Digital inkludering

På nett. For en bedre digital hverdag.

1,5 millioner mennesker bruker Altibox hver dag. Da er det viktig for oss at nettet er et godt sted å være. Derfor samarbeider vi med MOT, Barnevakten og E-sport Alliansen - for å inspirere barn, ungdom og foreldre til å sette trygge og viktige grenser i det som kan fremstå som en grenseløs digital hverdag. 

Webinar

Sammen med Barnevakten tilbyr vi gratis webinar. Se hvilke du kan delta på her.

Foredrag / støtte

Nå kan du søke om foredrag fra Barnevakten og støtte fra Altibox-fondet til initiativer innenfor e-sport på breddenivå.

Tips og råd

Les om barn og unges liv på nett, gaming, hvordan prate med barna om dette og mye mer.

Få tips og råd

Hva foreldre bør vite om KI

Kunstig intelligens er i ferd med å bli en del av hverdagen til barna, både på fritida og i skolen. Hva bør vi som foreldre være obs på?

Les hele saken ›

TikTok-profil Tobias Becs om livet på nett

Med show i verdensklasse og ærlige svar fenget fotballtrikser Tobias Becs ungdommene på Hinna skole i Stavanger.

Les hele saken ›

Barn og nettsikkerhet: 8 tips for å begrense skadelig innhold

Temaet for årets ‘Safer Internet Day’ er ‘Skadelig innhold – slik barna ser det’. Hva kan vi egentlig gjøre i møte med dette? Og hva møter egentlig barn og unge på nett i dag?

Les hele saken ›

Skjermtid til glede og forferdelse

To ‘like’ situasjoner med helt forskjellig innhold har blitt til fire filmer. Hva vet vi egentlig om hva barna fyller seg med?

Les hele saken ›

Barnevaktens tips til flotte familiefilmer

En god filmkveld med familien kan være mye mer enn underholdning. Gode familiefilmer kan bidra til å skape samhold, glede og være et startpunkt for gode samtaler. Her får du noen av Barnevaktens beste filmtips.

Les hele saken ›

Ukultur i spill – hva kan foreldre gjøre?

Å møtes gjennom skjerm kan skape avstand sammenlignet med det å møtes fysisk. Og for noen senkes terskelen for hva som blir greit å si og gjøre. Så, hvordan kan voksne hjelpe barna til å skape en tryggere og mer inkluderende hverdag på nett? Sammen med Barnevakten har vi samlet noen gode tips til deg.

Les hele saken ›

Hvordan snakke med barna om livet på nett?

God dialog kan gi bedre forutsetninger for barnas trygghet og dempe noe på konflikt og uenighet i familien. Altibox og Barnevakten gir deg noen tips for å få i gang den gode samtalen.

Les hele saken ›

Foreldreguide: dette bør du vite om spillene til barna

Hvilke spill er mest populære blant barn og unge, hva handler de om og hvordan kan du gjøre dem tryggere med foreldreinnstillinger? Altibox og Barnevakten har laget en nyttig guide som svarer på mye av det du kanskje lurer på.

Les hele saken ›

Altibox og Barnevakten – sammen for en bedre digital hverdag

Mange foreldre synes det er utfordrende å engasjere seg i barnas liv på nett. Grunnene kan være flere; det interesserer ikke, man forstår ikke, tror ikke det er så farlig eller sliter med å finne en god måte å snakke med barnet om det. Alle grunnene er vanlige og forståelige – men heldigvis finnes det hjelp.

Les hele saken ›

Åtte av ti sier de får et bedre liv med MOT

Undersøkelser viser at skoler med MOT på agendaen har hatt stor positiv effekt. I tillegg sier hele åtte av ti ungdommer at det har bidratt til et bedre liv. Nå vil vi samarbeide for å spre MOT til digital inkludering!

Les hele saken ›

Flere barn ønsker å logge av oftere. Slik kan du hjelpe!

Nesten tre av ti unge brukere av sosiale medier sier at de ønsker å logge av oftere. Kan vi voksne hjelpe, og hva er viktig når vi tar praten om dette temaet?

Les hele saken ›

Vellykket snuoperasjon: Slik kan du bedre relasjonen med barna

Å ha en ung gamer i hus kan iblant gjøre oss rådville. Da kan disse enkle tipsene komme godt med.

Les hele saken ›

Skal vi nekte barna skjermen?

Opplever du barna som suverene på kunnskap om internett og sosiale medier? Bare så du vet det: DU er fortsatt viktig!

Les hele saken ›

Har du en gamer i hus?

Gaming gir gode opplevelser, læring og vennskap. Dessverre opplever 3 av 4 jenter også skyggesida av gaminguniverset. Mari valgte å gi foreldrene et innblikk i sine ti år som gamer – og de visste lite om hva som venta dem.

Les hele saken ›
800-mot

MOT

MOTs mål er å styrke ungdoms livsmestring, robusthet og mot. Nytt av året er de har utviklet en økt, sammen med oss, rundt temaet digital inkludering. Økten utgjør én av 13 klasseroms-økter. Les mer om økten her.

Sammen skal vi arrangere webinarer for foreldre og lodde ut fantastiske MOT-foredrag til skoler.  Følg oss på Facebook for mer info!

Barnevakten

Barnevakten er en selvstendig stiftelse - med et vell av digital kompetanse! Den ønsker vi skal nå enda flere, slik at flere kan få en god digital hverdag, og nettopp derfor har vi inngått et samarbeid.

Sammen med Barnevakten skal vi by på nyttige webinarer, artikler og foredrag.

web-800-epsortaliansen

E-sportalliansen

Sammen med Esportalliansen skal vi bidra til å skape trygge arenaerfor barn- og unge på nett. Organisasjonen har fokus på breddeaktivitet, og via Altibox-fondet kan medlemsklubbene søke om støtte til arrangementer, kompetanseheving og kjøp av utstyr. Gjennom samarbeidet har vi også et ekstra fokus på å øke inkludering og mangfold i e-sportmiljøet.