Hopp til hovedinnholdet

Vokser på Altibox Bedrift-fiber og Meraki wifi til hyttefolket

Garasjeanlegg til fritidseiendom er et stort og udekket bedriftsmarked for wifi-løsninger – i tillegg til privat tv og fiber inn på hyttene. I Hallingdal har Altibox-partner Bruse tatt kontroll over hyttemarkedet og parkeringsgarasjene etter mange år med fiberutbygging og høy tillit som lokal aktør.

27. januar 2023
Steinar Medhus i Bruse
Steinar Medhus i Bruse

Bruse har det siste året tatt kontroll over store deler av fiberbaserte tv- og internettleveranser til hyttebyggingen i Hallingdal. Da spesielt Geilo, Golsfjellet, Hemsedal og Nesbyen - Norges største reiselivsregion. Gjennom Bruse har dermed Altibox fått store avtaler med områdeutviklere som Geilo Holding, Geilogruppen, Nesfjellet Utvikling og Solon Eiendom, som bygger ut tusenvis av nye hytter og leiligheter. Den foretrukne leverandøren av tjenester er Bruse, som står for både Altibox fiberleveranse fram til hytteveggen og nå også Altibox Bedrift sine wifi-løsninger til parkeringsanlegg for hytteeiernes elbiler.

- Vi leverer pakkeløsning med Defa Elbil lader og wifi-løsningen Meraki til garasjeanlegg tilknyttet hytter, fritidseiendom og destinasjonshoteller, forteller bedriftsrådgiver Steinar Medhus i Bruse.

Nye ladestasjoner på få dager

Markedet for avanserte ladestasjoner er blitt så stort at det ikke kan overses, spesielt ikke i boligselskaper og fellesanlegg for parkering. Til tross for dette har enkelte utbyggere utelatt wifi-dekningen når garasjeanlegg åpnes i hyttekommunene.

- Tidligere i sesongen skulle en totalentreprenør overlevere 87 leiligheter til de nye eierne. På overleveringstidspunktet oppdaget han at garasjeanlegget sto uten internettdekning til kundenes elbil -ladere. Dette var en torsdag, og vi ble kalt inn på hasteoppdrag. I løpet av mandagen hadde vi 26 ladestasjoner oppe å gå på Meraki, forteller Medhus.

Meraki wifi fungerer perfekt til ladestasjoner på hytta.
Bruse-teamet har en unik posisjon i lokalmarkedet. Steinar Medhus er nr. 3 bak fra venstre.
Bruse-teamet har en unik posisjon i lokalmarkedet. Steinar Medhus er nr. 3 bak fra venstre.

Til stede for dialog

I tillegg til å levere fiberbredbånd inn til flere tusen nye hytter, opplever Bruse stor pågang på installasjon i sentrale boligprosjekter.

– I Geilo sentrum bygges det nå 152 fritidsleiligheter der alle får Altibox fiberaksess, forteller Medhus. Posisjonen til Altibox-partneren er uovertruffen i lokalmarkedet.

– Konkurrentene er til stede, men vi klarer å bygge tillit på å være leveringsdyktige, ærlige og redelige, samtidig som vi er til stede for dialog med kundene, sier Medhus.

Tilpasset boligselskaper

Fritidseiendommene på Gol, Geilo (bildet), i Hemsedal og på Nesflaten krever store p-anlegg, hvor elbilene lader via wifi.
Fritidseiendommene på Gol, Geilo (bildet), i Hemsedal og på Nesflaten krever store p-anlegg, hvor elbilene lader via wifi.

Det blir stadig vanligere å organisere også fritidseiendom i boligselskaper og borettslag. I dette markedet er Altibox-partner Bruse spesielt konkurransedyktig på elbil-lading.

– Vi har et system som fakturerer leietakere/brukere av ladesystemet direkte, slik at borettslaget får penger tilbake rett på konto og kan tilby boligeierne komfortable vilkår, sier Medhus.

Også hyttebyggere på høyfjellet får skreddersydd service fra Altibox. Med utviklingsavtaler over 20-30 år kan feltutbyggerne overlate alt til fiberaktøren, som kobler opp nye hytteeiendommer og tilbyr markedets mest populære bredbånds- og tv-tjenester. Alle de store utbyggingsområdene på Geilo, Hemsedal, Golsfjellet og Nesfjellet blir dekket av Altibox-fiber fra Bruse.

– Det ventes flere prosjekter, og vi er klare for å levere, sier Medhus.

Med Altibox TV og nett med wifi-oppkobling leverer Bruse og Altibox en tjeneste som gjør at far kan overtale både mor og barn til å bli med på hytta i helga, ifølge Medhus.

– Uten tv og wifi får han ikke med hele familien!

Mens familien koser seg foran peisen med Altibox tv og mobilsurfing på det trådløse hjemmenettverket, blir elbilen godt ivaretatt med Altibox Bedrift Premium Meraki i garasjeanlegget.

– Bilens og ladesystemets behov for software-oppdatering, samt eierens behov for å sjekke status på bilen, alt dette trenger stabil og god wifi, sier Medhus.

Relaterte saker:

Om bedriften er utsatt for angrepet

Disse 3 enkle sikkerhetstiltakene kan stoppe datainnnbruddet

Datainnbrudd kan i verste fall bety konkurs for en mindre bedrift. Heldigvis finnes det noen relativt enkle grep dere kan ta for å sikre dere bedre.

Les mer
Stabil wifi kan være utfordrende

Hvordan få stabil internettforbindelse i hele bedriften?

Opplever du at internettforbindelsen og signalstyrken varierer fra ett sted til et annet i dine bedriftslokaler?

Les mer
Utsatt for dataangrep

Dette gjør du hvis bedriften har blitt utsatt for dataangrep

Hvis du tar de riktige grepene så fort du oppdager angrepet, kan du likevel redusere skaden

Les mer