Hopp til hovedinnholdet

Leder Lene Karlsen ved Filipstua Friluftsbarnehage har fått en smidigere arbeidshverdag med wifi-løsningen Altibox Bedrift Premium. Foto: Tore Berntsen, Visualdays.no

Friluftsbarnehage fikk smidigere arbeidshverdag med wifi-løsning fra Altibox Bedrift

– Vi merker stor forskjell på nettet før og nå, konstaterer leder Lene Arntsen ved Filipstua Friluftsbarnehage. De har fått installert den nye wifi-løsningen fra Altibox Bedrift fra Lofotkraft Bredbånd.

2. september 2021

– Det siste halvannet året har vi gjennomført mye møter og kurs via Teams, og det har vært ekstremt frustrerende å bli kastet ut gjentatte ganger i løpet av få minutter på grunn av dårlig nett, forteller leder ved Filipstua Friluftsbarnehage, Lene Arntsen.

De problemene ser heldigvis ut til å være over, for nå har barnehagen fått på plass pakkeløsningen Altibox Bedrift Premium, levert fra Lofotkraft, Altibox Bedrift sin lokale partner i Lofoten.

– Vi merker stor forskjell på nettet før og nå, så dette har vært en viktig og riktig investering for oss. Det er og fint med en lokal leverandør som aldri er langt unna, sier Arntsen.

Tilbyr ny wifi-løsning for bedrifter

Altibox Bedrift Premium er en løsning som samler de viktigste tjenestene en bedrift trenger for stabilt og sikkert trådløst nett. Sikkerheten holder profesjonelt nivå mot digitale trusler som phishing, DDoS eller datavirus.

– Fordi vi nå tilbyr både fiberbredbånd og wifiløsning, kan vi ved vårt operasjonssenter overvåke hele tjenesten og se hvor det "lugger" om noe er feil hos kunden. Slik sikrer vi den totale internettopplevelsen for våre kunder, sier Dag Magne Søyland, direktør i Altibox Bedrift.

Til løsningen har Altibox Bedrift valgt Cisco Meraki, en komplett, skybasert tjenesteplattform,  for å sikre at de leverer den fleksibiliteten og sikkerhet en moderne arbeidsplass krever.

Les mer om Altibox Bedrift Premium

Dag Magne Søyland, direktør i Altibox Bedrift.
Dag Magne Søyland, direktør i Altibox Bedrift.

Smidigere hverdag

Det er ikke bare til møte- og kursvirksomhet Arntsen og kollegaene i Filipstua Friluftsbarnehage er avhengig av godt nett. De bruker flere digitale verktøy i hverdagen.

– Barnehagene har vært gjennom et generasjonsskifte. I dag bruker vi blant annet en egen app der vi kan gjøre alt fra å registrere levering og henting, til å sende ut informasjon og dele bilder med foreldrene. Alt dette går mye smidigere nå, sier Arntsen.

Inkludert i pakken fra Altibox Bedrift får de også en utvidet sikkerhetspakke. Trafikken over nettverket blir kontrollert for tegn på digitale angrep eller andre sikkerhetstrusler, i tillegg til at skadelig programvare blir blokkert fra å komme inn på barnehagen sitt nettverk. Sikkerhetspakken inkluderer også beskyttelse mot DDoS-angrep.

– I takt med at flere bedrifter i økende grad belager seg på systemer levert via andre, har leveransekjedene blitt lengre og mer uoversiktlige. Da øker også risikoen for angrep. Er uhellet ute kan det bety store summer, derfor er vår pakkeløsning med en utvidet sikkerhetspakke en viktig investering til relativt liten kost, forteller Søyland i Altibox Bedrift.

AltiboxBedrift-kundecase-Filipstua-Kidplan-illustrasjon

– Føler oss tryggere nå

Viktigheten av gode sikkerhetsløsninger har Filipstua Friluftsbarnehage erfart på den harde måten.

– Nettsiden vår ble hacket. Det ble mye styr, og endte med at vi måtte opprette en helt ny side. Med Altibox Bedrift Premium, som har en gjennomtenkt sikkerhetsløsning skreddersydd for bedrifter, føler vi oss mye tryggere, forteller Arntsen.

Altibox Bedrift Premium passer for alle type bedrifter, enten du jobber i butikk, restaurant, barnehage, på et kontor eller med logistikk. Løsningen retter seg spesielt mot mindre bedrifter med opp til 50 ansatte.

– Her får de alt i en løsning og god hjelp fra våre lokale partnere, som holder til over hele landet, avslutter Søyland.