Hopp til hovedinnholdet

Altibox støtter Lær Kidsa Koding

Altibox har inngått et samarbeid med den frivillige bevegelsen Lær Kidsa Koding, som arbeider for at barn og unge skal lære å forstå og beherske sin egen rolle i det digitale samfunnet.

15. juni 2021

- Altibox er et teknologiselskap og vi har engasjert fulgt med Lær Kidsa Koding gjennom flere år. Vi har også egne ansatte som er engasjerte i lokale kodeklubber. Da vi sist sommer så oppfordringen i media om at det var behov for flere støttespillere, tok vi kontakt for å inngå et samarbeid, sier konserndirektør tele i Lyse og styreleder i Altibox, Toril Nag.

God mulighet for lokalt engasjement

Altibox er representert med lokale partnere over hele Norge. Gjennom denne tilstedeværelsen er det gode muligheter for samarbeidsprosjekter mellom de lokale kodeklubbene og Altibox-partnerne. Som et teknologiselskap som tar samfunnsansvar, er Altibox opptatt av å øke teknologikunnskapen blant de oppvoksende generasjonene.

Hva er Lær Kidsa Koding?

Lær Kidsa Koding er en frivillig bevegelse som arbeider for at barn og unge skal lære å forstå og beherske sin egen rolle i det digitale samfunnet.

- Veldig mange kunne hatt nytte av å lære mer om koding fordi det gir en logisk tilnærming til mange problemstillinger og mer kunnskap om teknologi. Det å jobbe med hvordan tekniske tjenester skal fungere i samfunnet, er ikke noe som bare er relevant for programmerere og it-personell. Snarere fører digitaliseringen til at kunnskap om teknologi blir stadig viktigere for mange yrkesgrupper. Lær Kidsa Koding gjør en svært viktig jobb med å skape viktig kompetanse hos fremtidens arbeidstagere, sier Toril Nag.

Altibox er med som en langsiktig bidragsyter i Kodebanken, som utgjør den økonomiske plattformen for Lær Kidsa Koding.

- Nå gleder vi oss, som resten av samfunnet, til at koronasituasjonen endrer seg slik at det igjen blir mulig å samles i de mange kodeklubbene landet over, sier Toril Nag.
web-LKKK