Hopp til hovedinnholdet

Sjekk ut våre beste sci-fi-tips! 🛸🌃👩‍💻👽

Reiser i rom, reiser i tid, tenkte fremtidssamfunn, futuristisk teknologi eller møter med utenomjordiske skapninger: God science fiction er spennende underholdning!

16. mai 2023

La oss gå til Store Norsk Leksikon for definisjonen: "Science fiction omhandler ofte menneskers forhold til maskiner, vitenskap, avansert teknologi, kunstig intelligens og fremmede livsformer. Handlingen foregår som regel i en nær eller fjern framtid og bearbeider gjerne store spørsmål om menneskets plass i universet."

Nå som du har lært det, la oss gjøre teori til praksis, og se noen førsteklasses eksempler på sci-fi-serier og -filmer!

Alle tipsene under er fra strømmetjenester som kan du kan velge med poengene som du har inkludert i Altibox-abonnementet ditt:
Her kan du velge inn (og ut) strømmetjenester ›

Usikker på hvordan du velger? Slik bruker du poengene dine ›

 

SERIE

Black Mirror

Denne fantastiske serien (8,8 på IMDb) utforsker de mørkere sidene av teknologi. Hver episode er enkeltstående, og bærer preg av en mørk tematikk og kollektiv uro for den teknologiske utviklingen i samfunnet. 'Black Mirror' kan fort skremme deg til å slå av alle maskiner rundt deg og låse døra, men det er så UTROLIG underholdende...
PS: Sesong seks kommer i juni!

SERIE

Rick and Morty

Ja, dette er en tegneserie. Men vær så snill, ikke la det gjøre at du ikke ser den, for dette er TOPP sci-fi-underholdning med bøttevis av kreativitet og humor. ‘Rick and Morty’, som handler om eventyrene og dagliglivet til en alkoholisert forsker og hans barnebarn, har utrolige 9,1/10 i rating på IMDb og er dermed ranket som den 15. mest likte serien - AV ALLE SERIER NOENSINNE!! Se den!

SERIE

Fringe

En FBI-agent blir tvunget til å jobbe med en institusjonalisert vitenskapsmann og hans sønn for å rasjonalisere ulike uforklarlige fenomener, heter det i omtalen, og vi befinner oss her definitivt nær den "overnaturlige" siden av sci-fi. Med en IMDb-rating på 8,4 og 100 episoder med førsteklasses underholdning er denne vel verdt å se!

FILM

District 9

Et romskip kræsjet for 20 år siden, og en million romvesener ble internert i en leir i Sør-Afrika. Nå skal de flyttes, men sjefen for flyttingen, Wikus van der Merwe, får i seg et utenomjordisk stoff som endrer hans DNA. Det gjør at han blir jaget, som et ledd i å forstå og bruke romvesen-«rekenes» avanserte våpenteknologi. Meget bra film!

FILM

The Hunger Games

Handlingen i denne filmserien kretser rundt Katniss Everdeen og hennes kamp for overlevelse. Vi befinner oss nemlig i et dystopisk fremtidssamfunn, der dødslekene – The Hunger Games – hvert år krever at to representanter fra hvert av de fattige distriktene rundt hovedstaden kjemper i en brutal tv-sendt kamp om å være den eneste overlevende.

2023web-stortbilde-blackmirror
SERIE

Black Mirror

Denne fantastiske serien (8,8 på IMDb) utforsker de mørkere sidene av teknologi. Hver episode er enkeltstående, og bærer preg av en mørk tematikk og kollektiv uro for den teknologiske utviklingen i samfunnet. Denne kan fort skremme deg til å slå av alle maskiner rundt deg og låse døra... PS: Sesong seks kommer i juni!

2023web-stortbilde-rickandmorty
SERIE

Rick and Morty

Ja, dette er en tegneserie. Men vær så snill, ikke la det gjøre at du ikke ser den, for dette er TOPP sci-fi-underholdning med utrolige 9,1/10 i rating på IMDb og er dermed ranket som den 15. mest likte serien - AV ALLE SERIER NOENSINNE!!

2023web-stortbilde-fringe
SERIE

Fringe

En FBI-agent blir tvunget til å jobbe med en institusjonalisert vitenskapsmann og hans sønn for å rasjonalisere ulike uforklarlige fenomener, heter det i omtalen, og vi befinner oss her definitivt nær den "overnaturlige" siden av sci-fi. Med en IMDb-rating på 8,4 og 100 episoder med førsteklasses underholdning er denne verdt å se!

2023web-stortbilde-district9
FILM

District 9

Et romskip kræsjet for 20 år siden, og en million romvesener ble internert i en leir i Sør-Afrika. Nå skal de flyttes, men sjefen for flyttingen, Wikus van der Merwe, får i seg et utenomjordisk stoff som endrer hans DNA. Det gjør at han blir jaget, som et ledd i å forstå og bruke romvesen-«rekenes» avanserte våpenteknologi.

2023web-stortbilde-hungergames
FILM

The Hunger Games

Handlingen i disse filmene kretser rundt Katniss Everdeen og hennes kamp for overlevelse. Vi befinner oss nemlig i et dystopisk fremtidssamfunn, der Dødslekene hvert år krever at to representanter fra hvert av de fattige distriktene rundt hovedstaden kjemper i en brutal tv-sendt kamp om å være den eneste overlevende.