Hopp til hovedinnholdet

Kan drapet på Tina endelig løses?

Mannen bak dokumentaren ‘Hvem drepte Birgitte?’, Bjørn Eivind Aarskog, har igjen klart å skape et sterkt bilde av en uløst drapssak: Nå er true crime-serien ‘Hvem drepte Tina?’ her – med detaljer som tidligere ble oversett.

25. oktober 2023

Aarskog har brukt seks år på å fordype seg i politiets saksdokumenter fra Tina Jørgensen-saken. Resultatet gjør inntrykk. Gjennom fem episoder får vi tidligere upubliserte opptak, dramatiserte hendelser og et klart bilde av alt vi vet om det som skjedde 24. september 2000. ‘Hvem drepte Tina?’ har en god fremdrift som gjør at hendelsesforløpet blir tydelig.

Drømmen om en oppklaring

- Man kan kanskje si at det har blitt en spennende serie. Men det har ikke vært målet. Den viktigste drivkraften gjennom alle disse årene har vært å bidra til en oppklaring, sier Bjørn Eivind.

Nettopp derfor tegner den erfarne regissøren og produsenten et grundig bilde av sju personer som har vært på politiets mistenktliste. Alt er bygget på politiets saksdokumenter og utallige intervjuer med blant annet vitner, politi, advokater og pårørende.

Tror du svaret på drapsgåta finnes?

- Ja. Men vi mangler bevis.

Derfor håper Bjørn Eivind at serien kan hjelpe seere til å huske. Det har skjedd før; at dramatisering og dypdykk i fakta fremkaller minner som bidrar til en løsning. Som i Birgitte-saken.

Selv oppdaget Bjørn Eivind detaljer i vitneavhør som tidligere var oversett. En kvinne som gikk på broa rett før Tina hadde opplysninger som ble oversett i starten, og som Aarskog tror er viktige for å få løst saken.

Hvor kan Tina-serien ses?

Det finnes flere dokumentarer om Tina-saken. TV 2 Play har ‘Tina – Jakten på en drapsmann’. ‘Hvem drepte Tina?’, som er beskrevet her, kan ses i Altibox Film og Serier for 39 kroner per episode. Senere vil den bli tilgjengelig i Altibox X, vår egen strømmetjeneste som er inkludert for alle med Altibox TV.