Hopp til hovedinnholdet

Bedrifter scorer mål for Kreftomsorg Rogaland

Fredag 22. oktober gikk bedrifter sammen om å spille fotball for en god sak på Fibercupen 2021. Altibox Bedrift er stolt sponsor!

18. oktober 2021

På Fibercupen 2021 ble 512.000 kroner samlet inn til Kreftomsorg Rogaland!

For initiativtakerne i Lyse, Aadne Kaarvaag og Bjørn Kjetil Birkeland, er det viktig at mest mulig går direkte til formålet.

- Alt skal gå til en god sak, derfor gjør vi alt selv. Vi kunne ha fått noen til å pakke baggene med fotballutstyr for oss, men det betyr at vi hadde hatt noen kroner mindre. Vi har to jobber siste måneden, jeg og Aadne, sier Bjørn Ketil.

Støtte fra bedriftene

De påmeldte lagene betaler kontingent for å delta på Fibercupen. I tillegg foregår det loddsalg og auksjon. For å gjøre ekstra stas på spillerne og for å høyne innsamlingsbeløpet, kom Bjørn Ketil og Aadne på idéen om å tilby spillernes navn på fotballdraktene. Lagene som ønsker dette betaler 3000 kroner som i sin helhet går til Kreftomsorg Rogaland.

- Vi har lånt et trykkeri. Så før Fibercupen står vi med alle draktene og trykker på navn, sier Aadne.

Hva er Fibercupen?

Fibercupen er en årlig fotballcup-innsamling på Randaberg Arena, i regi av Viking og Altibox-eier Lyse. Hvert år deltar rundt 64 bedriftslag, men i 2020 måtte cupen avlyses på grunn av koronapandemien. Formålet er å samle inn penger til en veldedig organisasjon, og å bygge fellesskap mellom bedrifter i Rogaland.

En åpen arena

I 2019 deltok Kreftomsorg Rogaland på Fibercupen med eget lag. Daglig leder Inger Marie Farbrot sier de hadde en god opplevelse.

- Det var veldig kjekt! Vi tapte alle kampene mener jeg å huske, men vi hadde godt mot allikevel.

For Lyse og Viking er det viktig at hvem som helst kan være med og spille.

- I og med at deltakerne får utdelt drakter, er terskelen for å være med kjempelav. Hvert år er det med folk som aldri har spilt fotball før, og det er like kjekt for dem, påpeker Aadne.

Hvem er Kreftomsorg Rogaland?

Kreftomsorg Rogaland er en ideell organisasjon og et kompetansesenter med tilbud som psykososial oppfølging til pårørende og etterlatte av kreftrammede. De tilbyr blant annet par- og familiesamtaler, individuelle samtaler og foreldreveiledning.

En dag med mening

En hel dag får bedrifter og samarbeidspartnere av Lyse og Viking fokusere på å være sosiale og bygge sterkere fellesskap. Samtidig er det et stort engasjement blant deltakerne for å støtte kreftsaken.

- Kombinasjonen av å ha noe sosialt med jobben, og å bidra til noe som gjør en forskjell for andre - den tror jeg treffer alle. Og kreft er jo dessverre en sykdom de fleste blir berørt av i livet – enten at en blir kreftsyk selv, eller at noen en står nær opplever å få diagnosen, forteller Inger Marie, daglig leder i Kreftomsorg Rogaland.

I 2019 ble også over 500.000 kroner samlet inn til Kreftomsorg Rogaland. Midlene gikk til å etablere Kreftomsorg Rogalands rettighetstjeneste, hvor kreftrammede og pårørende får hjelp av en sosionom til prosesser som kan være vanskelig å gjennomføre alene. Det kan være innføringer i deres økonomiske rettigheter, og hjelp til å legge inn søknader hos NAV. Det siste året er det gjennomført 300 samtaler knyttet til denne tjenesten.

- Vi baserer oss i stor grad på innsamlede midler, og det er en stor usikkerhet hvert år. Det å få bidrag på den størrelsen som Fibercupen, gjør en enorm forskjell for oss, sier Inger Marie.

Ifølge Inger Marie har Kreftomsorg Rogaland sett et økende behov for deres tjenester de siste årene.

- Vi har dessverre mange som trenger vår hjelp. At vi får Fibercupen til å støtte oss, gjør at vi kan hjelpe enda flere.

Finale på SR-Bank Arena

For finalistene venter en uforglemmelig opplevelse på SR-Bank Arena. Her blir de behandlet som proffe fotballspillere både foran og bak kulissene.

- Hvor stort er det ikke å marsjere ut på SR-Bank Arena med full jubel og flomlys? Vi legger mye tid og ressurser i det for at det skal være god kvalitet. Fra folk kommer om morgenen og til de går, ser vi bare store smil hele dagen, sier Bjørn Ketil.

Hovedsponsorene av Fibercupen 2021 er Altibox Bedrift, Sparebank 1 SR-Bank, Bouvet og Oneco.