Hopp til hovedinnholdet

Legger alt i skyen med Altibox-bredbånd

Hydroscand leverer slanger og ledninger i hele Norge via et sentralt butikksystem. Stadig flere ressurser flyttes til skyen, noe som stiller store krav til Altibox Bedrift som leverandør av nettjenester.

31. mai 2021

- Stabilitet og god hastighet over hele landet – i tillegg til konkurransedyktig pris – det er hovedgrunnene til at Hydroscand er tilfreds med bredbånd fra Altibox, forteller Eddie W. Berntsen, IT-ansvarlig i Hydroscand AS.

Konsernet leverer slanger, ledninger og tekniske systemer over hele verden, og i Norge har Hydroscand et 40-tall avdelinger.

- Hver dag leverer vi slanger og trykksystemer til alle bransjer over hele landet, og hver enkelt leveranse går gjennom et sentralt online butikksystem, sier Berntsen.

Fornyet kontrakten

Med ansatte over hele landet og et robotisert sentrallager på nesten 10.000 kvadratmeter utenfor Oslo, er selskapet avhengig av raske og stabile nettlinjer. Siden 2018 har de benyttet Altibox i Norge, og nylig ble kontrakten fornyet for tre år.

- Vi bygger kvalitet i alle grunntjenester, og vi har en cloud-strategi om å flytte alle sentrale tjenester ut i skyen. Butikken og sentrallageret er konstant oppkoblet, noe som gjør oss avhengige av null nedetid og god hastighet i nettet, forteller Arvid Johansson, som er IT-sjef i Hydroscand-gruppen internasjonalt.

Ifølge Johansson ligger Norge ligger langt framme på nettverksløsninger. Selskapet har nylig inngått bredbåndskontrakter i England, Danmark, Sverige og Nederland – i tillegg til den norske avtalen med Altibox Bedrift.

Handler bredbånd lokalt

- Vi har en overgripende strategi om å forbedre hele virksomheten og produksjonskjeden. Vi legger stadig flere tjenester i skyen, vi automatiserer og digitaliserer, sier Johansson.

Rollen til bredbåndstjenestene blir stadig viktigere for Hydroscand, og kravene vokser i takt med trafikk og datamengde. Derfor sammenligner selskapet bredbåndstjenestene både internasjonalt og innenfor hvert enkelt land.

Behovet i Norge er en leverandør som er til stede i hele landet, og som leverer på fart og stabilitet. Dette får vi ved å handle bredbånd lokalt fra Altibox, sier Johansson.

Lageret_Lindeberg_liten1