Hopp til hovedinnholdet

– Vi er helt avhengige av godt internett

HELT er en av mange bedrifter som bytter til Lofotkraft Bredbånd før kobbernettet stenger.

2. november 2020

– Telenor skal legge ned det gamle nettet. Da var det helt naturlig for oss å kjøpe bredbånd fra en lokal leverandør som Lofotkraft Bredbånd.

Det sier Hanne Kilvær Eilertsen, eier og daglig leder av klesbutikken HELT i Sentrumsgården midt i Svolvær.

– I butikken bruker vi trådløst nett når vi scanner og bestiller nye varer. Betalings- og kassasystemet er koblet direkte til nett. Vi er helt avhengig av godt internett, forteller Hanne, som har drevet butikken siden 2016.

Formidabel økning

Gjennom partnerskap med Altibox tilbyr Lofotkraft Bredbånd suverent fiberbredbånd og tv-løsning til lokale bedrifter.

Etter at Telenor varslet at de legger ned sitt gamle kobbernett har vi fått mange nye bedriftskunder i alle Lofotens seks kommuner.

I 2020 har vi signert avtaler med 100 nye bedrifter, noe som er en betydelig økning sammenlignet med tidligere år. Fra før av har vi over 400 bedriftskunder i Lofoten, sier Trine Husjord, salg- og kundekonsulent i Lofotkraft Bredbånd.

– Hvem er de nye kundene?

– Mange forskjellige bransjer. De fleste av de nye kundene er små og mellomstore bedrifter. Mange av disse har en lokal eier, og er ikke en del av en kjede, sier Husjord og nevner butikker, barnehager, frisørsalonger, kaféer, restauranter og reiseliv blant de nye kundene.

– Sentrumsgården i Svolvær er et veldig godt eksempel. Der har vi fått mange nye kunder. Alle er privateide småbedrifter som har byttet fra Telenors kobbernett til Lofotkraft Bredbånd og Altibox. De fleste er frittstående butikker, og stort sett alle er drevet av damer, sier Husjord.

bb-emblem

Norske bedrifter med Altibox-bredbånd er de mest fornøyde

Norges mest tilfredse bredbåndskunder har Altibox. Den siste EPSI-undersøkelsen gir nok en gang topp-plassering i kategorien bredbånd bedrift.

Les mer

Hanne Kilvær Eilertsen bruker vi trådløst nett når hun scanner og bestiller nye varer.

HJELPER: Hanne Kilvær Eilertsen bruker trådløst nett når hun scanner og bestiller nye varer. Foto: Tore Berntsen/Visualdays

Fleksibel løsning

Mange små- og mellomstore bedrifter har ikke egne IT-ansvarlige.

– Det er først når internettet forsvinner, eller kapasiteten er for dårlig, mange oppdager at det er helt krise, sier Husjord.

– Vi tilbyr fiberbredbånd med hastighet tilpasset bedriftens behov. Vårt fiberbredbånd er skalerbart, og dersom bedriftens behov øker, kan man få mer fart og bedre kapasitet, forteller Husjord.

Les også: Seks strake år med Norges mest fornøyde bedriftskunder

Trygghet med en lokal leverandør

– Vårt samfunnsoppdrag er å sikre god infrastruktur som gjør hele Lofoten til et godt sted å bo og å drive næring, sier Trine Husjord i Lofotkraft Bredbånd.

Etter at koronaen kom, laget Hanne i HELT i full fart en nettbutikk: Helt-lofoten.no.

– Der kan kundene se varer som er i butikken, bestille og få levert hjem, eller klikk-og-hent i butikken, sier Hanne.

Flere utflyttede lofotinger har bestilt varer i nettbutikken og fått varene sendt til der de bor nå.

Les mer om fiber fra Altibox Bedrift

–Mine kunder er folk i alle aldre, damer og herrer. Det er helt bevisst at jeg har mye for alle, sier Hanne Kilvær Eilertsen, eier og daglig leder av klesbutikken HELT i Sentrumsgården

Hanne Kilvær Eilertsen, eier og daglig leder av klesbutikken HELT i Sentrumsgården midt i Svolvær. Foto: Tore Berntsen/Visualdays.

– Ja, jeg kjenner mange av kundene, og sender dem en personlig hilsen. Jeg synes det er utrolig hyggelig. Jeg tror de ønsker å støtte en lokal bedrift, særlig i denne utfordrende perioden, sier Hanne Kilvær Eilertsen.

– Det er kanskje på grunn av koronaen, vi har også i denne tiden merket pågang av bedrifter som ønsker en lokal leverandør, sier Trine Husjord.

– HELT er jo en liten bedrift, og gode tjenester fra en lokalleverandør som Lofotkraft Bredbånd gir oss en ekstra trygghet, sier Hanne.