Hopp til hovedinnholdet

- Vi vinner ikke i Lotto om vi ikke spiller!

Den ihuga Fredrikstad-supporteren Jonathan Gjølstad (12) fikk virkelig kjent på livet som eliteseriespiller og realiserte guttedrømmen på innsiden av en av Norges mest tradisjonsrike klubber.

7. juni 2024

– Sjansen var ikke stor, tenkte vi. Men: Vi vinner ikke i Lotto om vi ikke spiller, forteller pappa Gudmund Gjølstad.

Han prater stolt om innledningen på sønnens ferske fotballeventyr fra institusjonen som er et samlingspunkt i lokalsamfunnet i Østfold.

Drømmetreffet var på forhånd et konsept duoen hadde lagt merke til på ulike plattformer – en aktivitet der drømmer blir til virkelighet for unge fotballsupportere.

– Vi snakket om det hjemme og hadde et håp om at det var en mulighet for å delta, forteller Gudmund.

Da sønnen snart bestemte seg for å søke, tok det ikke lang tid før pappaen så nye sider av Jonathan.

– Da vi så søknaden fra en gutt som hadde et så spesifikt ønske om å få trene med FFK og bli bedre kjent med livet som proff, var det gøy å velge en med litt ferdigheter og nettopp gjøre akkurat det: Å ta han med på en hverdag i FFK, lød bakgrunnen for Altibox-utvelgelsen av den talentfulle unggutten.

Les mer om Drømmetreffet

Hva er Drømmetreffet?

Gjennom Drømmetreffet har Altibox i flere år gitt unge fotballsupportere muligheten til å møte sine store helter.

Er det din (eller en 8-16-åring du kjenner sin) tur i år?

Alt du trenger å gjøre er å fylle ut søknadsskjema og laste opp en video.

web-dream-fk1

Favorittklubbens betydning

Gjennom det aktuelle konseptet gir Altibox barn og ungdom mellom 8-16 år muligheten til å møte forbildene i Eliteserien, OBOS-ligaen og Norsk Toppfotball.

– At vi har en toppklubb tett på nærmiljøet bidrar til å skape fotballkultur, tradisjoner og følelser rundt et lag. Det være seg supportersanger, stemning og supportereffekter. FFK blir på en måte en sportslig bærebjelke, sier pappa Gudmund som er en av tre trenere på Jonathans lokale lag.

Til daglig spiller den allsidige sønnen for Lervik IF, men også for et bylag i regi av FFK, som samler og foredler talenter.

Fikk storfint besøk på trappa

– Favorittspilleren min er deg! forteller en oppglødd 12-åring etter å ha blitt overrasket med storfint besøk av FFK-ansiktet Ludvig Begby på trappa – forsvarsspilleren som har representert samme barndomsklubb som Jonathan gjør i dag.

«Overraskende». «Positiv». «Morsom». «Lærerik». Det er ordene den stolte pappaen videreformidler på vegne av guttungen for å beskrive opplevelsen blant stjernene som skinner på fotballhimmelen i Østfold.

web-dream-fk5

Roser folkeligheten

Sammen dro forbildet og 12-åringen til eliteserielagets stadion. Der var det duket for frokost med resten av spillerne som har ført de hvite og røde tilbake i toppen av norsk fotball.

Deretter ble det skrevet kapitler etter kapitler i fotballeventyret for den unge supporteren.

– Det som varmet pappahjertet mest var da Jonathan fortalte at FFK-spillerne var så hyggelige og imøtekommende – uavhengig om de traff hverandre på matta eller i gangen, eller om kameraene var der eller ikke, sier pappa Gudmund.

Takknemlig for inspirasjonen

Far og sønn lar det skinne igjennom at opplevelsen av Drømmetreffet fremfor alt har gitt yngstemann to ting: Økt motivasjon og en økt forståelse for hva som ligger bak det å skulle spille på toppnivå.

– Som breddetrener er jeg sjeleglad for at vi har en klubb med muskler som bidrar til utvikling, og som skaper drømmer blant barna. Hvis du ikke har noen å se opp til, og ikke ser noen lykkes, så tror jeg det er vanskelig å tro på det selv, sier Gudmund.

Liverpool er målet

I lys av de mange gode rådene på veien mot en profesjonell fotballkarriere, har den reflekterte 12-åringen blitt enda mer bevisst det som skal til for en dag å spille foran The Kop på Anfield, iført Liverpool-trøye.

– Gjennom Drømmetreffet fikk han et klart inntrykk av at for å lykkes må du være dedikert – og at innsats over tid betaler seg. Han er også blitt klar over at det er et helt menneske bak spilleren. Restitusjon, kosthold, styrketrening og taktisk trening er viktige elementer i hverdagen som profesjonell, sier faren.

Forhandlinger neste (?)

Ytterligere et høydepunkt fant sted da Jonathan mottok en signert Fredrikstad-drakt med autografen til samtlige spillere på A-laget. Inntil videre har den høyt verdsatte gaven fått hedersplass på gutterommet, uten at den nødvendigvis blir der i altfor lang tid …

– Det får bli en diskusjon med hans mor om den kan vinne frem i konkurransen om en plass på stua, avslutter pappa Gudmund lattermildt.