Hopp til hovedinnholdet

Prosjekt Nabofiber ga samhold - og godt nett

Da sønnen brukte over to timer på å få levert leksene over nett, var det nok for pappa Roger Bekkavik. Han tok kontakt med Signal Bredbånd og fikk sammen med gode naboer skikkelig Altibox-nett til bygda Marka i Vefsn kommune.

22. april 2022

Tiden etter viste seg å ikke bare by på bedre internett, men også et samhold og et fellesskap som ingen i bygda hadde kjent på før. Alt gjennom Prosjekt Nabofiber – en felles innsats for at den lille bygda Marka i Vefsn kommune skulle få fiberbredbånd.

Sjekk om du kan få nett fra Altibox

Fiberdrømmen kan oppfylles

Selv om Signal Bredbånd og andre Altibox-partnere gjerne ønsker å bygge ut fiber til alle, over alt, er det i enkelte områder nødvendig med en lokal dugnadsinnsats. Kostnaden for å bygge ut fiber er veldig høy – og spesielt i områder som Marka, hvor det er langt til mellom folk.

Heldigvis så ikke Roger mørkt på det da han fikk forslaget om å ta i et spadetak sammen med naboene sine. Fiberdrømmen kunne realiseres!

– Det var ikke vanskelig å få respons da jeg kjørte ut og ringte på dørene hos folk her. Jeg delte ut rundt 50-60 flyers med informasjon om priser, informasjon om internett og ulike tv-pakker, forteller Roger.

– Det ble full respons med én gang, legger han til.

nabofiber2

Marka ligger i Vefsn Kommune. Roger Bekkavik er ildsjelen bak Prosjekt Nabofiber i Marka, og bidro til at hele bygda gikk sammen for å få fiber til beboerne.

Mange tusen meter gravd på rekordfart

Gravemaskiner, traktorer, papirarbeid, vaffelsteking og kaffeservering. Hjelpen kom i mange former – fra hele bygda.

– Da vi satte i gang med prosjektet, gikk det fort. På omtrent to måneder hadde vi gravd flere tusen meter. Det var et brennende engasjement i bygda, forteller Roger.

'På omtrent to måneder hadde vi gravd flere tusen meter. Det var et brennende engasjement i bygda.'

Gode ringvirkninger

Prosjektet introduserte Markas beboere for et samarbeid som skulle føre dem mye nærmere hverandre.

– Det dukket opp folk vi aldri hadde sett før! Samarbeidet skapte en samhold i bygda, noe som gjelder enda den dag i dag, sier ildsjelen.

I etterkant har Marka-naboene gått sammen om flere dugnadsprosjekter, rett og slett på grunn av engasjementet som spredte seg. Det ga mersmak.

Og resultatet?

– Gjengangeren i bygda er klar: folk er fornøyde! Løsningen fungerer veldig bra, og prosjektet var veldig artig å gjennomføre sammen, avslutter Roger med et smil.

Les mer om Prosjekt Nabofiber hos Signal Bredbånd