Hopp til hovedinnholdet

Vi spanderer 'Abducted'

I hele februar spanderer vi 'Abducted' på alle med Altibox TV. En spennende film med en svært interessant filmteknisk tvist..

6. februar 2023

'Abducted', som også er kjent som 'My Son' noen steder, er en mysterie-/thrillerfilm fra 2021 skrevet og regissert av Christian Carion. Det er en engelskspråklig nyinnspilling av Carions 2017-film 'Mon garçon', og har James McAvoy og Claire Foy i hovedrollene.

Det desidert mest spesielle med denne filmen er at den mannlige hovedrolleinnehaveren, både i originalen og i dette tilfellet McAvoy, verken hadde manus eller planlagt dialog, og faktisk improviserer seg gjennom filmen.

Alle de andre skuespillere kjente til manuset og historien, mens McAvoys reaksjon på den andre skuespillerens avsløringer var ekte. Dette ble gjort for å fange det autentiske sjokket og overraskelsen en forelder ville oppleve når de håndterer en traumatisk hendelse. Slik speiler han også oss som publikum sin opplevelse. Som en filmseer sa:

Fantastisk forestilling. McAvoy er så talentfull, er det noe han ikke kan gjøre?

At han innehar utrolige skuespillerferdigheter visste vi, ikke minst etter hans rolle som 24 ulike personligheter i M. Night Shyamalan-filmen 'Split'. Og det - sammen med Claire Foys solide jobb (selv om det sikkert er litt lettere med et manus) - er også den viktigste faktoren for hvorfor 'Abducted' er en definitivt severdig film.

Handlingen i denne filmen?

På biltur i det skotske høylandet får Edmond Murray telefon fra sin fraskilte kone. Gråtende forteller hun at sønnen deres har forsvunnet fra en leirskole. Snart blir det klart at gutten er bortført, og foreldrene fortviler.

Så benytt sjansen nå som du kan se 'Abducted' kostnadsfritt i filmkiosken vår.