Kundeservice – Google Wifi – Spørsmål og svar

Forside » Kundeservice » Internett » Google Wifi – Installasjon » Kundeservice – Google Wifi – Spørsmål og svar

Spørsmål og svar om
Google Wifi

Har finner du de vanligste spørsmålene om Google Wifi.

Sett i bromodus

Opplever du at du ikke får en bedre nett etter at du har installert Google Wifi, så kan det være lurt å sjekke om du har satt din hjemmesentral i bromodus. Dette kan du sjekke her.

Personvern

Må jeg opprette konto hos Google for å bruke Google WiFi?
Det er ikke mulig å bruke Google Wifi uten konto. Du kan stoppe datadeling med Google i etterkant av installasjonen, men velger du dette vil du samtidig fjerne en del av brukeropplevelsen, og dermed ikke få full funksjonalitet. Du kan lese mer om Google sin personvernsinformasjon på deres hjemmesider her.

 

Hvordan behandler Altibox mine data hos Google?
Google og Altibox utveksler ikke persondata. Ditt kundeforhold med Google er ikke knyttet til ditt kundeforhold til Altibox. Google har dermed ikke innsyn i persondata Altibox håndterer, og Altibox har ikke innsyn i persondata Google håndterer.

 

Vil Altibox dele mine data med Google?
Nei, Altibox deler ikke data med Google. Når du bruker Google Wifi har du en direkteavtale med Google om bruk av data.

Kjøp

Nedbetaling over 36 mnd. Hvordan virker det?
Altibox tilbyr rentefri nedbetaling over 36 måneder for de som ønsker dette. Det betyr at kunde kan velge å betale 66 kroner per måned i 36 måneder uten renter og gebyrer. Sier du opp abonnementet ditt på Altibox-produkter i nedbetalingsperioden, forfaller det resterende beløpet til betaling.

 

Kan jeg kjøpe Google Wifi?
Alle privatkunder som har bredbånd fra Altibox kan bestille og bruke Google Wifi.
Beboere som er en del av fellesavtale (borettslag eller sameie) har foreløpig mulighet til å bestille 1-pakning Google Wifi, men vi jobber for å gjøre 3 for 2-tilbudet tilgjengelig for alle.

Funksjonalitet

Hva gjør jeg når jeg får Google Wifi?
Det første du bør gjøre er å sette hjemmesentralen din i bromodus. Det gjør Google Wifi til ruteren din, og vil gi deg den beste opplevelsen. Deretter kobler du ett Google Wifi-punkt til riktig port på hjemmesentralen med kabel.
Deretter laster du ned appen til smarttelefonen og følger instruksjonene du vil få i appen. Google har jobbet mye med å gjøre dette så enkelt og lett forståelig som mulig, så det kommer til å gå veldig bra. Du finner en mer detaljert beskrivelse av installasjonen her.

 

Trenger jeg hjelp for å installere?
Sannsynligvis ikke. Google Wifi har en veldig god og enkel installasjonsprosess som de aller fleste klarer å følge. Appen tar deg gjennom alle stegene du trenger å gå gjennom for å sette opp hjemmenettverket. Det tar sjeldent mer enn 15 minutter fra du starter installasjonen til du er i gang med å bruke Google Wifi.

 

Får jeg den hastigheten med Google Wifi som jeg betaler for i abonnementet mitt?
Et trådløst nett kan dessverre ikke levere samme hastighet som et kablet, heller ikke med Google Wifi eller tilsvarende. For høyest mulig hastighet bør du derfor kable Google Wifi-punktene – da kan de levere opp mot 500 Mbps til hver enhet. Det du må gjøre, er å sjekke at signalet mellom Google Wifi-punktene er bra. Det gjør du i Google Wifi-appen under nettverkssjekk. Er det ikke bra, trenger hjemmet ditt kanskje flere wifi-punkt. Er det bra, betyr det ikke at du har lik hastighet på alle telefoner, pc-er og andre enheter på nett – Google Wifi vurderer nemlig nettbruken til hver enhet og porsjonerer ut tilgjengelig hastighet slik at hjemmets enheter fungerer best mulig. Grunnen til at Google Wifi settes opp på denne måten er å sikre deg god dekning i hele huset, og med god dekning er problemet løst for de fleste.