IPv6

Hva er IPv6?

Altibox tilbyr nå kunder å slå på IPv6. Enten direkte på eksisterende hjemmesentral eller ved bruk av egen router via 6rd teknologi. IPv6 er den nyeste versjonen av internettprotokollen, som er språket datamaskiner bruker for å kommunisere med hverandre over internett.

IPv6 er utviklet for blant annet å håndtere mangelen på IP-adresser som har oppstått med forgjengeren IPv4. Til tross for at IPv6 ble lansert allerede for 15 år siden er den fortsatt lite brukt, men flere internett-selskaper som Facebook og Google har aktivert IPv6 permanent.

 

Kan jeg aktivere IPv6?

Alle Altibox-kunder kan i dag ta i bruk IPv6 via teknologien vi kaller 6rd.
Vi i Altibox har valgt å bruke denne teknologien siden nettverksutstyret hos flere av våre partnere i dag ikke støtter nativ IPv6. Vi er i full gang med å tilrettelegge for dette, men det vil ta litt tid å få gjennomført endringene.

 

Av Altibox sine hjemmesentraler er det forløpig kun disse som støtter IPv6 via 6rd:

ZyXEL P2812/P2812AC og FMG

 

IPv6 med egen router

Har du ikke en av disse kan du fortsatt få IPv6 , men da må du skaffe deg en router som har 6rd støtte. Altibox anbefaler Asus-routere som du får til en hyggelig pris hos Komplett.no.

Ved bruk av egen router og IPv6 forutsettes det at du setter din hjemmesentral i «Bridge mode». Dette kan du gjøre via selvbetjening på Mine sider.

Per i dag kjenner Altibox til følgende typer routere som støtter IPv6 over 6rd rett ut av boksen: Asus, Jensen, D-Link og Linksys.  Så lenge disse er produsert senere enn 2012 og har siste firmware, vil de ta i bruk IPv6 helt automatisk når de kobles til Altibox sitt nett.

Ta gjerne kontakt med vårt kundesenter for å få mer informasjon og/eller hjelp.

 

Avanserte brukere

For mer avanserte brukere som ønsker å sette opp 6rd på sitt utstyr manuelt trengs følgende data:

IPv4 BR adresse: 213.167.115.92
IPv4 Prefix: 0
IPv6 Prefix: 2a01:79c::
IPv6 Prefix Length: 30
IPv6 DNS: 2a01:798:0:8012::4
IPv6 DNS: 2a01:798:0:9002::70

 

Brannmur-funksjonalitet på IPv6

Foreløpig har ikke Altibox brannmur-funksjonalitet på IPv6, men det får liten betydning for deg som er kunde. Alle moderne pcer, smarttelefoner og nettbrett som støtter IPv6 har god innebygget sikkerhet, og du vil ikke trenge en brannmur foran disse.

Har du derimot annet utstyr som støtter IPv6 bør du sjekke med leverandøren om hvordan IPv6-støtten er implementert. Ikke alt utstyr har ivaretatt sikkerheten på en skikkelig måte.

Altibox jobber med å få på plass en god, balansert brannmur innen IPv6 skrus på hos alle kunder med ZyXEL-hjemmesentral.

Slik aktiverer du IPv6 for hjemmesentralene ZyXEL P2812 / P2812AC og FMG

altibox-hjemmesentral-zyxel-p2812

 

  1. 
Gå til  avanserte innstillinger på mine sider.
  2. Under tittelen «Funksjoner» finner du avhuking for «IPv6 Rapid deployment». Kryss av og lagre.
  3. 
Gratulerer! Du har nå aktivert IPv6 på din hjemmesentral. Det forutsettes at du ikke har satt hjemmesentralen i «Bridge mode» for å aktivere IPv6 på denne måten.