Tregt eller ustabilt nett?

Tregt eller ustabilt nett?

Altibox Bedrift leverer ikke ruter til trådløst nettverk, men her er noen tips for feilsøking hvis dere har satt opp eget utstyr.

Restart utstyr

Det første du må gjøre, er å slå av og på alt utstyr og eventuelle rutere og signalforsterkere. Deretter slår du av og på alt utstyr som er koblet til internett hjemme hos deg.

Husk at hastigheten du har bestilt er den båndbredden du får inn på fiberutstyrett. Hastigheten ut fra ditt trådløse nettverk er ofte ikke like høy. Her kan du lese om hastigheten på ditt nettverk.

Er nettet fremdeles tregt?

Unngå dødsoner: Mange bruker trådløse rutere for å koble til internett. Datasignalet fra ruteren blir svakere når det passerer gjennom vegger, etasjeskillere, mur, stein, møbler og andre gjenstander på vei til pc-en, nettbrettet eller mobilen din. Du har det som kalles dødsoner i huset.

Tips: Ta med deg laptopen, nettbrettet eller mobilen din og test hastigheten rett ved ruteren. Her måler du hastigheten. Hvis resultatet nå er mye bedre, betyr det at du må fjerne hindringer eller sette inn signalforsterkere for å få like god dekning i hele huset.

Sjekk utstyret ditt

Mange Altibox-kunder får ikke hastigheten de betaler for på grunn av gammelt utstyr. Sjekk dette:

  • Er nettbrettet ditt mer enn fem år gammelt?
  • Har du en gammel ruter koblet til hjemmesentralen?
  • Har du en trådløsruter som ikke støtter 5 GHz?
  • Er pc-en din treg til oppgaver uten internett?

Hvis du vurderer å skaffe nytt utstyr fra andre enn Altibox, bør du spørre din elektroforhandler om netthastighet eller se etter AC-betegnelse på produktet.

tradlos-ruter-illustrasjon

Egen trådløs ruter

Mange Altibox-kunder setter opp sin egen trådløse ruter.

For å få best mulig signal fra egen trådløs ruter og for å unngå at dine enheter kobler seg til "feil" trådløst nettverk, kan du prøve følgende:

  • Konfigurer ruteren til å bruke statisk IP og 5 GHz-nettverk
  • Hvis du vil kjøpe og installere din egen trådløse sender, bør du kjøpe en AC-ruter (802.11ac-standard, som er mye raskere enn 802.11n).
  • Merk! Oppsett av eget nettverksutstyr skjer på eget ansvar, og det er ikke sikkert at Altibox kundeservice kan hjelpe deg dersom noe ikke virker som det skal.