Hopp til hovedinnholdet

Tar forretningen til nye høyder med Altibox Bedrift

Med fiber, wifi og digitale sikkerhetstjenester på ett sted har Kulturkompaniet vokst ut av pandemien og kuttet i dyre og klimaskadelige flyreiser.

20. oktober 2021

Ole Petter Søllesvik har brukt 25 år på bygge et fagmiljø som utvikler kultur, skaper engasjement og bygger omdømme til alle mulige kunder, alt fra Helse Vest til Aker BP.

– Gjennom pandemien har vi lært mye om digital samhandling. Dette handler ikke om konkret programvare for videomøter, men om å bruke mediene der de er sterkest, sier Søllesvik.

– En annen fordel med digital samhandling er at vi ikke trenger å fly verden rundt hele tiden, legger han til.

Samler fiber og wifi

Det mange fryktet skulle bli en nedtur i kjølvannet av koronapandemien, har blitt en periode hvor Kulturkompaniet har vokst og ansatt flere rådgivere. Kundene har blitt flere, de ønsker større arrangementer – og de er mye mer digitale. Dermed har behovet for datatrafikk økt betraktelig.

– Vi har ingen egen IT-avdeling, derfor trenger vi profesjonelle tjenester og infrastruktur som lagringsplass i skyen, sier Søllesvik.

Les mer om Altibox Bedrift Premium

Han konstaterer at IKT er alfa og omega for å lykkes. Med den nye løsningen Altibox Bedrift Premium har Kulturkompaniet gått fra å ha ulike leverandører av fiberbredbånd og wifi – til å samle alt hos Altibox Bedrift. Dermed kan Altibox Bedrift sitt operasjonssenter overvåke og optimalisere hele nettverket hos Kulturkompaniet og sikre den totale internettopplevelsen.

– Våre oppdragsgivere krever mer samhandling og tilgjengelighet, og det betyr minst mulig nedetid på nettverket. Vi må også kunne sende og motta store og tunge filer raskt, sier Søllesvik, som slår fast at den nye bredbåndsløsningen fra Altibox Bedrift er både superrask og stabil.

Komplett, skybasert tjenesteplattform

Etter å ha fått Altibox Bedrift Premium med ny wifi-løsning tilknyttet lynrask fiber, er Kulturkompaniet rigget til å fortsette den digitale veksten. Samtidig gir den inkluderte sikkerhetspakken svært god beskyttelse mot DDoS-angrep, skadelig programvare og andre sikkerhetstrusler, i tillegg til en svært god funksjon for filtrering av skadelig innhold.

– Infrastrukturen med bredbåndstilknytning finnes på alle kontorplasser, men stadig flere bruker laptop og har med seg denne på møter. Da kan de bare dra opp maskinen og begynne å samhandle på nett med én gang, sier Søllesvik.

Den sømløse opplevelsen på tvers av fiberbredbånd og wifi blir sikret med utstyrspakken Cisco Meraki, en komplett, skybasert tjenesteplattform med maksimal fleksibilitet og sikkerhet. Dermed kan Kulturkompaniet konsentrere seg om å yte sitt beste for egne kunder.

Les mer om Altibox Bedrift Premium

Trygge med Altibox Bedrift

Kulturkompaniet har hatt Lyse Fiber, leverandør av Altibox-fiber, siden de flyttet inn i lokalene på Siriskjær i Stavanger for nærmere seks år siden. Søllesvik er ikke i tvil om hvorfor han velger Altibox Bedrift som leverandør av fiberbredbånd og nettverksløsning med alt utstyr.

– Løsningen fungerer, det vet jeg allerede som privatkunde, og etter mange år med Lyse Fiber. Men det er også veldig viktig å kunne kontakte kundeservice og få hjelp hvis noe skulle stanse opp. Med Altibox Bedrift kan jeg ta en telefon til vår kundekontakt, som fikser problemet med en gang. Det gjør oss veldig trygge, sier han.

Dag Magne Søyland, direktør i Altibox Bedrift.
Dag Magne Søyland, direktør i Altibox Bedrift.

– En viktig investering

Direktør i Altibox Bedrift Dag Magne Søyland er stolt av sikkerhetsnivået i pakken som Altibox Bedrift tilbyr kunder som Kulturkompaniet. Den inkluderer en en utvidet sikkerhetspakke, hvor trafikken over nettverket blir kontrollert for tegn til digitale angrep eller andre sikkerhetstrusler.

– I takt med at flere bedrifter i økende grad belager seg på systemer levert via andre, har leveransekjedene blitt lengre og mer uoversiktlige. Da øker også risikoen for angrep. Er uhellet ute kan det bety store summer, derfor er vår pakkeløsning med en utvidet sikkerhetspakke en viktig investering til relativt liten kost, sier Søyland.