Hopp til hovedinnholdet

Årets julekalendere 🎄

Når verden står på hodet og ingen vet hvordan jula blir, er det godt at noe er som det alltid har vært. Her er en oversikt over årets julekalendere!

26. november 2020

Stjernestøv - NRK

I år gir NRK oss en splitter ny kalenderserie med blant annet Ingrid Bolsø Berdal i en av hovedrollene. Stjernestøv handler om ni år gamle Jo, som står midt oppe i foreldrenes skilsmisse. Han flytter til et helt nytt sted sammen med moren og søsknene sine, og syns alt er vanskelig. Så blir han kjent med den sterke og uredde jenta Elly, som kommer fra et sted hvor stjernefolket bor. Hun gir Jo mot til å takle alt det nye som skjer i livet hans.

Tinkas Juleeventyr - TV 2 og Tinka og Kongespillet - TV 2 Sumo

På TV 2 og Sumo er det nissejenta Tinka som står i sentrum denne adventstiden. Hovedkanalen velger å vise orginalserien «Tinkas Juleeventyr» hver morgen fram til julaften, mens Sumo slipper en ny episode av oppfølgeren «Tinka og Kongespillet» hver dag. Vi følger nissen Tinka og mennesket Lasse som prøver å finne ut hvorfor nissene har tapt sin magi, og hvorfor mennesker og nisser ikke har sett hverandre på 100 år.

Velg inn Sumo Film og Serier her.

Julefeber - DR1

Også danskene slår til med en ny julekalender i år. Julefeber handler om 13 år gamle Bjørn, som sammen med faren og lillesøsteren sin blir kastet ut av leiligheten 1. desember fordi faren skylder huseieren penger. Familien flytter inn på loftet på farens arbeidsplass, Det Kongelige Teater, hvor de prøver å holde seg skjult.

Samtidig begynner det å skje mystiske ting med Bjørn. Han begynner å danse ukontrollert hver gang han hører julemusikk. Hva er det som er galt med ham, og hvor skal dette ende?

Velg inn DR1 for 2 poeng her.

Mirakel - SVT1

SVTs julekalender er ny av året, og handler om jentene Mira og Rakel som bytter kropp og reiser 100 år frem og tilbake i tid. En mystisk tidstunnel forbinder desember 2020 med nøyaktig samme sekund, minutt og dag som i 1920, 100 år tidligere.

Når overklassejenta Rakel fra 1920 og rappkjeftede Mira fra 2020 bytter plass og må tilpasse seg et helt nytt liv i en annen tid, oppstår det mange uventede - og fine - situasjoner.

Velg inn SVT1 for 2 poeng her.

The Julekalender - TV 2 Zebra og Altibox Film og Serier

«The Julekalender» har blitt en tradisjon for mange, og i år kan du få et gjensyn med potetbøndene Olaf og Gjertrud, nåsåen Benny og nissene Fritz, Hansi og Gynter på både TV 2 Zebra og i Altibox Film og Serier. Hver dag til og med julaften spanderer vi nemlig en ny episode av serien, slik at du kan se så mange ganger du vil, og når og hvor som helst. Vi gleder oss til å tørke støv av «The Støveldance» og utrykk som «Det e' bærrelækkert» og «bob bob».

TV 2 Zebra viser også kalenderklassikeren «Julefergå».

web-stortbilde-stjernestov

Stjernestøv - NRK

I år gir NRK oss en splitter ny kalenderserie med blant annet Ingrid Bolsø Berdal i en av hovedrollene. Stjernestøv handler om ni år gamle Jo, som står midt oppe i foreldrenes skilsmisse. Han flytter til et helt nytt sted sammen med moren og søsknene sine, og syns alt er vanskelig. Så blir han kjent med den sterke og uredde jenta Elly, som kommer fra et sted hvor stjernefolket bor. Hun gir Jo mot til å takle alt det nye som skjer i livet hans.e, blant annet Jul i Skomakergata og Amalies Jul. Det er rettighetsbegrensninger som gjør at ikke flere av seriene ligger på NRKs nett-TV.

web-stortbilde-tinka2

Tinkas Juleeventyr - TV 2 og Tinka og Kongespillet - TV 2 Sumo

På TV 2 og Sumo er det nissejenta Tinka som står i sentrum denne adventstiden. Hovedkanalen velger å vise orginalserien «Tinkas Juleeventyr» hver morgen fram til julaften, mens Sumo slipper en ny episode av oppfølgeren «Tinka og Kongespillet» hver dag. Vi følger nissen Tinka og mennesket Lasse som prøver å finne ut hvorfor nissene har tapt sin magi, og hvorfor mennesker og nisser ikke har sett hverandre på 100 år.

Velg inn Sumo Film og Serier her.

web-stortbilde-juleglede

Julefeber - DR1

Også danskene slår til med en ny julekalender i år. Julefeber handler om 13 år gamle Bjørn, som sammen med faren og lillesøsteren sin blir kastet ut av leiligheten 1. desember fordi faren skylder huseieren penger. Familien flytter inn på loftet på farens arbeidsplass, Det Kongelige Teater, hvor de prøver å holde seg skjult.

Samtidig begynner det å skje mystiske ting med Bjørn. Han begynner å danse ukontrollert hver gang han hører julemusikk. Hva er det som er galt med ham, og hvor skal dette ende?

Velg inn DR1 for 2 poeng her.

web-stortbilde-mirakel

Mirakel - SVT1

SVTs julekalender er ny av året, og handler om jentene Mira og Rakel som bytter kropp og reiser 100 år frem og tilbake i tid. En mystisk tidstunnel forbinder desember 2020 med nøyaktig samme sekund, minutt og dag som i 1920, 100 år tidligere.

Når overklassejenta Rakel fra 1920 og rappkjeftede Mira fra 2020 bytter plass og må tilpasse seg et helt nytt liv i en annen tid, oppstår det mange uventede - og fine - situasjoner.

Velg inn SVT1 for 2 poeng her.

web-stortbilde-julekalender

The Julekalender - TV 2 Zebra og Altibox Film og Serier

«The Julekalender» har blitt en tradisjon for mange, og i år kan du få et gjensyn med potetbøndene Olaf og Gjertrud, nåsåen Benny og nissene Fritz, Hansi og Gynter på både TV 2 Zebra og i Altibox Film og Serier. Hver dag til og med julaften spanderer vi nemlig en ny episode av serien, slik at du kan se så mange ganger du vil, og når og hvor som helst. Vi gleder oss til å tørke støv av «The Støveldance» og utrykk som «Det e' bærrelækkert» og «bob bob».

TV 2 Zebra viser også kalenderklassikeren «Julefergå».

Gode gamle klassikere fra NRK

Om du er i det nostalgiske hjørnet og ønsker å mimre tilbake til barndommen, byr NRK nett-tv på en rekke klassiske julekalendere. Finn fram teppet og julekakene og se disse favorittene i strømmetjenesten NRK TV som du finner i Altibox-menyen – akkurat når det passer deg:

Jul i Skomakergata: Serien fra 1979 er for mange den ultimate julekalenderen, og nå kan du igjen telle ned til jul med nellikspiker i appelsinen sammen med Jens Petrus, Tøflus, bakermester Snipp og alle de andre i Skomakergata.

Teodors Julekalender: Den søte bamsen Teodor dukket først opp i barne-tv-programmet ‘Så rart’ på midten av 70-tallet, og fikk etter hvert sin egen julekalender på NRK. I hver episode får Teodor og Eli Rygg besøk av celebre gjester, blant andre Labbetuss og Skomaker Andersen.

Vertshuset den gylne hale: Nok en favoritt, og den første og eneste julekalenderen hvor alle skuespillerne snakker både norsk og tegnspråk. Vi får bli med de ansatte i juleforberedelsene og når de tar imot nye gjester hver dag fram til julaften.