Hopp til hovedinnholdet

Altibox eSerien - for dummies

Altibox eSerien rullet i gang i mars, men hva er egentlig greia? Joda, det skal vi fortelle deg!

11. mars 2020

Det dreier seg om fotballspillet FIFA. Altså små animerte menn som løper rundt på tv-en, styrt av e-sport-utøvere knyttet til toppklubbene i Norges øverste fotball-divisjoner. Det er altså ikke du som selv spiller, men du, eller tenåringen, kan være tilskuer på nett. Følg kampen på gamernes svar på YouTube, Twitch, eller se sendingen på Dplay.no (mer om dette senere).

Altibox eSerien er altså navnet på toppdivisjonen i tv-spillet FIFA. Og i premiepotten ligger det 250.000 kroner og FIFA Global Series-poeng.

Ok, nå ble det plutselig litt komplisert igjen.

FIFA Global Series, sa vi. Det er rett og slett de beste gamerne verden rundt som konkurrerer i over 20 ligaer på tvers av fem kontinenter. Målet er deltakelse i FIFA eWorld Cup, altså verdensmesterskapet i FIFA.

Ok, men tilbake til Altibox eSerien:

Vi er med som stolt sponsor! Og turneringen forløper seg slik:
17 toppserieklubber møtes online til ligaspill, med sesongstart 5. mars. De fleste lagene spiller online fra sitt lokale, og kampene kan sees på nett.

Ligaen strekker seg over seks torsdager i mars og april, med kamptid 18:05, 19:05 og 20:05. Det hele avsluttes med playoff 5. mai og finaler 9. mai.

ORDBOK:

Strømming/streaming – Trådløs avspilling av både musikk, film og tv. Hos kilden ligger signalet som en datafil, som konverteres til lyd eller bilde direkte hos mottakeren.

Twitch – Gamernes svar på YouTube! En direktesendt videostrømmingsplattform som i hovedsak fokuserer på direktestrømming av videospill og lignende materiale fra frivillige brukere. Du finner Twitch på nett, og trenger ikke logge inn for å se sendingene. Plattformen eies av Amazon.com.

FIFA – Et fotballspill som blir utgitt årlig under merkenavnet EA Sports. Lag fra hele verden er inkludert i spillet, med ekte klubbnavn, spillernavn og spillernes utseende.

web-grafikk-twitcheserie

«Hvordan følger jeg med på dette, da?»

I år strømmes kampene på Twitch (en direktesendt videostrømmingsplattform), i tillegg til på Dplay.no. Det betyr at publikum kan følge kampene helt gratis direkte på pc og mobil!

Sendingene ledes av tidligere Ranheim-spiller Johan Færaas, sammen med Sondre Skandsen, som har to år bak seg som programleder allerede. Duoen kommenterer spillere, lag og oppgjør fra sitt studio både før, etter og underveis i kampene. Utvalgte kamper kommenteres av de to, og seerne kan diskutere, heie, og spørre spørsmål til programlederne i kommentarfeltet underveis.

Hver runde strømmes seks utvalgte oppgjør i Altibox eSerien på Dplay.no og på Altibox eSerien sin egen Twitch-kanal. I tillegg har hver av klubbene som deltar sin egen Twitch-kanal, hvor resterende oppgjør kan strømmes. På Altibox eSerien sin egen YouTube-kanal publiseres gøyalt innhold med utfordringer, intervjuer, og høydepunkter.

Se strømmeoversikt.

Les mer om Altibox eSerien.