Hopp til hovedinnholdet

Kan golfstjernen Viktor Hovland lede Europa til seier i Ryder Cup?

Viktor Hovland har grunn til å smile bredt etter en fantastisk sesong i USA. Om han leverer som han har gjort, kan nordmannen fort glise videre etter den tradisjonsrike lagturneringen Ryder Cup som starter i Roma fredag 29. september.

19. september 2023

Endelig er det klart for årets mest elleville golfturnering. Og hva er vel bedre enn at en nordmenn spiller en av hovedrollene i konkurransen mellom Europa og USA, nemlig Viktor Hovland.

Mens de store, individuelle golfturneringene ofte finner sted i USA og Storbritannia, har stjernene tatt turen til byen som alle veier leder til. Kan Roma, som har gitt oss Colosseum, Julius Cæsar, Spansketrappen og Vatikanet, nå også gi oss en norsk seierherre i Ryder Cup?

På den grønne green

Hovland har hatt stor suksess så langt i år, og Viaplays golfkommentator Joakim Mikkelsen er i alle fall ikke i tvil om at det er mulig med europeisk seier, selv om USA vant overlegent i 2021.

- Noe av det artigste med formatet i Ryder Cup er at absolutt alt kan skje. På papiret ser amerikanerne alltid sterke ut, og årets utgave er intet unntak. Sammen med Jon Rahm og Rory McIlroy er Viktor en av lagets største kanoner, og for å overliste amerikanerne er nok Europa avhengig av at disse tre går foran og tar ansvar.

Fra drøm til virkelighet

Tusen år etter at Kong Sverre talte Roma midt i mot, satser vi på at en nordmann lar golfkøllene ta seg av pratingen. Da kan fort seiersvante amerikanere stilnes.

-  I mange år var en nordmann i Ryder Cup noe man ikke engang tillot seg å drømme om. Nå er det blitt virkelighet, og attpåtil er han en av stjernene, sier Mikkelsen.

Og han legger til:

- Å vinne Ryder Cup er nok for mange helt på høyde med å vinne de store individuelle turneringene. Å sette den avgjørende putten foran lagkamerater og gale fans, er noe alle golfspillere drømmer om.

Få med deg hver putt

Fredag 29. september starter fyrverkeriet som kan gjøre norske Viktor Hovland til hele Europas golfyndling. Du kan følge hele turneringen ved å velge inn V sport på Mine sider.

PS! Det skal spilles mange timer med golf i Ryder Cup fra fredag til søndag. Om du ikke har tenkt å tilbringe hele turneringen i sofaen kan du selvfølgelig se V sport-kanalene på Altibox-appen etter at de er valgt inn.