Hopp til hovedinnholdet

Eurovision Song Contest: Bli finaleklar - last ned stemmeskjema her! 🎊

Når vårt Eurovision-håp Alessandra slapp sin ‘Queen of Kings’, braste låta rett inn på andreplass på Spotifys globale viral-liste. Kan det være et frempek på norsk førsteplass?

10. mai 2023

Nei, spør du bookmakerne.

I den 67. runden av Melodi Grand Prix tror odds-setterne nemlig på Sverige, og Eurovision-veteran Looreen sin ‘Tattoo’, tett fulgt av finske ‘Cha Cha Cha’. Selv er Alessandra for øyeblikket putta på syvende plass, med 3% vinnersjanse.

Etter en nervepirrende semifinale der Norge var siste navn som ble utropt til finalen, er startnummer 20 sikret. Nylig høstet Alessandra kreds fra britiske BBC som beskrev fremførelsen som ‘et elektrisk støt av Euro-pop, med et barokk-kor som de fleste artister ville drept for’ – og fortsatte med å si at vårt håp står for det største vokale øyeblikket i Eurovision-showet.

Skap stemning med stemmeskjema

Uansett om du er blant de som har satt av dagen i kalenderen for evigheter siden, og går ‘all in’ med kostymer, glitter og glamour, benker deg rolig alene med kamille-te, eller fyller sofaen opp med hele familien – så er stemmeskjema et element som tar kvelden til neste nivå.

Nettopp det kan du få her: Last ned stemmeskjema >

Veien til Eurovision-finalen

I fjor tok Ukraina seieren, men showet i år er – av naturlig årsaker – satt til Liverpool, og etter to semifinaler denne uka, står finalen endelig for døren. Dette er tidspunktet du må huske:

Lørdag 13. mai, kl. 21:00. Sendingen ser du på NRK, eller i appen NRK TV.

PS! Husk at du kan sette påminnelse på programmet både på tv-dekoderen din og i Altibox-appen.

Personlig budskap

Alessandra har altså inntatt Liverpool, og møter verden med låten som handler om en dronning som har hatt det vanskelig, men som har stått i det, og blitt sterkere.

I februar i år delte artisten med NRK at hun selv relaterer sterkt til budskapet i sangen. Da hun var barn fant hun tidlig ut at hun likte både gutter og jenter, men i den lille italienske byen der hun bodde, var det lite aksept for fri kjærlighet. Her, i Norge, har hun funnet aksept for seg selv, og er endelig stolt over den hun er. Til NRK uttalte hun:

'Jeg vil at alle skal være seg selv, og være den de er. Det er først da du kan leve et godt liv. Jeg håper «Queen of Kings» kan hjelpe med det.'

Vi støtter budskapet, og gjør oss klar for et heidundrende show!