Hopp til hovedinnholdet

De beste filmene i 2023: Se de norske favorittene

Her kan du se hvilke filmer som har begeistret nordmenn mest i år. Filmtopplisten presenterer årets underholdningsfavoritter, som uke etter uke har fylt landets stuer med ekte filmglede.

19. desember 2023

Filmtopplisten.no er basert på digitale filmkjøp og filmutleier fra bl.a. Altibox, Apple TV, Blockbuster, SF Anytime og Viaplay Store, og har siden 2020 vært et trygt barometer for filmene som trender i nordmenns stuer. Hver onsdag året rundt publiseres ukens toppliste med tilhørende filmtrailere.

Norske filmer gjør det veldig bra

'Kampen om Narvik' med Kristine Hartgen og Carl Martin Eggesbø i hovedrollene er årets store vinner! Dette har vært den mest populære filmen på hjemmekino det siste året, med flest uker på Filmtopplisten. Filmen har ligget i totalt 21 uker på listene, hvorav fem var helt på toppen. Denne er akkurat nå kun tilgjengelig på Netflix, som du kan velge inn for poeng dersom du har vår tv-dekoder Modell A.

Flere andre norske filmer er også godt representert på årets toppliste, med barnefortellingen om 'Folk og røvere i Kardemomme by' som nummer 2 og komedien 'Jentetur' med 11 uker på hitlisten, hvor av fem på den ettertraktede førsteplassen. 'Olsenbanden - Siste skrik!' og deres utrettelige forsøk på å gjennomføre det store kuppet, har nådd en fin sjuendeplass på årets liste.

Hollywood-action er fortsatt populært

Tredjeplassen er tatt av Keanu Reeves i 'John Wick: Chapter 4', den fjerde filmen i serien om den pensjonerte leiemorderen. Årets nummer fem er 'Top Gun: Maverick'. Her bringer Tom Cruises actionfylte opptreden karakteren Maverick ansikt til ansikt med fortidens spøkelser mens han påtar seg et dødelig oppdrag som krever det ultimate offeret fra de håndplukkede pilotene.

'Super Mario Bros.-filmen' har også fått barna på plass på hjemmekinoene, der historien om Mario og broren Luigi, som skal redde en fanget prinsesse, er nummer fire på listen. Åttendeplassen tildeles fortjent Gullpalme-vinneren 'Triangle of Sadness', skrevet og regissert av Ruben Östlund. Filmen tar et satirisk blikk på de superrike ombord på en luksusyacht som kantrer og etterlater alle strandet på en øde øy.

På nummer ni og ti finner vi det fantastiske eventyret 'Avatar: The Way of Water' etterfulgt av Margot Robbie i årets «pinkbuster», 'Barbie', der Barbie (og Ken) med et befriende glimt i øyet stiller spørsmål ved både glitterverdenen og egen eksistens.

Hva kommer på topplisten for 2024?

I nær fremtid kan filmelskere også glede seg til å bli underholdt av mange andre spennende nye filmer på hjemmekinoen, for eksempel 'Lars er LOL', 'Inside Out 2', 'Wonka', 'Ghostbusters: Frozen Empire', 'Fall Guy', 'Mean Girls' og 'Thanksgiving'.

Årets 10 beste filmer på

filmtopplisten

(De fleste ukene på topplisten i 2023: 5.12.2022-04.12.2023)

Har du lastet ned appen?

Vi ville bare minne på at Altibox-appen er en ypperlig måte å ta med tv-universet ditt på hyttetur, på reise, eller bare ned til Apple TV-en i kjellerstua.
app-mobil

Har du lastet ned appen?

Vi ville bare minne på at Altibox-appen er en ypperlig måte å ta med tv-universet ditt på hyttetur, på reise, eller bare ned til Apple TV-en i kjellerstua.