Internet of things aksess

Altibox gjør Norge smartere

Altibox bygger sammen med lokale partnere et landsdekkende sensornettverk. Disse sensorene samler inn data og sender informasjon som både mennesker og kommuner kan nyte godt av.

Smarte byer

Altibox-partnerskapet ønsker å bidra til lokal verdiskapning ved å bygge ny infrastruktur og tilby smartbytjenester. En viktig byggekloss i smartbyen er sensorer som kan måle og telle for eksempel støy, temperatur, luftkvalitet, ledige parkeringsplasser eller vannstand.

Teknologi som denne kalles også ‘tingenes internett’ (Internet of Things - IoT). Altibox’ entré i IoT handler altså om å lage nyttige og smarte tjenester som kan redusere kostnader og øke effektiviteten for innbyggere, kommuner og næringsliv. Og for å finne flest mulig synergier og smarte løsninger, samarbeider Altibox med lokale partnere, kunnskapsmiljø og akademia.

Les mer mer om LoRaWAN-teknologien, som muliggjør denne kommunikasjonen med sensorer.

Første mann ut: Badetassen

Sommerens snakkis har mange steder vært den populære Badetassen, som måler temperatur på landets mest populære badeplasser hver time. Temperaturene er til enhver tid oppdatert på badetassen.no. Her er mye tid spart for kommunene, som tidligere måtte sende ut ansatte for å manuelt måle temperaturen på alle disse stedene.

- Badetemperaturene som vi har målt denne sommeren har vært en artig måte å teste hvordan sensorbaserte tjenester kan gjøre nytte i samfunnet. Potensialet ved bruk av denne type tjenester er stort, og vi jobber med flere andre aktuelle varianter som vi vurderer å ta ut, sier direktør for forretningsutvikling og strategi i Altibox, Ane Marte Økland Hausken.

badeteaasen_sjosetting

Ane Marte Hausken og Torbjørn Nilsen sjøsetter Badetassen i Grønnavigå utenfor Stavanger.

Ta kontakt

Ønsker du å vite mer eller motta tilbud på smartbytjenester, kan Altibox kontaktes gjennom skjemaet nedenfor.

 

Du kan ikke sende mer enn tre ferdig utfylte skjemaer.