Hopp til hovedinnholdet

Sjekk ut disse seriene og filmene fra sportens verden! ⚽🎾🥇

Fotball, tennis og kjærlighet. Boksing, intriger og motor. Hvordan henger dette sammen? Svar: De inngår alle i våre tips til herlige serier og filmer fra sportens verden.

24. mai 2023

Sport er noe mange har et skikkelig elsk/hat-forhold til. Noen er kanskje komfortable med å bli kalt 'sportsidiot', enn heller å risikere å bare bli kalt 'idiot', mens andre synes sporten tar aaaalt for mye plass på tv.

Om du er typen som liker best 'Tippekampen' klokken fire på lørdag, eller femmila i Holmenkollen på vinteren, så skal vi gi deg med å tips til serier og filmer som kan gi deg litt ekstra. Er du ikke så opptatt av det rent sportslige som utøves, så kan du bli med inn bak kulissene i de store verdensidrettene Formel 1 og tennis, hvor du kommer tett på menneskene og ikke bare prestasjonene.

Alle serietipsene finner du i strømmetjenester som du kan velge med de inkluderte poengene i Altibox-abonnementet ditt:

Her kan du velge inn (og ut) strømmetjenester ›

Usikker på hvordan du velger? Slik bruker du poengene dine ›

Her er litt sport for enhver smak - Hva passer deg best?

DOKUMENTARSERIE

Drive to Survive - IMDb 8,6

Sommerferie er synonymt med lengre bilturer for flere. For Formel 1-sirkuset er det langt fra rolige feriedager. Sommeren er høysesong for Max Verstappen, Fernando Alonso og Lewis Hamilton når de suser rundt i 300 kilometer i timen i Europa. I 'Drive to Survive' tar Netflix deg med tett på stjernene. Fem sesonger ligger og venter på deg.

Samtidig som du spinner deg gjennom Netflix sin dokumentarserie kan du selvfølgelig få med deg sommerens løp.

Disse får du se ved å velge inn V sport-pakken.

SERIE

Friday Night Lights - IMDb 8,2

I en knallhard sportshverdag er det på sin plass med litt kjærlighet og drama også. Hva er vel da bedre enn beinharde amerikanske high school-fotballspillere fra en liten by i Texas? Dessverre (eller kanskje heldigvis...) preger intriger de store forhåpningene til heltene i Dillon Panthers.

Den legendariske serien, som går over fem sesonger, er perfekt for binging. Bli med inn i verdenen til Street, Smash, Saracen, Riggins, Landry, Lyla, Tyra, Julie, Coach Taylor, Mrs. Taylor og selvsagt Buddy Garrity sjøl.

Første episode kan du gjerne legge til dagen som er høytid for amerikansk fotball: Fredag.

DOKUMENTARSERIE

Våre beste menn

Ungdommen tror det kanskje ikke, men vi var en fryktet fotballnasjon også før Erling Braut Haaland ankom verden. Tidlig på 90-tallet var det faktisk en stund kun Brasil som lå foran oss på verdensrankingen.

Mye har vært sagt om landslagsheltene fra 90-tallet, men i 'Våre beste menn' får du komme enda tettere på gjengen som herjet mot kjemper som Brasil, England, Italia og Nederland.

Herlig mimring for alle som er rundt, eller over, den magiske 40-årsgrensen (Hvor var du St. Hansaften 1998?), og tilnærmet obligatorisk opplæring for de som har Haaland og Ødegaard som helter i dag.

DOKUMENTARSERIE

Break Point - IMDb 7,3

Har du ikke fått med deg første sesong av 'Break Point' som er Netflix-dokumentarserie om tennissirkuset? Da bør du se den , for sesong to ankommer i juni.

Bli med inn bak kulissene med blant annet vår mann Casper Ruud, rebellen Nick Kyrgios, samt de beste kvinnene på WTA-touren. Her blir det action, tårer og heftige prestasjoner på tennisbanen.

Mer interessert i gode, gamle dager? Scroll nedover for å se hvor du finner filmen om den svenske tennishelten Bjørn Borg.

SERIE

One Tree Hill - IMDb 7,8

Fortsatt glad i sport, drama og kjærlighet, men ikke noen fan av amerikansk fotball? I 'One Tree Hill' er det basketball som er tingen. Halvbrødrene Lucas og Nathan konkurrerer både på banen og utenfor banen bobler det på kjærleiksfronten. Du får ni sesonger med sportslige og utenomsportslige opp- og nedturer.

Gi småbyen Tree Hill en sjanse og noen og enhver av oss kan helt sikkert kjenne seg igjen i livene til high school-ungdommene. På basketballspråket er dette en nydelige trepoenger!

FILM

Borg

For noen er kanskje 'Bjørn Borg' kjent for noe helt annet enn tennis. Er du tennisinteressert, kjenner du garantert navnet som et av de største ikonene i tennishistorien. Utslitt av tennisen og kjendisstatusen, valgte han dessverre å gi seg kun 27 år gammel - og begynte med truser.

Dette er historien om hvordan Borg ble århundrets svenske idrettsutøver, og ikke minst dramaet og rivaliseringen med villbassen John McEnroe, bygget opp til Borgs siste seier mot McEnroe i den legendariske Wimbledon-turneringen.

2023web-stortbilde-drivetosurvive
DOKUMENTARSERIE

Drive to Survive - IMDb 8,6

Sommerferie er synonymt med lengre bilturer for flere. For Formel 1-sirkuset er det langt fra rolige feriedager. Sommeren er høysesong for Max Verstappen, Fernando Alonso og Lewis Hamilton når de suser rundt i 300 kilometer i timen i Europa. I 'Drive to Survive' tar Netflix deg med tett på stjernene. Fem sesonger ligger og venter på deg.

Samtidig som du spinner deg gjennom Netflix sin dokumentarserie kan du selvfølgelig få med deg sommerens løp.

Disse får du se ved å velge inn V sport-pakken.

2023web-stortbilde-fridaynight
SERIE

Friday Night Lights - IMDb 8,2

I en knallhard sportshverdag er det på sin plass med litt kjærlighet og drama også. Hva er vel da bedre enn beinharde amerikanske high school-fotballspillere fra en liten by i Texas? Dessverre (eller kanskje heldigvis...) preger intriger de store forhåpningene til heltene i Dillon Panthers.

Den legendariske serien, som går over fem sesonger, er perfekt for binging. Bli med inn i verdenen til Street, Smash, Saracen, Riggins, Landry, Lyla, Tyra, Julie, Coach Taylor, Mrs. Taylor og selvsagt Buddy Garrity sjøl.

Første episode kan du gjerne legge til dagen som er høytid for amerikansk fotball: Fredag.

2023web-stortbilde-onetree
SERIE

One Tree Hill - IMDb 7,8

Fortsatt glad i sport, drama og kjærlighet, men ikke noen fan av amerikansk fotball? I 'One Tree Hill' er det basketball som er tingen. Halvbrødrene Lucas og Nathan konkurrerer både på banen og utenfor banen bobler det på kjærleiksfronten. Du får ni sesonger med sportslige og utenomsportslige opp- og nedturer.

Gi småbyen Tree Hill en sjanse og noen og enhver av oss kan helt sikkert kjenne seg igjen i livene til high school-ungdommene. På basketballspråket er dette en nydelige trepoenger!

2023web-stortbilde-breakpoint
DOKUMENTARSERIE

Break Point - IMDb 7,3

Har du ikke fått med deg første sesong av 'Break Point' som er Netflix-dokumentarserie om tennissirkuset? Da bør du se den , for sesong to ankommer i juni.

Bli med inn bak kulissene med blant annet vår mann Casper Ruud, rebellen Nick Kyrgios, samt de beste kvinnene på WTA-touren. Her blir det action, tårer og heftige prestasjoner på tennisbanen.

Mer interessert i gode, gamle dager? Scroll nedover for å se hvor du finner filmen om den svenske tennishelten Bjørn Borg.

2023web-stortbilde-borg
FILM

Borg

For noen er kanskje 'Bjørn Borg' kjent for noe helt annet enn tennis. Er du tennisinteressert, kjenner du garantert navnet som et av de største ikonene i tennishistorien. Utslitt av tennisen og kjendisstatusen, valgte han dessverre å gi seg kun 27 år gammel - og begynte med truser.

Dette er historien om hvordan Borg ble århundrets svenske idrettsutøver, og ikke minst dramaet og rivaliseringen med villbassen John McEnroe, bygget opp til Borgs siste seier mot McEnroe i den legendariske Wimbledon-turneringen.