Hopp til hovedinnholdet

Hvor mye kan du spare? 💸

Har du regnet på hvor mye du betaler for internett og strømmetjenester? Det kan godt hende at du betaler mer enn du må, nemlig.

26. april 2022

Det finnes stadig flere strømmetjenester, og de produserer stadig mer innhold. Godt innhold! De stadige fristelsene kan føre til ett abonnement her og ett der.

Nordmenn abonnerer i gjennomsnitt på 2,84 strømmetjenester. Da kan summen bli høy, i alle fall om du glemmer å si opp abonnementet – som du kanskje lovet deg selv (og mannen/kona) å gjøre?

Er du en av disse?

Under ser du eksempler på noen som har internett og strømmetjenester i stedet for tv, men som betaler mer enn de må. Her har vi brukt prisen for 250/250 Mbps fiberbredbånd fra de fleste Altibox-partnere på kr 819,-. Denne er blant de laveste prisene i markedet. Prisene for strømmetjenestene er hentet fra deres egne nettsider i april 2022.

illustrasjoner-02

1. Familien Strøm

Har Netflix (noe for alle), Viaplay (Outlander til mor) og Eurosport (Eliteserien er i gang!).

Pris: 109,- + 129,- + 179,- + 819,- = 1236,-

illustrasjoner-03

2. Ida og Preben

Skulle holde seg til HBO Max (billig kvalitetsunderholdning for begge), helt til Squid Game tvang fram et Netflix-abonnement (som Ida glemte å si opp etterpå). I tillegg har Preben blitt hekta på Formel 1, og bestilt Viaplay for å få V sport.

Pris: 89,- + 109,- + 329,- + 819,- = 1346,-

illustrasjoner-04

3. Leif

 Ja, og så har du Leif, som må ha V sport og Eurosport for å dekke behovet, men det er jo tross alt bare to abonnement. Likevel:

Pris: 329,- + 179,- + 819,- = 1327,-

Hvordan kan jeg spare, da?

Det verken familien Strøm, Ida og Preben eller Leffi vet, er at de kan få dobbel netthastighet + tilgang til de samme strømmetjenestene og sportspakkene + mye mer innhold til en lavere pris enn i dag:

Produktpakken Altibox Standard: kr 1229,-*

De må bare bytte litt fram og tilbake med poengene sine, som er superenkelt å gjøre på Mine sider på altibox.no. Hvis de ikke vil kjøpe ekstrapoeng for å ha alt samtidig, da. I så fall er det mange ulike pakker å velge blant på Mine sider, alt etter hvor mange ekstrapoeng de ønsker. 50 ekstrapoeng kan for eksempel kjøpes for 99 kroner - som er billigere enn mange strømmetjenester.

Det er ikke sikkert du kjenner deg igjen i eksemplene, men kanskje det ikke er SÅ langt fra din virkelighet?

Sjekk om du kan få Altibox her.

*Veiledende pris fra Altibox, og gjeldende pris hos de fleste Altibox-partnere. Finn din Altibox-partner her.

Tv = kanaler. Eller..?

Stadig flere vil se serier, filmer eller sport uten å styres av et sendeprogram. Det forstår vi godt – og derfor har vi tatt konsekvensen. Hvis ‘å se tv’ er å strømme for deg – ja, da er det jo nettopp strømmetjenester du må finne i tv-pakken fra oss.

Tv-pakken inneholder fortsatt kanaler, for all del, men om du ikke kunne brydd deg mindre om nettopp det, kan du likevel bruke tv-pakken som et mer økonomisk hjem for strømmetjenestene. Da bruker du poengene som følger med abonnementet ditt på Mine sider, og bytter strømmetjenester, kanaler og sportspakker ut og inn etter hva du vil se.

Dette kan du velge med poeng:

– Netflix Standard: 50 poeng*
– Viaplay Film & Serier: 50 poeng
– HBO Max: 40 poeng
– FilmFavoritter: 15 poeng
– Toonix & Cartoon Network: 5 poeng
– Nat Geo Now: 2 poeng
– V sport: 40 poeng
– Eurosport: 15 poeng
- Mange kanaler til 1 og 2 poeng

*Netflix kan kun velges med Modell A, den nyeste tv- og strømmeboksen fra Altibox, og har 30 dagers bindingstid.