur enda mer?

IMDb: 7,5

Tips! Bruk poengene i tv-pakken til å velge ditt foretrukne innhold på 'Mine sider'.

Blant valgene finner du både HBO Nordic, Netflix, og en rekke andre kanaler og strømmetjenester.

 

web-grafikk-lara

Lara Croft: Tomb Raider - HBO Nordic

I denne klassiske eventyrfilmen følger vi Lara Croft i jakten på Lysets Triangel, en legendarisk artefakt med krefter til å endre tid og rom. Laras intense kamp for å finne triangelet før det havner i hendene på The Illuminati, fører henne blant annet til Kambodsja. Hvis du drømmer om å oppleve vakre forhistoriske templer, er den utrolige ruinbyen Angkor like utenfor Siem Reap i Nord-Kambodsja noe for deg. Her kan du går i Crofts fotspor og besøke tempelfjellet Phnom Bakheng og det imponerende Angkor Wat, som er det største religiøse monumentet i verden!

IMDb: 5,8

web-grafikk-wild

Wild - Altibox Film og Serier

Filmen forteller den sanne historien om Cheryl Strayed (spilt av Reese Witherspoon), som uerfaren og helt alene legger ut på en mer enn 1000 kilometer lang gåtur langs Pacific Crest Trail i et forsøk på å finne seg selv. Vi følger henne gjennom et storslått landskap med høye fjell, tette skoger, knusktørr ørken og vakre innsjøer i vestkyststatene California, Oregon og Washington. De vakre bildene gir i hvert fall oss lyst til å slenge sekken på ryggen og dra på vårt livs eventyr.

IMDb: 7,1

web-grafikk-pirates

Pirates of the Caribbean - Altibox Film og Serier

De fem filmene om den komiske og drikkeglade piraten Jack Sparrow er ikke bare underholdene, men byr også på massevis av gode tips til en solrik strandferie i Det karibiske hav. Den frodige øya Dominica ble brukt i en rekke av filmenes jungelscener, mens de drømmeaktige strandscenene med kritthvit sand og asurblått hav blant annet ble spilt inn på Bahamas, Den dominikanske republikk og Grenadinene. Vi vet ikke hvordan det er med deg, men vi får i hvert fall lyst til å pakke strandveska og besøke Jack Sparrows Karibia.

IMDb: 8,0

web-grafikk-brilliant

My Brilliant Friend - HBO Nordic

Denne HBO-serien forteller historien om barndomsvenninnene Lila og Lenù idet de prøver å navigere studier, vennskap, ulykkelige ekteskap og politikk i etterkrigstidens Italia. Serien er fullspekket av vakre scener fra både italiensk naturlandskap og byliv. Mesteparten av handlingen foregår i Napoli, og viser fram byens sjarmerende smale gater med fargerike hus og koselige piazzaer. Du vil garantert bli inspirert til å besøke pizzaens fødested etter å sett My Brilliant Friend!

IMDb: 8,5

web-grafikk-vikings

Vikings - HBO Nordic

Selv om man skulle tro at det historiske dramaet Vikings ble spilt inn i Norge, er faktisk mesteparten av serien filmet i Irland. Den fiktive viking-bosetningen Kattegat er med andre ord ikke i en fjord på Vestlandet, men i Wicklow County like utenfor Dublin. Det frodige landskapet med grønne daler og billedskjønne fjordene pirrer uten tvil nysgjerrigheten vår, og vi skulle gjerne likt å besøke denne mindre kjente slektningen av Norge. Vikings er også å anbefale dersom du ønsker inspirasjon til din neste Island-tur, flere av scenene finner nemlig sted i «landet av ild og is», blant annet ved imponerende Skógafoss og stranden Vik.

IMDb: 8,6

web-grafikk-got

Game of Thrones - HBO Nordic

Etter den suksessfulle HBO-serien har Kroatia merket en kraftig økning i turister til landet. Og det er ikke vanskelig å forstå hvorfor mange har blitt inspirert til å reise hit! Som skildret i Game of Thrones, kan du besøke alt fra sjarmerende, gamle byer og historiske festninger til vakre øyer og fantastisk natur. Gamlebyen i Dubrovnik er selveste King’s Landing, hovedstaden i Westeros, mens den eventyrlige nasjonalparken Krka dukker opp flere gange i løpet av serien. Split er også en mye brukt destinasjon i GOT, med scener spilt inn i blant annet Diocletian’s Palace, Klis Fortress og Papalićeva Street.

IMDb: 9,3