70.000 kunder får tilbud om IPv6

03. 10. 2013 - 11:36

Altibox tilbyr kunder med ZyXEL-hjemmesentraler å ta i bruk internettprotokollen IPv6 dersom de ønsker det selv.

Altibox har testet IPv6 sammen med 2000 kunder, og ønsker nå å tilby IPv6 permanent til en større kundegruppe.
– I første omgang ønsker vi å samle nok erfaringer til å kunne slå på IPv6 permanent innen nyttår for samtlige 70.000 kunder med ZyXEL-hjemmesentral. Derfor tilbyr vi kundene med den typen hjemmesentral muligheten til å skru på IPv6 allerede nå, sier sjefsarkitekt Ragnar Anfinsen i Altibox.

Internett-protokollen (IP) er språket datamaskiner bruker for å kommunisere med hverandre over internett. IPv6 er den nyeste versjonen, og er utviklet for blant annet å håndtere mangelen på IP-adresser som har oppstått med forgjengeren IPv4. Til tross for at IPv6 ble lansert allerede for 20 år siden er den fortsatt lite brukt, men flere internett-selskaper som Facebook og Google har aktivert IPv6 permanent.
– Et fåtall andre norske internettleverandører har allerede slått på IPv6 for noen av sine kunder. Vi i Altibox er glade for at vi endelig tar viktige steg i den samme retningen. Det store målet er at alle våre over 300.000 kunder har fått IPv6 innen utgangen av 2014 uten å ha merket noe til overgangen, sier Anfinsen.

Kunder som har ZyXEL-hjemmesentral og er interessert i å prøve IPv6, kan følge instruksjonene på denne siden.

Foreløpig har ikke Altibox brannmurfunksjonalitet på IPv6, men det får liten betydning for kundene.
– Alle moderne pcer, smarttelefoner og nettbrett som støtter IPv6 har god innebygget sikkerhet, og man vil ikke trenge en brannmur foran disse. Har man derimot annet utstyr som støtter IPv6 bør man sjekke med leverandøren om hvordan IPv6-støtten er implementert. Ikke alt utstyr har ivaretatt sikkerheten på en skikkelig måte, sier Anfinsen.

Altibox jobber med å få på plass en god, balansert brannmur innen IPv6 skrus på hos alle kunder med ZyXEL-hjemmesentral.

For den mer avanserte bruker kan det også nevnes at samtlige privatkunder som har hjemmesentralen i bridge-mode og har rutere av typen Jensen eller annen IPv6-klargjort router, enten allerede har IPv6, eller kan slå på IPv6 manuelt.

Altibox tilbyr også IPv6 for bedrifter. Ta kontakt med din lokale Altibox-leverandør for å bestille tilgang.