bromodus

’Sett hjemmesentralen i bromodus’, sier vi!

Men vet du hva bromodus er?

De fleste bryr seg kun om én ting når det kommer til internett: Det skal fungere – ikke irritere!

Hvis du ønsker å få mest mulig ut av samspillet mellom Google Nest Wifi og fiberbredbåndet ditt, anbefaler vi å sette hjemmesentralen bromodus. Vi lover, det er gjort på 1-2-3 her på nettsidene.

Logg inn og sjekk at hjemmesentralen står i bromodus.

Derfor anbefaler vi bromodus
Det viktigste for oss er at du har best mulig internett, og dette er årsaken til vi anbefaler bromodus for alle med ekstern ruter. Nå du skrur på bromodus lager du en bro, en direkte forbindelse, fra hjemmesentralen til din eksterne ruter.  Det er derfor det heter bromodus, eller bridge mode på engelsk. Og forresten, hjemmesentralen er den boksen hvor fiberkabelen ender opp i boligen din.

 

Så, hvordan virker det?

Når bromodus er slått på, slutter hjemmesentralen å sende ut trådløst signal. I stedet går internett-signalet til en nettverksport i hjemmesentralen. Her kobler du til for eksempel en Google Nest Wifi-ruter eller en Google Wifi. Deretter er det kun den eksterne ruteren som sender ut wifi-signal.

 

Men er ikke to signal sterkere enn ett?

Niks! Dersom du ikke slår på bromodus og wifi på hjemmesentralen fortsatt står påskrudd, kan du få problemer med at enhetene dine kobler seg til hjemmesentralen og ikke Google Nest Wifi-ruteren og dermed mister man fordelen som Nest-ruteren gir, og det vil vi jo ikke!

 

Men fungerer wifi-en uten at jeg setter i bromodus?

 Joda, wifi-en din virker uten bromodus, men sannsynligheten er stor for at du får en dårligere internettopplevelse. Så hvis du synes at wifi-en blir verre etter at du installerte Nest Wifi eller Google Wifi, bør du sjekke at hjemmesentralen faktisk står i bromodus.


Lynrask hastighet med moderne utstyr

Det er dessverre slik at ting går ut på dato. Har du for eksempel en gammel tv, får du ikke lenger en særlig god seer-opplevelse. Oppløsningen på bildet er dårlig, og du får ikke tilgang til de nyeste tjenestene. Slik er det også med wifi. Med årenes løp krever andre dingser ny teknologi, og den gamle wifi-løsningen henger ikke med.

For å utnytte den høye hastigheten på fiberbredbåndet fra Altibox, kreves en moderne ruter. Datamaskiner, mobiltelefoner, nettbrett osv. som er tilkoblet wifi bør også være relativt nye. For eksempel har Google Nest Wifi-ruteren opptil 25 prosent bedre rekkevidde enn sin forgjenger.

Kjøp Google Nest Wifi-ruter fra Altibox


Hvem skal ikke bruke bromodus?

Dersom du har en Altibox Wifi Pluss skal du ikke bruke bromodus. Dette er nemlig ikke en ruter, men en wifi-forsterker. Setter du på bromodus med denne, skrur du av wifi-en din, så ikke gjør det. Og hvis du ikke har noe tilleggsutstyr for wifi i det hele tatt, skal du heller ikke bruke bromodus.