5 tegn på at du trenger raskere internett

5 tegn på at du trenger raskere internett

wifi_sad

Plages du noen ganger med tregt og ustabilt nett? Merker du forsinkelser og hakking når mange i hjemmet ser på sine skjermer samtidig? Det finnes mange gode grunner til å oppgradere internetthastigheten sin.

Hos Altibox finner du flere valgmuligheter når det gjelder hastighet på fiberbredbåndet ditt, og noen av våre kunder lurer på hva som egentlig er fordelen med å velge 500/500 megabit per sekund i stedet for eksempelvis 80/80.

Internetthverdagen har forandret seg enormt i løpet av få år. Vi bruker internett til helt andre tjenester enn vi gjorde før, og behovet for internettkapasitet og -hastighet har skutt i været. Det er også veldig viktig å huske at det du har i dag ikke nødvendigvis er det du trenger i morgen. Den teknologiske utviklingen går enormt fort, så her gjelder det å planlegge for fremtiden. Da er det viktig med en oppdatert hjemmesentral og en kraftig fiberlinje.

Sjekk hvilken internetthastighet du har i dag med Altibox Speedometer

Her er fem tegn på at det er på tide å oppgradere internetthastigheten din:

wifi_people

Det bor mange internettbrukere i husstanden, og dere bruker gjerne internett samtidig

Når både far og mor, søster og bror skal surfe, strømme, spille og se på sine serier samtidig, er man avhengig av en rask og stabil tilkobling som håndterer mye trafikk. I dag er kraftig nett-tilgang en like viktig del av en moderne bolig som strøm og vann, og da må man tilrettelegge for faktisk bruk.

wifi_devices

Det er flere enheter i husstanden som trenger internett for å fungere

Jo flere nettbrett, mobiler, datamaskiner, smarttv-er, spillkonsoller, internett-radioer og andre duppeditter med internettilkobling som blir tatt inn i hjemmet, jo mer krever det av bredbåndet ditt. Du kan kanskje hørt om «Tingenes internett»? Her vil det skje mye fremover, og det øker behovet for raskt nett.

wifi_bad-streaming

Det fungerer ikke å se serier og filmer via strømmetjenester som Netflix, Viaplay og HBO Nordic på flere skjermer samtidig

Internettrafikken i Norden domineres nå totalt av video, og kvaliteten på lyd og bilde blir stadig bedre, hvilket krever mer og mer data. Mengden data per innbygger er faktisk ventet å tredobles innen 2021. Med dette i mente vil det alltid være en stor fordel å ha så raskt bredbånd som mulig.

wifi_slow-download

Du opplever at det går tregt å laste ned innhold fra internett, eller det tar lang tid å laste opp vedlegg du skal sende fra deg

Vi har vel alle kjent på følelsen av å trykke «last ned» på en knapp, for så å måtte sitte i timevis og vente på at nedlastningen skal bli ferdig. Og ofte enda verre om du prøver å laste opp noe. Med bra bredbånd unngår du dette problemet.

wifi_gaming

Det bor folk i boligen som spiller spill online

Du har nok garantert fått høre det om spillentusiasten i hjemmet sliter med «lagging». Dagens spillverden er innholdsrik og fantastisk, men større spill krever veldig mye data. Så hvis du vil ha fornøyd ungdom i huset, er det definitivt verdt å investere i en solid og stabil bredbåndstilkobling.

 

Har du problemer med ustabilt eller tregt wifi? Få flere tips og triks her.

wifi_happy

Kort oppsummert

Jo flere personer dere er som bruker internett samtidig, og jo flere enheter som er tilkoblet nettet på én gang, desto større er behovet for høye internetthastigheter. Det viktigste er å ha kapasitet og hastighet nok til at alle kan strømme, surfe, spille, laste opp og laste ned – samtidig. Uten at opplevelsen blir negativt påvirket av det. Den opplevelsen kan Altibox levere som ingen andre.

Ellers er det også verdt å nevne at fiber har mange fordeler sett opp mot vanlig bredbånd. De viktigste fordelene er tilgang til høyere hastigheter og mindre følsomhet for støy. Sistnevnte oppleves som bedret stabilitet og jevnere hastigheter, for eksempel ved at hastigheten ikke går ned om kvelden eller ved stor pågang, slik en gjerne opplever på ADSL/VDSL og mobilnett.

* Hastighetene Altibox tilbyr er utstyrsbetinget. Ulike forhold til deg og oss kan påvirke hastigheten som leveres, og den opplevde hastigheten kan ligge under oppgitt linjehastighet.