Hopp til hovedinnholdet

Smidsrød barnehage på Nøtterøy er sikret med fiberbredbånd. (Foto: FUS)

Altibox Bedrift leverer fiberbredbånd til 120 FUS-barnehager

FUS-barnehager over hele landet får økt bredbåndskapasitet for å sikre god kvalitet og funksjonalitet for selskapets IT tjenester. Bak leveransen står blant annet Altibox-partnere fra sør til nord, som har levert over halvparten av aksessene.

8. desember 2022

Altibox er en av to viktige partnere som FUS-barnehagene har inngått avtale med på bredbånd.

- Vi har lenge hatt varierende og lav linjekapasitet, og var derfor nødt til å oppgradere til høyere hastighet. Det ble stadig vanskeligere å levere god kvalitet på de løsningene vi tilbyr våre brukere, og lav linjehastighet var en av de største flaskehalsene. Vi må følge med i tiden, og vi må ta hensyn til brukerne våre som benytter nettet til kommunikasjon, apper og teams-møter, sier Sigurd Finhammer. Han leder TB Informasjonsteknologi AS, organisasjonen som har ansvaret for driften av it-systemer i FUS-barnehagene.

Den private barnehageaktøren er blitt enda et hakk tryggere for norske familier etter at selskapet inngikk avtale med bl.a. Altibox Bedrift om nye internettaksesser til en stor andel av barnehagene. Trygge Barnehager driver 177 FUS-barnehager med 3500 ansatte og 13.000 barn over hele landet.

For en tid tilbake gikk Finhammer ut med tilbudskonkurranse om levering av internettaksesser til alle barnehagene. FUS måtte vekk fra kobber, og det var ønskelig å få alle over på fiber. Altibox vant tilbudskonkurransen for 120 av barnehagene, og jobben med å oppgradere disse skulle utføres så raskt som mulig på 120 forskjellige adresser fra nord til sør i landet.

Mer om fiberbredbånd

- Vi ønsker leverandører som er der med oss, som er proaktive, som fanger opp driftssituasjonen og spiller sammen med oss slik at vi får gitt sluttbrukerne skikkelige tilbakemeldinger, aller helst før de ringer oss og klager, sier Finhammer.

- Proaktive og transparente

It-sjef Sigurd Finhammer i Trygge Barnehager har fått fiberbredbånd til 177 barnehager - 120 av dem fra Altibox Bedrift (foto: privat).
It-sjef Sigurd Finhammer i Trygge Barnehager har fått fiberbredbånd til 177 barnehager - 120 av dem fra Altibox Bedrift (foto: privat).

Finhammer er fornøyd med Altibox sin kommunikasjon.

- Altibox er en leverandør som har sagt at de ønsker å jobbe sammen med oss – en aktør som forstår at vi må lykkes sammen for å lykkes. Frem til nå er inntrykket at Altibox er proaktive og transparente. Når feil oppstår, er det essensielt at også sluttbrukerne blir informert om årsaken, og hva som er forventet rettetid. Når brukerne vet årsaken, for eksempel at en gravemaskin er på vei for å utbedre feilen, så forstår de hvorfor nettet er nede og hvorfor det tar tid å fikse feilen, sier Finhammer.

Altibox-partnere med drive

Vågsbygd barnehage på Sørlandet er en av de 120 FUS-barnehagene som har fått fiberbredbånd fra Altibox Bedrift. (Foto: FUS)
Vågsbygd barnehage på Sørlandet er en av de 120 FUS-barnehagene som har fått fiberbredbånd fra Altibox Bedrift. (Foto: FUS)

Å rulle ut så mange internettaksesser som FUS-barnehagene nå gjør, er en stor og komplisert operasjon som krever mange hender. Ikke minst når flere leverandører er involvert og hver av disse igjen benytter montører som underleverandør.

- Det har vært viktig for oss at leverandøren selv har en drive for å få linjene på plass. Samtidig må prosessen være planlagt og skje på en ordenlige måte når gammelt utstyr skal kobles ned og nytt utstyr skal opp, sier Finhammer. Han er i stor grad fornøyd med måten Altibox-partnerne har håndtert utfordringen på.

- Vi har rullet ut mange lokasjoner innenfor et lite tidsvindu. Det har stort sett gått bra med utrullingene, selv om det alltid vil oppstå enkelte uforutsette ting når mange aktører er involvert i et prosjekt som dette hvor det er høy utrullingstakt og korte tidsmarginer. Både Altibox og egen avdeling har vært flinke til å takle uforutsette hendelser som oppstår gjennom prosjektet, sier Finhammer.

Relaterte saker:

Tech-Nerdene i Ixys møter fremtiden

Gasellebedriften har styrket sin data- og nettverkssikkerhet med fiber og sikkerhetsløsninger fra Altibox Bedrift.

Les mer

Den digitale portalen mellom Trolltunga og verden

– For oss er pålitelig og stabilt wifi viktigst, forteller hotellinnehaver Olav Leiv Strand fra Trolltunga Guesthouse.

Les mer

Laster opp én terabyte i døgnet på Altibox Bedrift-fiber

Lofotkraft Bredbånd: Når CP-rammede Harald Riise tar pull-ups i rullestol på Svolværgeita, eksploderer trafikken fra Lofoten Film Collective, som trenger terabyte-kapasitet for å tilfredsstille verdens behov for film og bilder fra Lofoten.

Les mer